HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στρεμματικός φόρος 10 ευρώ για τα ακίνητα εκτός σχεδίου

Τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την είσπραξη 945 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το «Έθνος...

Τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την είσπραξη 945 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος» το ποσό που θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες εξαρτάται από τη χρήση, τη θέση και την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Στις παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες τα μεγαλύτερα βάρη, μικρότερη η επιβάρυνση για τις αγροτικές καλλιέργειες

Για τα εκτός σχεδίου ακίνητα το ΥΠΟΙΚ καταλήγε σε μέσο στρεμματικό φόρο 10 ευρώ, για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014.

Τα ποσά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι κλιμακωτά (προβλέπονται 25-30 κλιμάκια) και θα ξεκινούν από 2 ευρώ το στρέμμα.

Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις ο μέσος φόρος θα είναι 4 έως 6 ευρώ, ενώ για τα εκτός σχεδίου «φιλέτα» σε παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές θα φθάνει τα 30 έως 40 ευρώ το στρέμμα.
από:newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.