HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με εξαιρετική επιτυχία η Β΄ Επιστημονική Ημερίδα για τον Χριστοφόρο Παπουλάκο

Με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα προσέλευση ενδιαφερομένων, επωνύμων και ανωνύμων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στην Α...



Με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα προσέλευση ενδιαφερομένων, επωνύμων και ανωνύμων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στην Αθήνα, στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, η Β΄ Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα:
«Χριστοφόρος Παπουλάκος: Ο σύγχρονος Απόστολος της Ρωμιοσύνης -1770-1861-», την οποία συνδιοργάνωσαν:

1. Η Ενωμένη Ρωμιοσύνη.
2. Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ».
3. Η Ένωση των Απανταχού Αρμπουναίων και

Υπό την αιγίδα και την αρωγή των ιερών Μητροπόλεων:
• Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
• Θήρας, Αμοργού και Νήσων και
• Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Μετά από σύντομο χαιρετισμό του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Δημητρίου Νίκου, εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των Προέδρων κ.κ:

1. Κατσώρχη Κωνσταντίνου.
2. Κατσιάρη Κωνσταντίνου και
3. Νασιόπουλου Αθανασίου.

καθώς και του παρευρισκομένου Χρονόπουλου Αθανασίου, Προέδρου του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η Αγία Λαύρα» και του Εθνικοθρησκευτικού Γιαννακοπούλειου Ίδρύματος Πειραιώς.

Στην συνέχεια ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι:

1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, με θέμα: «Το πέρασμα του Παπουλάκου από την Γορτυνία και ο απόηχός του».
2. Δημητρακόπουλος Φώτιος, καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η Θρησκευτική ανάπαλση στα μέσα του 19ου αιώνα».
3. Μαντουβάλου Μαρία, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Απόψεις και εκτιμήσεις για τον Παπουλάκο».
4. Νασιόπουλος Αθανάσιος, καθηγητής του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών, με θέμα: «Το Οδοιπορικό μιάς Οσιακής Μορφής Άρμπουνας—Άνδρος-- Άρμπουνας».
5. Μπαστιάς Ιωάννης, εκδότης και συγγραφέας, με θέμα: «Ο Κωστής Μπαστιά και ο Παπουλάκος».
6. Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γρατσίας Λαυρέντιος, Ιεροκήρυξ, Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης και ο Παπουλάκος».
7. Νικολαΐδης Απόστολος, καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η απλότητα της θεολογίας του Παπουλάκου».
8. Μυλωνάς Βασίλειος, Χημικός, τέως Λυκειάρχης, «Ο Χριστοφόρος Παπουλάκος στη Λαογραφία του Μοριά».
9. Παλιούρας Αθανάσιος, Ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Οι περιπέτειες και το μαρτύριο του Παπουλάκου».
10. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Πέττας Νεκτάριος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, με θέμα: «Από τα Καλάβρυτα στο μετερίζι της Ρωμηοσύνης».
11. Κουντουράκη Ελένη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, με θέμα: «Χριστοφόρος Παπουλάκος: Γραμμή υπεράσπισης σε μιάν άτυπη δίκη».

Αξίζει να σημειωθεί και ο αξιόλογος, μεστός και θερμός χαιρετισμός, του Αξιοτίμου Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά Γεωργίου, ο οποίος τιμώντας με την παρουσία του την Ημερίδα του Καλαβρυτινού Παπουλάκου, είπε μεταξύ άλλων ότι «ήλθε η ώρα να γίνει η Αγιοκατάταξη του Παπουλάκου……».
Επίσης πρέπει να επισημανθεί ιδιαιτέρως, η παρουσία πολλών Πελοποννησίων, που προσήλθαν με κάθε μέσο, για να παρευρεθούν στην Β΄ Επιστημονική Ημερίδα «Χριστοφόρος Παπουλάκος: Ο σύγχρονος Απόστολος της Ρωμηοσύνης», οι οποίοι εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους, για την επιτυχημένη οργάνωση και πραγματοποίησή της. Εξέφρασαν μάλιστα την Πίστη τους «ότι ο Παπουλάκος είναι Άγιος, γιατί μόνον καλά έκανε…».
Με το πέρας της Ημερίδας περί ώρα 20:00ην , η εκδήλωση κατακλείσθηκε με χορευτικά συγκροτήματα από την αδούλωτη Μάνη και την Πάτρα, τα οποία απέδωσαν Ελληνικούς Χορούς.
Μετά τις άλλες δύο ιστορικές επιστημονικές εκδηλώσεις τις αφιερωμένες στον Παπουλάκο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο «Χριστοφόρος Παπουλάκος», της Α΄ Ημερίδας στις 23 Ιουλίου 2009 στη Θήρα και του Α΄ Συνεδρίου στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2009 στην Κλειτορία, πέρασε στην ιστορία και η Τρίτη διοργάνωση.

Οι Συνδιοργανωτές Πρόεδροι

Κατσώρχης Κωνσταντίνος (Ρωμηοσύνης)
Κατσιάρης Κωνσταντίνος (Αρχαίου Κλείτωρα)
Νασιόπουλος Αθανάσιος (Ένωσης Αρμπουναίων)

Κατσιάρης Κωνσταντίνος 

ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Πέττας Νεκτάριος


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.