HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα τα παιδιά Ελλήνων ομογενών από την Αμερική

Τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 24 Ιουλίου, αντιπροσωπεία 20 περίπου παιδιών Ελλήνων ομογενών από την...



Τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 24 Ιουλίου, αντιπροσωπεία 20 περίπου παιδιών Ελλήνων ομογενών από την Αμερική, που είναι μαθητές της Ακαδημίας Επιστημών της βόρειας Καρολίνας “ΣΩΚΡΑΤΗΣ”, μαζί με τους συνοδούς τους.
Η Ακαδημία αυτή, που αποτελεί ένα πρότυπο και βραβευμένο δημόσιο σχολείο της πολιτείας αυτής της Αμερικής, ιδρύθηκε πριν από 8 χρόνια, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και του προέδρου του Καλαβρυτινού κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, καθώς και του Προέδρου της Ακαδημίας κ. Λευτέρη Περούλα.
Τα ελληνόπουλα από την Αμερική έφθασαν στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό από το Διακοπτό και τα υποδέχθηκαν στο σταθμό των Καλαβρύτων ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Θανάσης Νταβλούρος, η Γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών κ. Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, ο πανεπιστημιακός Βίκτωρας Στοιβανάκης, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων επαρχίας Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς και πολλοί Καλαβρυτινοί.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από το Δήμαρχο στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στον Τόπο Θυσίας και επισκέφθηκαν και την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας, συνοδευόμενοι και από τους παραπάνω επισήμους.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με αφορμή την επίσκεψη αυτή δήλωσε: “Τα Καλάβρυτα και οι Καλαβρυτινοί για άλλη μια φορά είμαστε πρωτοπόροι. Με τη στήριξη του Καλαβρυτινού συμπατριώτη μας Θόδωρου Σπυρόπουλου, ήρθαν στην πόλη μας ελληνόπουλα από την Αμερική για να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας και να έρθουν σε επαφή με παιδιά από τα Καλάβρυτα. Αυτή την πρωτοβουλία ενθάρρυνε και η ελληνική κυβέρνηση με την παρουσία σήμερα εδώ του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γκιουλέκα.
Αυτή η πρωτοβουλία επιβεβαιώνει επίσης το τεράστιο και εθνικά σημαίνον έργο που προσφέρουν οι απόδημοι έλληνες, στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα στη σημερινή δυσχερή συγκυρία. Τα παιδιά αυτά, είμαι βέβαιος, ότι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των Καλαβρύτων και της Ελλάδας στη χώρα τους, θα οξύνουν το ενδιαφέρον τους για τη χώρα μας και θα παρακινήσουν πολλαπλά ωφέλιμες πρωτοβουλίες και κινήσεις για την Ελλάδα. Ο Δήμος Καλαβρύτων, εξετάζει σοβαρά και με αξιώσεις επιτυχίας τη δυνατότητα να καθιερώσει ετήσιες αντίστοιχες επισκέψεις και φιλοξενίες ελληνοπαίδων του εξωτερικού, στα κτήρια της μαθητικής μας εστίας”.
Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γκιουλέκα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων του έθεσε τα ζητήματα της διακοπής λειτουργίας δημοτικών σχολείων του Δήμου μας καθώς και της συρρίκνωσης του Ε.Π.Α.Λ. και της κατάργησης ειδικοτήτων του, ενώ του εξέθεσε αναλυτικά και το σχετικό ψήφισμα, που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του της 19-7-2013.

Τα Ελληνόπουλα – μαθητές από την Βόρεια Καρολίνα, θα παραμείνουν, απόψε, στα Καλάβρυτα και θα παρακολουθήσουν συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου, στον πεζόδρομο των Καλαβρύτων, ενώ αύριο θα αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” των Αθηνών για να ταξιδέψουν προς τη δεύτερη πατρίδα τους.






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.