HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκπομπή του Ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας για τη Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου και τα Καλάβρυτα

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, το μεσημέρι την 13:00 θα μεταδοθεί από το Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και την Εκπομπή του κ. Κωνστα...


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, το μεσημέρι την 13:00 θα μεταδοθεί από το Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και την Εκπομπή του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα "Ελληνορθόδοξη Πορεία" από τη συχνότητα 91.2 FM, θα μεταδοθεί εκπομπή αφιερωμένη στα Καλάβρυτα, την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, την επέτειο της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου και το ολοκαύτωμα του 1943.

Καλεσμένος της εκπομπής ο πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης.
Στην εκπομπή γίνεται αναφορά; Στην ηρωική στάση των Μοναχών και των Ηρώων αγωνιστών του Μεγάλου σπηλαίου που κατάφεραν να νικήσουν τις ορδές του στρατού του Ιμπραήμ στην καθοριστική μάχη εναντίον του μεταξύ 22 και 24 Ιουνίου 1827.
Η μάχη αυτή και η ιστορική επέτειος που σφράγισε την Επανάσταση του 1821, γιορτάζετε κάθε χρόνο στο Μοναστήρι από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση.
Αναφορές έγιναν επίσης στα 70 χρόνια από την μαύρη επέτειο του Ολοκαυτώματος όλης της περιοχής των Καλαβρύτων το 1943 καθώς επίσης και στο διαγωνισμό διηγήματος για νέους 15-25 ετών, της Παγκαλαβρυτινής με αφορμή τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, με θέμα : "Ταξίδι στη μνήμη με αφορμή την επίσκεψη ενός νέου στον Τόπο Θυσίας στα Καλάβρυτα".

Η εκπομπή έχει ακροαματικότητα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και επίσης σε πολλές ξένες χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία που αναμεταδίδεται από Ραδιοφωνικούς σταθμούς.






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.