HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξανάσμιξαν μετά από 55 χρόνια Μαθητές του Γυμνασίου Κλειτορίας

Ένα ξεχωριστό αντάμωμα πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου στο Πλανήτερο Καλαβρύτων ( διαβάστε εδώ το δημοσίευμα μας για το κάλεσμα ) ό...


Ένα ξεχωριστό αντάμωμα πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου στο Πλανήτερο Καλαβρύτων (διαβάστε εδώ το δημοσίευμα μας για το κάλεσμα) όπου οι μαθητές  του 1959-60 και 60-61 του Γυμνασίου Κλειτορίας ξανάσμιξαν. Μέσα σε μια άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα και κάτω από τα πλατάνια (η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ταβέρνα «Ο Πλανήτερος» Καλαβρύτων),   ξαναθυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια μίλησαν για τα χρόνια που πέρασαν, γέλασαν, γευμάτισαν και ξανάζησαν για λίγο τις παιδικές τους εικόνες και μνήμες.
Συγκινητική ήταν και η επιστολή που αναγνώσθηκε του τότε φιλολόγου Δημήτρη Μασούρη (την παραθέτουμε παρακάτω)
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS τους εύχεται ολόψυχα υγεία και μακροημέρευση και να επαναλάβουν όλοι τους αυτή την συνάντηση μετά από πολλά χρόνια πάλι!

Καλωσόρισμα από τον Πάνο Πανουτσακόπουλο
Καλωσορίζω τους παρόντες και εύχομαι να περάσουμε όλοι μια καλή ημέρα, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία δεν οφείλεται μόνο στην οργάνωση αλλά και στη διάθεση του καθενός από μας.
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να στείλω τις ευχές μου για καλή υγεία σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν γιατί γνωρίζω ότι και αυτών σφοδρή επιθυμία ήταν να είναι σήμερα μαζί μας. Το μυαλό τους, η σκέψη τους, αλλά και ολόκληρη η ψυχή τους είναι εδώ σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Το γνωρίζουν όλοι για το μαθητικό αντάμωμα. Θα έχουν την πρόσκληση σήμερα στα χέρια τους και νοερά θα βρίσκονται μαζί μας.
Μου έστειλαν τηλεφωνικά τις ευχές τους και τα χαιρετίσματά τους η Β. Γκλαβά, η Δ. Θεοδοσίου, η Β. Αναγνωστοπούλου, ο Ν. Τερζής, η Θεοδ. Μητροπούλου και ο Δ. Μακαρίτης. Βρίσκεται σήμερα μαζί μας και τιμά με την παρουσία του ο Ν. Λουκόπουλος.
Τώρα δεν απομένει τίποτε άλλο παρά να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή παρουσία σας. Θα πρέπει να ευχαριστήσω επίσης τον καθηγητή του Λυκείου Κλειτορίας, κύριο Θανόπουλο, ο οποίος μου έστειλε αντίγραφο από το Μαθητολόγιο των αποφοίτων της σχολικής χρονιάς 1961-62 καθώς και φωτογραφίες του Γυμνασίου. Χωρίς αυτό το μαθητολόγιο σίγουρα κάποιους θα ξεχνούσαμε.
Να ευχαριστήσω ακόμη τον πρόεδρο του Συλλόγου των Φιλαίων, κ. Μητρόπουλο, για την πολύτιμη βοήθεια που μου παρείχε και για τη δημοσίευση της πρόσκλησης της συνάντησής μας στο περιοδικό του. Επίσης ευχαριστώ θερμά τους προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Νικολάου και Τουρλάδας, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Άνω Κλειτορίας, κ. Παπαγιανόπουλο.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμαθητές μας Μπερτσουκλή, Σταθόπουλο, Πανουτσόπουλο και Μιχαλόπουλο, οι οποίοι με ενθάρρυναν στην προσπάθειά μου αυτή και το Γκίκα Γιάννη, ο οποίος μου συμπαραστάθηκε αμέριστα στη σύνταξη της πρόσκλησης. Θερμά σας παρακαλώ να προσέχετε τους εαυτούς σας ειδικότερα σήμερα που η χαρά όλων μας είναι μεγάλη. Τέλος, δυο λόγια για τους συμμαθητές μας που έφυγαν νέοι από τη ζωή. Ελαφρύ ας είναι το χώμα που τους σκεπάζει και ο θεός της αγάπης να τους αναπαύσει. Ο Απόστολος Παύλος λέει σε κάποια επιστολή του: μην λυπάσθε γιατί και οι εναπομείναντες καμιά ελπίδα δεν έχουν.
Επιπλέον, θα ήθελα να σας πω ότι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον καθηγητή μας, κ. Μασούρη Δημήτριο, του οποίου το χαιρετισμό τον έχω σε αντίγραφα για τον καθέναν σας.
Αυτά από εμένα. Εύχομαι σε όλους μια ευχάριστη και καλή ημέρα.


