HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Καλαβρυτινός Πρωτεπιστάτης Γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης υπεδέχθη τον Πατριάρχη Μόσχας στο Άγιο Όρος

Στο Άγιον Όρος βρέθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος όπου έγινε δεκτός με τις προβλεπόμενες από την παράδοση του Α...


Στο Άγιον Όρος βρέθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος όπου έγινε δεκτός με τις προβλεπόμενες από την παράδοση του Αγίου Όρους τιμές. Στην πλατεία των Καρυών των ανέμενε ο συμπατριώτης μας (από τους Καμενιάνους Καλαβρύτων) Πρωτεπιστάτης Γέρων Μάξιμος Μον.Ιβηρίτης  και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας καθώς και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

Ακολούθως μετέβησαν στον Ναό του Πρωτάτου όπου ανέμεναν οι Αντιπρόσωποι των 20 Αγιορειτικών Μονών. Ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Επισκόπου του Αγίου Όρους, καλωσόρισε τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο προ της Ωραίας Πύλης του Ναού του Πρωτάτου.

Ο Γ. Μάξιμος στον λόγο του στο ναό του Πρωτάτου, τόνισε τους διαχρονικούς δεσμούς της Ρώσικης εκκλησίας με την εκκλησία της Ελλάδος και την μητρική εκκλησία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, από τον καιρό ακόμα του Βυζαντινού μεγαλείου.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Άγιο Πρώτο για την υποδοχή που του έγινε και τόνισε απ τη μεριά του τη μεγάλη προσφορά της μοναστικής πολιτείας του Άθω στην διαφύλαξη της ορθόδοξης πίστεως, συμπληρώνοντας ότι η εκκλησία της Ρωσίας οφείλει πολλά στο Άγιον Όρος.

Για μια ακόμη φορά έλαμψε το λαμπρό Καλαβρυτινό πνεύμα διά της παρουσίας του Γ. Μαξίμου σ αυτό το θεσμό, που κατά κοινή ομολογία καταγράφει μόνο θετικά και τον αναβάθμισε  μέγιστα με την παρουσία του.
περισσότερες φωτό στο amen.gr


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.