HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντήχησε ως το Μοριά και τους Καμενιάνους το τραγούδι του Ξενοχρήστου (Βίντεο και φωτό)

Αντήχησε ως τα Καλάβρυτα, τους Καμενιάνους και σ’ όλο το Μοριά η γλυκόλαλη φωνή του Παπά Χρίστου Κυριακόπουλου την Δευτέρα 27 Μαΐου201...


Αντήχησε ως τα Καλάβρυτα, τους Καμενιάνους και σ’ όλο το Μοριά η γλυκόλαλη φωνή του Παπά Χρίστου Κυριακόπουλου την Δευτέρα 27 Μαΐου2013, στην εκδήλωση της Εταιρείας Φίλων του Λαού στην Αθήνα. Ειδικότερα όμως όταν απέδωσε «το τραγούδι του Ξενοχρήστου». Το επικολυρικό αυτό τραγούδι, βασισμένο σε μουσική επένδυση παλαιών Ακριτικών τραγουδιών από τον ίδιο τον Παπά Χρίστο, που το μελοποίησε πάνω σε στίχους Κων/νου Νικολόπουλου-Καμενιανίτη, ενθουσίασε όλους τους καλεσμένους στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρίας την ώρα της εκδήλωσης.
Ιδιαίτερη όμως συγκίνηση προκάλεσε σ’ όλους τους παρευρισκομένους εκεί, καταγόμενους από πολλά χωριά των Καλαβρύτων, καθώς και τους Καμενιάνους- πατρίδα του θρυλικού οπλαρχηγού του 1821 Ξενοχρήστου Καμενιανίτη-Νικολόπουλου- για τους οποίους περιποιεί ιδιαίτερη τιμή.
Το ζωντάνεμα της μνήμης των ηρωισμών των προγόνων μας στις μέρες μας και ειδικά των αγωνιστών του 1821- που πρώτα στα Καλάβρυτα πήραν τα όπλα για να απλωθεί η φλόγα της λευτεριάς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα στη συνέχεια μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς- είναι αν μη τι άλλο ιερό μνημόσυνο υπέρ των πρωτεργατών της ελευθερίας μας.
Δόξα και τιμή στον Ξενοχρήστο και όλους τους ήρωες της πατρίδας μας. Πολλά «εύγε» στο αηδόνι του Μοριά τον Παπά Χρίστο Κυριακόπουλο, τον γνήσιο εκφραστή της Δημοτικής μας παράδοσης.

Δείτε το Βίντεο:








Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............

1 σχόλιο

  1. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΟΤΑΝ Τ'ΑΚΟΥΣΑ ΖΩΝΤΑΝΑ "ΟΛΛΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΗΤΕΣ"
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!! ΕΧΩ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ 1974-1975 ΜΕ ΤΟ Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ...ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ!!!!Η ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΞΕΝΟΧΡΗΣΤΟ ,ΓΡΑΦΕΙ ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ +ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΗΨΙΟ ΤΟΥ: ΙΩΑΝΝΗΣ Θ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΝΤΩΝΙΟΣ Θ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ (ΠΖ)Ο ΜΟΝΑΚΡΙΒΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΗΔΕΣ ΦΕΡΟΥΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑΤΟΥ) ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.