HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αυτοεξαίρεση

γράφει ο Σπύρος Θεοχάρης  Είναι ομολογουμένως μια παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που εφαρμόζουν οι Γερμανοί στην περίπτωση των «επανορθώσεων...


γράφει ο Σπύρος Θεοχάρης 
Είναι ομολογουμένως μια παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που εφαρμόζουν οι Γερμανοί στην περίπτωση των «επανορθώσεων» που οφείλουν στην Ελλάδα για την καταστροφή που προκάλεσαν στην Χώρα μας κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν θέλω να αναλύσω το όλο ζήτημα ούτε Νομικά ,αυτό άλλωστε είναι έργο ειδικών που το γνωρίζουν καλύτερα και το έχουν πράξει κατά καιρούς ,ούτε Ηθικά γιατί δεν χρειάζεται καμία επιπλέον τεκμηρίωση .Οι «θηριωδίες» μιλάνε από μόνες τους στο διηνεκές.
Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο στα παγκόσμια χρονικά είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί τους Έλληνες στο συγκεκριμένο θέμα , που παίρνει κατά καιρούς διάφορες μορφές και εκφάνσεις ανάλογα με την συγκυρία ,πολιτική ,οικονομική και χρονική .
Επί «Ράιχ» ακόμα άρχισαν να καταβάλουν δόσεις επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου ( περίπου 19) μετά σταμάτησαν και δεν υπάρχει θέμα κατ' αυτούς . Αργότερα έδωσαν 152 εκ Μάρκα για να αποζημιωθούν όσοι διώχθηκαν για φυλετικούς ,θρησκευτικούς ,η πολιτικούς λόγους από τα χιτλερικά στρατεύματα ( Εβραίοι , Τσιγγάνοι ,Κομμουνιστές κλπ) διαχωρίζοντας τους από τις εκατοντάδες χιλιάδες των υπολοίπων θυμάτων τους και θεωρούν ότι έκλεισε το ζήτημα .Σε κάθε περίπτωση όταν έμπαινε το θέμα στο τραπέζι ( ασχέτως αν η Ελληνική πλευρά χειρίστηκε σωστά την υπόθεση ή όχι ) απαντούσαν αρνητικά και προσπαθούσαν να το κλείσουν με τις ελάχιστες παραχωρήσεις που ποτέ δεν απάντησαν στο κύριο ζητούμενο που ήταν και παραμένει η αυτοεξαίρεση (όπως πολύ σωστά περιγράφει την στάση τους ο Μανώλης Γλέζος ) . Γιατί με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες κατέβαλαν επανορθώσεις σε όλους τους άλλους Λαούς και αποφάσισαν να εξαιρεθούν από μόνοι τους της υποχρέωσης έναντι της Ελλάδος .
Όσο και να προσπαθούν για να αποδείξουν το αντίθετο με επιχειρήματα του τύπου «τώρα το θυμηθήκατε;» , «τι φταίει η σύγχρονη Γερμανία για τα εγκλήματα της προγενέστερης», «το θέμα έχει κλείσει» κλπ .Το θέμα όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά θα τους εκθέτει όσο δεν κάνουν πράξη την υποχρέωση τους απέναντι στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα .
Πέραν όμως τα όσα μπορούμε να καταλογίσουμε στην Γερμανική πλευρά ένα είναι σίγουρο ότι και από την Ελληνική δεν έγιναν όσα έπρεπε ή ποιο επιεικώς, όσα έγιναν κατά καιρούς δεν ήταν αποτελεσματικά. Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε μια ένταση της κινητικότητας τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων ,δημοσιότητας ,συζητήσεων και προπαρασκευής για να τεθεί το θέμα και να ικανοποιηθούν οι Ελληνικές απαιτήσεις . Επειδή και στο παρελθόν είχαμε ανάλογα ξεσπάσματα που εξαντλήθηκαν σε δηλώσεις ή κινήσεις χωρίς στρατηγική και αποτελέσματα. Επειδή ακριβώς σε αυτή την χρονική συγκυρία ο Λαός υφίσταται σειρά πιέσεων σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο ηθικό . Επειδή στην κοινωνία μας υπάρχει ή τάση αναζήτησης από μηχανής θεών αλλά και εξιλαστήριων θυμάτων . Η ανακίνηση του θέματος ( ειδικότερα από τους εκπροσώπους Μαρτυρικών πόλεων ) θα πρέπει να γίνει για λόγους ουσίας και όχι για λόγους εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού με μοναδικό γνώμονα την αποτελεσματικότητα που δεν υπήρξε στο παρελθόν .
Αν δεν συμβεί αυτό , αν δεν ειπωθούν στο Ελληνικό Λαό όλες οι αλήθειες για το θέμα και κυρίως για τα πραγματικά προσδοκώμενα από την έκβαση της όλης διεκδίκησης ,πολύ φοβάμαι ότι η όλη «κορύφωση» ίσως έχει άλλο στόχο !
α δημοσίευση  pelop.gr


Ο Σπύρος Θεοχάρης Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λεχούρι Καλαβρύτων Είναι Οικονομολόγος απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας Αχαΐας 

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


1 σχόλιο

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΜΟΥ ΣΠΥΡΟ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ !!!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΕΞΕΙΣ : ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!! ΕΣΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ? Π.Χ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ "ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ" ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ !!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!
    ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΣ) ΕΚ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.