HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με Επιτυχία το Σεμινάριο Διαιτησίας Σκάκι στα Καλάβρυτα

Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων , με την στήριξη του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρο...



Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, με την στήριξη του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου (Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και τη συνδρομή του Διεθνούς Ιδρύματος Κουτσοχέρα, επιτελέστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία 5-7 Απριλίου 2013 από τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Επαρχίας Καλαβρύτων (ΣΕΠΟΚΕ), φαντασμαγορικό Σεμινάριο Διαιτησίας για ανάδειξη νέων διαιτητών στο σκάκι, μετά από σχετική έγκριση της Κεντρικής και Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Το Σεμινάριο διάρκειας 20.5 ωρών, πραγματοποιήθηκε στη σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα αίθουσα διαλέξεων – εκδηλώσεων του Κ.Ε.ΔΙ.Κ., δίδαξε δωρεάν, με πολύ γλαφυρότητα και σαφήνεια ο μοναδικός στο είδος του Διεθνής Διαιτητής και Καθηγητής Ζατρικίων κ.Τάκης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαιτητών Σκάκι, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Το παρακολούθησαν, δωρεάν, 25 εγγεγραμμένα μέλη από διάφορα σημεία της Ελλάδος όπως Καλάβρυτα – Σκεπαστό – Ζαχλωρού – Αθήνα – Αίγιο – Πάτρα – Αργοστόλι Κεφαλονιάς και Ναύπακτο. Δεκανέα συμμετείχαν στις δίωρες γραπτές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα αναρτηθούν στο σχετικό πίνακα της Επιτροπής Διαιτησίας εντός των προσεχών ημερών.
Πέρα των συμμετεχόντων, οι οποίοι έλαβαν ωραιότατο δίπλωμα συμμετοχής τυπωμένο και σφραγισμένο από τον ΣΕΠΟΚΕ στο οποίο είχαν υπογράψει ο Πρόεδρος - η Γραμματέας του Συλλόγου και ο Καθηγητής Διαιτησίας, πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εργασίες του συμποσίου έχοντας την ευκαιρία να κατατοπιστεί από τα εκθέματα δραστηριοτήτων του ΣΕΠΟΚΕ (έγγραφη απεικόνιση σε 3 βιβλία των Ρεκόρ Γκίνες, 4 μεγάλους τόμους δημοσιευμάτων και 24 σταντ με φωτογραφίες από αγωνιστικές – πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Ομίλου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα του Σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκαν και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων όπως επισκέψεις στα σχολεία (Δημοτικό- Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαβρύτων με ομιλίες και συνεντεύξεις του κ. Νικολόπουλου), επίσημη διάλεξη έναρξης για το ευρύ κοινό, δεξιώσεις στις τελετές έναρξης και λήξης, γεύμα για όλους τους τροφίμους ΚΕΔΙΚ και τους καταρτιζόμενους του Σεμιναρίου από το ΣΕΠΟΚΕ, επίδειξη σκάκι σε υπαίθρια σκακιέρα, παραδοσιακοί χοροί από Μορφωτικό και Πολιτιστικό Όμιλο Σκεπαστού, ξενάγηση σε Τόπο Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας (όπου ο Ηγούμενος π.Ευσέβιος, τους υποδέχτηκε και περιποιήθηκε στο αρχονταρίκι της Μονής), σκακιστική βραδιά στην έδρα του Σωματείου κ.α.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ανεκτίμητη ήταν η προσφορά (σε αντίστοιχο είδος) πάμπολλων χορηγών όπως: «Φυτώριο Καλαβρύτων» Άντα Κανελλοπούλου, ξενοδοχείο-spa «Φιλοξενία» Κ. Δαφαλιά, παραδοσιακές ταβέρνες Σκεπαστού Κ.