HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύλλογος και ο Χορευτικός Όμιλος Σκεπαστού στο Μεσολόγγι

Ο Σύλλογος και ο Χορευτικός Όμιλος Σκεπαστού συμμετείχαν με κάθε μεγαλοπρέπεια στις εορτές εξόδου του Δήμου Μεσολογγίου, την Κυριακή...



Ο Σύλλογος και ο Χορευτικός Όμιλος Σκεπαστού συμμετείχαν με κάθε μεγαλοπρέπεια στις εορτές εξόδου του Δήμου Μεσολογγίου, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013. Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ακολούθησε η πομπή των τμημάτων και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων. Ο Σύλλογος Σκεπαστού παρέλασε κρατώντας το Ιερό Λάβαρο της επαναστάσεως της Αγίας Λαύρας, προκαλώντας ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση στα μέλη της πομπής, σε διοργανωτές και θεατές.
Η έξοδος του Μεσολογγίου, η έναρξη της επανάστασης στην Αγία Λαύρα και άλλες επετειακές εκδηλώσεις που γιορτάζονται σε πολλές γωνιές τους Ελλαδικού τόπου, αποτέλεσαν τις ενδοξότερες στιγμές των Ελλήνων τον καιρό εκείνο και όχι "Έθνικιστικά Κιτς" πως τα χαρακτηρίζει η κ. Ρεπούση Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ως έθνος, έχουμε υπέρτατο χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορία μας από οποιεσδήποτε στρεβλώσεις καθώς και τα σύμβολα της εθνικής μας ταυτότητας για να επιβιώσουμε εθνικά σε έναν καινούριο κόσμο με διευρυμένα και χαλαρά σύνορα και να μην καταργήσουμε παρελάσεις και επετειακές εκδηλώσεις που "δεν προσφέρουν τίποτα και αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση" κατά την Κ. Ρεπούση.
Εμείς απαντούμε πως προσφέρουν πολλά!!! Νοιώθουμε ανυπέρβλητο δέος και βαθύτατη συγκίνηση όταν κρατάμε στα χέρια μας τα ιστορικά σύμβολα του τόπου μας. Αισθανόμαστε τη συμμετοχή μας σε παρελάσεις και εκδηλώσεις ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν προασπιζόμενοι τα ιδανικά της πατρίδας μας, θυσιάζοντας τη ζωή τους στο βωμό της Ελευθερίας.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν το θεατρικό όμιλο Καλαβρύτων "Πάνο Μίχο" για τη συνεργασία και όλους όσους συμμετείχαν στην επετειακή αυτή εκδήλωση.






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.