HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα "Οινοξένεια" μάγεψαν μικρούς και μεγάλους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του νέου θεσμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας “Οινοξένεια 2013-Τ...



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του νέου θεσμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας “Οινοξένεια 2013-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας”. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα τα “Οινοξένεια”, μάγεψαν μικρούς και μεγάλους με εκδηλώσεις όπως ξεναγήσεις σε οινοποιεία της Αιγιάλειας, μουσικές βραδιές, έφιππες περιηγήσεις και πολλά άλλα δρώμενα με σκοπό οι λάτρεις του κρασιού να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης της οινοποίησης και να απολαύσουν ποιοτικές μουσικές βραδιές παρέα με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο οινοποιείο της εταιρείας “Οινοφόρος” στο Σελινούντα, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό από το πρωί και το σούρουπο παρουσίασε μια βραδιά με all time classic μουσική.

Στο πρώτο μέρος, εμφανίστηκε η εξαμελής jazz μπάντα “Les Notes Noires”, όπου τα γυναικεία φωνητικά τρίο της δεκαετίας του 1950 μπλέχτηκαν γλυκά με τη δεξιοτεχνία της gypsy jazz, φλερτάροντας με το swing και τα blues. Την εξαμελή μπάντα αποτέλεσαν οι: Μαρκέλλα Κουλιάτση, Άσπα Τασοπούλου, Δανάη Βλατάκη (φωνές), Οδυσσέας Ζησιμόπουλος (ακουστική κιθάρα), Βασίλης Σπανός (ακουστική κιθάρα), Δημήτρης Αντωνόπουλος (κόντρα μπάσο).

Στο δεύτερο μέρος, οι σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη και Μαρία Πεττεμερίδου, ερμήνευσαν ανάλαφρες άριες από το κλασσικό μουσικό ρεπερτόριο αλλά και από γνωστά musicals. Στο πιάνο συνόδεψε η Εύα Βλαχάκου.

Ο απόηχος της εκδήλωσης ήταν ενθουσιώδης, εδραιώνοντας τον θεσμό “Οινοξένεια” της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ως μια υπέροχη και αποτελεσματική δράση προβολής και προώθησης των πιο εκλεκτών προϊόντων της γης της Αιγιάλειας και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Η συνέχεια των δράσεων “Ανοιχτά Οινοποιεία” έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο οινοποιείο “Τετράμυθος”, όπου μετά τις 8 μ.μ. εμφανίστηκε η μπάντα “Drumless jazz quartet” και ολοκληρόνεται απόψε το βράδυ (31.8) στο οινοποιείο της Cavino, με μουσική βραδιά σε χαλαρή ατμόσφαιρα φιλοξενίας με την μπάντα Trippy Carousel, ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν οι νικητές των δύο πενθήμερων ταξιδιών στη Σαντορίνη που θα προκύψουν μετά από κλήρωση, ανάμεσα σε όσα ζευγάρια επιλέξουν τα μενού “Οινοξένεια” στους 10 χώρους εστίασης του δικτύου γαστρονομικών εξορμήσεων σε όλη την Αιγιάλεια.



Ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους οι έφιππες περιηγήσεις σε αμπελώνες της Αιγιάλειας
Σε σπάνια εκδρομή, που έδωσε χαρά και σε μεγάλους μα κυρίως σε παιδιά, εξελίχθηκαν οι έφιππες περιηγήσεις σε πλαγιές και χωριά της περιοχής με αμπελώνες, που οργανώθηκαν στα πλαίσια του νέου θεσμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας “Οινοξένεια 2013”, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου. Δεκάδες φίλοι του αλόγου, νεανικές παρέες και οικογένειες, συμμετείχαν σε αυτή την ψυχαγωγική δράση που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στις περιοχές Πυργάκι, Μερτίδι και Παρασκευή και που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.
Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τους ιδιοκτήτες των αλόγων και ιδιαίτερα τους κ.κ. Κατσαούνη Τάκη, Ρούφα Βασίλη, Αλεξόπουλο Γιώργο, Κατσαούνη Δημήτρη, Βάκρινο Αναστάσιο και τον συντοπίτη μας κ. Σπύρο Νίκα, που από την Ελευσίνα στην οποία διαμένει, μετέφερε τα άλογα και την άμαξα για την περιήγηση στο Πυργάκι. Επίσης ευχαριστεί και όλους όσοι επέλεξαν να περάσουν αυτό το αξέχαστο απόγευμα, θαυμάζοντας από κοντά τα περίφημα αμπέλια και τη φύση της Αιγιάλειας.


Βραδιά ποιότητας στον "Τετράμυθο"

Μια ακόμα βραδιά ποιότητας επεφύλασσε για το κοινό ο νέος θεσμός “Οινοξένεια 2013-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας”, αυτή τη φορά στο χώρο του οινοποιείου “Τετράμυθος” στο Άνω Διακοπτό. Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου, στο φιλόξενο χώρο του οινοποιείου, οι λάτρεις του κρασιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οργανωμένη ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης και αμέσως μετά να απολαύσουν τα εκλεκτά κρασιά “Τετράμυθος”, συνοδεία διαφόρων εδεσμάτων και υπό τους ήχους της μπάντας “Drumless Jazz Quartet”.

Οι οικοδεσπότες φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους επισκέπτες, που ξεπέρασαν τους 300.

Η μεγάλη προσέλευση στις δράσεις του θεσμού “Οινοξένεια” της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιάλειας, αναμφισβήτητα καταδεικνύει αφενός την ανάγκη προώθησης των εκλεκτών προϊόντων της περιοχής της Αιγιάλειας και αφετέρου την αποδοχή εκ μέρους του κοινού, κάθε καινούργιας προσπάθειας με ευγενή σκοπό και απώτερο στόχο τη θεμελίωση του “στίγματος” της Αιγιάλειας στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.