Στούπη & Αν.Καραμούζη - «ο Έλατος» Ιωαν.Στέργιου - «Βαρβιτσιώτη» Τάκη Βαρβιτσιώτη, «Montage-Suites hotel» Χ.Μαζαράκη, ζαχαροπλαστεία «Έντεχνο» Ηλ.Αρμπή – «Ερμείδη» Ηλ.Ερμείδη - «Ελληνικό», «Έπαθλον» Κ.&Ν.Βλαχονικολός Ο.Ε., πρατήριο υγρών καυσίμων «Τζόβολος», παραδοσιακό παντοπωλείο «ο μουτζούρης», Βιβλία Ν.Καμπάνη, «Καϊσα» Στρατηγική, Εκδόσεις Παναγάκος, Ekavi Shop Μανόπουλος Σκάκι, «φωτογραφία» Φ.Παπαγεωργίου. Την ωραιότατη σχετική πολύχρωμη αφίσα επιμελήθηκε ο Λ. Μπαχάς. Επίσης μεγάλος χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ Ελληνική Ραδιοφωνίας Πάτρας, που πολύ πλουσιοπάροχα κάλυψε με ανταποκρίσεις – συνεντεύξεις και σπότ.
Τις απονομές διπλωμάτων συμμετοχής και αναμνηστικών πραγματοποίησαν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, ο τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων Τάκης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Δ. Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Καλαβρύτων Ηλίας Αρμπής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «ο Αρχαίος Κλείτορας» Κ.Κατσιάρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν.Μαγκαφάς, η Δημοτική Σύμβουλος- Βοηθός Δημάρχου – Διευθύντρια Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος Αν.Πεντζιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Σταδίου Καλαβρύτων Ευθ.Τζόβολος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Καλαβρύτων Θ. Παναγόπουλος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων Σπ. Κωνστάντης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κ.Δαφαλιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος – Ορειβατικού και Συλλόγου Πολυτέκνων Καλαβρύτων Χαρ. Ερμείδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολυτέκνου Περιφέρειας Καλαβρύτων και Πρωτοψάλτης Μητροπολιτικού Ναού Β.Καλογερόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Γ.Δημόπουλος, η Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Κ.Λούτση, και η Γενική Γραμματέας Κ. Γεωργιάδου.
Στις εισηγήσεις τους, Δήμαρχοι, Τ.Νικολόπουλος και λοιποί επίσημοι εξήραν το σημαντικό έργο που παράγει ο ΣΕΠΟΚΕ και ο Πρόεδρός του Δρ. Χ.Ν.Ραζής στον κοινωνικό-πολιτιστικό και αθλητικό τομέα και υποσχέθηκαν περαιτέρω στήριξη του Ομίλου.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση με αναμνηστικές πλακέτες του Προέδρου της ΕΣΟ Γ.Μακρόπουλο (την παρέλαβε η Γραμματέας FIDE Πολίνα Τσεντένοβα), του Τ.Νικολόπουλου και του Α.Σ.Ο. Αιγίου (Προέδρου Κ.Μπούνια). Συγκλονιστική επίσης ήταν η αντίστοιχη απονομή αναμνηστικών στις οικογένειες των παλαιών και μη εν ζωή πλέον Καλαβρυτινών, που είχαν ασχοληθεί με το ζατρίκιο: Δημήτρη Αντωνόπουλου – Τάκη Κατσικόπουλου – Σπύρου Νίκα – Λεωνίδα Παπανδρέου – Γιώργου Σαμαρτζόπουλου – Θάνου Τσαπάρα.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Ν.Ραζής ευχαρίστησε το Δήμο Καλαβρύτων- όλους τους παραβρισκόμενους – τους χορηγούς – τον Καθηγητή Διαιτησίας (στον οποίον επιπλέον πρόσφερε βιβλία και αναμνηστικά) – το προσωπικό του ΚΕΔΙΚ και ανακοίνωσε συνέχιση των εκδηλώσεων του ΣΕΠΟΚΕ.




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.