HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νταβλούρος προς Δένδια: Ενισχύστε την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, οργιάζει η εγκληματικότητα

Την παρέμβαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότη...



Την παρέμβαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητα στην Αχαΐα, με ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος.

Στην ερώτηση του ο κ. Νταβλούρος αναφέρει:

«Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό Αχαΐας, επιβάλλει τη λήψη σειράς αποτρεπτικών και κατασταλτικών μέτρων, για την εφαρμογή των οποίων προϋποτίθεται η ύπαρξη επαρκούς αστυνομικής δύναμης.

Οι ομολογουμένως επιτυχείς και επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας, μπορεί να οδηγούν σε ικανό αριθμό συλλήψεων, παρά μάλιστα τις σημαντικές ελλείψεις της σε προσωπικό, ωστόσο παραμένουν ανεξιχνίαστες (δολοφονίες, ληστείες κ.α.), που συντελούν στον κλονισμό του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Μπαράζ κλοπών σημειώνεται καθημερινά σε όλο το Νομό, ενώ οι επιχειρηματίες της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και οι κτηματίες, ειδικότερα της Δυτικής Αχαΐας υφίστανται την ανεξέλεγκτη δράση ομάδων ΡΟΜΑ που λεηλατούν τις περιουσίες τους.

Το φαινόμενο των φαναριών με ανήλικα παιδιά Ρουμανικής κυρίως καταγωγής, που επιχειρούν για καθαρισμό ανεμοθωράκων διερχομένων Ι.Χ.Ε. αυτών, και η άσκηση πορνείας αλλοδαπών γυναικών που δραστηριοποιούνται ακόμη και στις κεντρικές πλατείες της πόλης, έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πέραν των προαναφερόμενων η Αστυνομία καλείται σχεδόν καθημερινά να αντιμετωπίσει τη δράση πολυάριθμης ομάδας αντεξουσιαστών χωρίς να διαθέτει ικανές προς τούτο δυνάμεις ( Διμοιρίες ΔΙΑΤ ).

Λόγω των σημαντικών αυτών ελλείψεων, δεν είναι δυνατό να εντατικοποιηθεί –όπως απαιτείται- η αστυνόμευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Νομό και ιδίως σε περιοχές, στις οποίες παρατηρείται εντονότερη παραβατικότητα των ΡΟΜΑ, όπως στις Δημοτικές Ενότητες Σαγεϊκων Δυτικής Αχαΐας, Ροδοδάφνης και Σελινούντα Αιγιαλείας, Ριγανοκάμπου και Καστριτσίου Πατρών, όπου λειτουργούν ανεξέλεγκτα καταυλισμοί.

Παράλληλα και στα ορεινά χωριά, όπου οι κάτοικοι είναι λίγοι και κυρίως μεγάλης ηλικίας, όπως στους πρώην Δήμους Λευκασίου και Παϊων στην περιοχή Καλαβρύτων.

Το παράδοξο είναι ότι, ενώ απαιτείται άμεση ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών, το ήδη υπάρχον -ανεπαρκές ούτως ή άλλως σε αριθμό- προσωπικό, αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, λόγω της καθημερινής μετάβασης 20 αστυνομικών στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου, προκειμένου να συνεισφέρουν στη φύλαξή του, που αποτελεί μάλιστα και λύση αυξημένου δημοσιονομικού κόστους.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή της η Α.Δ. Αχαΐας, επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί σε νέα επικαιροποιημένη βάση η οργάνωση και ενίσχυση των Υπηρεσιών της άμεσα.

Σε αντίθετη περίπτωση, το ήδη κλονισμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Αχαΐας θα επιβαρυνθεί περαιτέρω με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Αχαΐα και ειδικότερα η πόλη των Πατρών, αποτελεί αστικό κέντρο με αυξημένες ανάγκες, ανάλογες των μεγαλουπόλεων και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν μια μικρή επαρχιακή πρωτεύουσα.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.- Με ποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις προτίθεται να ενισχύσει το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας στο Νομό ;

2.- Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την επιπλέον αποδυνάμωση του προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών λόγω της καθημερινής απώλειας αστυνομικών από το δυναμικό της ;

3.- Προτίθεται να ιδρύσει άμεσα ανεξάρτητη υπηρεσία με αυτοτελή οργανική δύναμη για τη φύλαξη του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο ;

4.-Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την καθημερινή παραβατική δράση των ΡΟΜΑ στους ανωτέρω καταυλισμούς;






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.