HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βιβλιοπαρουσίαση «Λεχούρι και Κερέσοβα Ριζοχώρια του μυθικού Ερύμανθου»

Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη Είναι κάποιες στιγμές που ο νους του ανθρώπου συνεπαρμένος από την αγάπη του για την πατρίδα...

Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη
Είναι κάποιες στιγμές που ο νους του ανθρώπου συνεπαρμένος από την αγάπη του για την πατρίδα, παρασύρεται στο λαβύρινθο των αναμνήσεων καβάλα στο πιο γρήγορο άτι του κόσμου.
Κι άμα μπεις σε τούτο το λαβύρινθο έξοδος δεν υπάρχει ούτε και για την ψυχή σου. Θα περιφέρεται αέναα στις ρούγες, τις ρεματιές, τις ολάνθιστες βουνοπλαγιές, στων σκιρτημάτων τις θύμησες τις νύχτες τ Αλωνάρη, σ ότι πλούτισε και στόλισε τον εσωτερικό μας διάκοσμο.
Υπ αυτών των στοιχείων και συναισθημάτων εμφορούμενος ο συγγραφέας Νίκος Σακελλαρόπουλος, από το Λεχούρι Καλαβρύτων, διαμόρφωσε ένα σεμνό, κρυστάλλινο και λαμπερό χαρακτήρα που τον συνοδεύει σε κάθε βήμα, σε κάθε έκφανση της ζωής του.
Με κίνητρο λοιπόν την άχραντη αγάπη του και την επάξια παράταξη των γεγονότων που διαδραματίσθηκαν στην ιστορική τούτη αετοφωλιά της πατρίδας μας, το Λεχούρι Καλαβρύτων και το γειτονικό οικισμό της Κερέσοβας-καθώς και τον διακαή πόθο του να δοθεί η πρακτική δυνατότητα, στα τέκνα αυτού του τόπου, στους φίλους και καλοπροαίρετους επισκέπτες να τον γνωρίσουν – δόμησε με ιδιαίτερη αγάπη το παρόν πόνημά του.
Καθώς παραδίδεται με συναίσθηση πνευματικής ευθύνης από τον συγγραφέα στους αναγνώστες, πρυτανεύει η ελπίδα πως θ αποτελέσει το έναυσμα να μελετηθεί, να διαδοθεί και να διασωθεί, το παρελθόν και το παρόν αυτού του τόπου πριν ο πανδαμάτωρ χρόνος το αφανίσει και το σβήσει από τις θύμισες των ανθρώπων.
Ακούραστος ταξιδευτής στο χώρο του πνεύματος-εδώ και πολλές δεκαετίες, κάνοντας μακρινά ταξίδια με το νου του- καταλήγει ώριμος πλέον στην «αγιασμένη» γενέτειρά του το Λεχούρι Καλαβρύτων και καταθέτει το απόσταγμα της αγάπης και της γλαφυρής του πένας , για να καταγράψει την ιστορική του διαδρομή μέσα στο χρόνο και να αφήσει ζωντανεμένο τον προγονικό αντίλαλο στις νεότερες γενιές του τόπου του.
Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει, μέσα στο μελισσολόι των κάθε λογής ανθρώπων που συγκροτούν τη σύγχρονη κοινωνία μας. Αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου και πνευματικού δημιουργού.
Γνωρίζοντας πολύ καλά το διάκοσμό του-ένεκα και της φιλίας που μας συνδέει- μπορώ να πω με σιγουριά, πως το Λεχούρι στο πρόσωπό του έχει έναν «πρέσβη καλής θέλησης» στα σπλάχνα του που το ανεβάζει σε υψηλά βάθρα εκτίμησης και παρουσίας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Όπως και αρκετοί άλλοι φίλοι Λεχουρίτες.
Οι καταγόμενοι από εδώ μεγάλοι αγωνιστές του 1821, καπετάν Αναγνώστης και Γεώργιος Λεχουρίτης, καθώς και πολλοί άλλοι εντόπιοι αγωνιστές κατέχουν ξεχωριστή θέση μέσα στο βιβλίο του και μέσω αυτού στις καρδιές όλων μας, για την προσφορά τους στο έθνος σε καιρούς δυσχείμερους. Σήμερα που ο τόπος μας περνάει δύσκολα, οφείλουμε να αντλήσουμε δυνάμεις απ αυτούς τους αγωνιστές, κι από κάθε άνθρωπο που δίνει για την πατρίδα του περισσότερα κι από τον εαυτό του.
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο αγαπητός Νίκος Σακελλαρόπουλος. Τον συγχαίρω ειλικρινά για την πνευματική του πορεία καθώς και για το παρουσιαζόμενο ενταύθα βιβλίο του, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη γνώσης και δόξας για το Λεχούρι και την Κερέσοβα στο διηνεκές.

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης 
Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης , λογοτέχνης , συγγραφέας , τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων , γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας .Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας .Πολλά από τα έργα του , έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες . Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Σήμερα εργάζεται στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς(ΗΣΑΠ) και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.