Χαιρετισμός προς τους μαθητές και τις μαθήτριες 
αποφοίτους της έκτης τάξης σχολικού έτους 1961-1962 
του Γυμνασίου Κάτω Κλειτορίας Καλαβρύτων

Αγαπητά μου παιδιά,
Έχουν περάσει πενήντα δύο χρόνια από τότε, που νεαρός ακόμη καθηγητής, ήρθα κοντά σας να σας διδάξω τις αξίες που κρύβουν τα φιλολογικά κείμενα της αρχαίας και της νέας ελληνικής σκέψης, της ιστορίας, της ψυχολογίας, της λογικής, παραλληλίζοντας τα προς τα ισότιμης αξίας λατινικά κείμενα, και δίδαξα με το νεανικό μου ζήλο, ποτίζοντας το δέντρο της παιδείας μας με όσο νερό επέτρεπε η ικμάδα του ενθουσιασμού μου και μπορώ να πω, πως ακόμη δεν στάχτωσε.
Σήμερα, βλέπω την προσφορά μου και αισθάνομαι χαρά, δικαιωμένος. Αναλογίζομαι πως οι προσπάθειές μου δεν πήγαν χαμένες.
Το «κατά δύναμιν» αναδείχτηκαν στην κοινωνία μας αξιόλογα πρόσωπα από τη σχολική ζωή του τότε Γυμνασίου Κάτω Κλειτορίας, που χάραξαν την δική τους έντονη πορεία σε διάφορους λειτουργικούς τομείς της πατρίδας μας. Παρακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια την πορεία των μαθητών μου να είναι πορεία λογικής ν’ αποβαίνουν άρτιοι ταγοί, τίμιοι υπάλληλοι, σκεπτόμενοι διαχειριστές και επιστάτες δημοσίου πλούτου, άνθρωποι σωστοί, οικογενειάρχες, άρχοντες και αρχόντισσες «εις τα του οίκου τους», παρακαλώντας πάντα τη θεία Δύναμη να έρχεται αρωγός στις σκέψεις τους και τις ενέργειές τους, ώστε αυτές ν’ αποβαίνουν προς όφελος του γενικού συμφέροντος, απομακρύνοντας το «εγώ» τους από την επιθυμία της ανάδειξης των προσωπικών προσδοκιών κέρδους μπροστά στην ωφέλεια της πατρίδας. Πίστευα και πιστεύω πως τότε αυτή θα αναδειχθεί, όταν ο καθένας μας, ο κάθε πολίτης, θυσιάσει το «εγώ» του στην εξυπηρέτηση του «εμείς». Αυτό προσπάθησα να εμπνεύσω και αυτό δίδαξα με έγνοια μου πάντα το παιδί, που η συμπεριφορά μας προς αυτό, δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη. Ποτέ δεν επέβαλα απόψεις, γιατί αυτές επιβάλλονται με την όλη παρουσία του διδάσκοντος, το ήθος του, τη στάση του, τις γνώσεις του και την όλη συμπεριφορά και πνευματικότητά του, που έχει επωμισθεί, τη δύναμη να ουσιώνεται και να κενώνεται στα πολλαπλά προβλήματα του αναπτυσσόμενου ανθρώπου. Αυτός πρέπει να αναδείξει τη δική του προσωπικότητα ελεύθερος στην κοινωνία που διαβιώνει, και να εξελιχτεί τέλειος πολίτης. Στους καιρούς μας σημειώνεται πνευματική ένδεια. Αυτή καταδυναστεύεται από την οδύνη της αντινομίας και κάθε δικαίωμα και αξία συνθλίβεται μέσα στην παρανομία. Κονιορτοποιείται η αξιοπρέπεια, το πνευματικό ήθος, το δίκαιο, η γνώση και η ειλικρίνεια. Αυτή η ίδια υπόσταση του ανθρώπου έχει εκπαραθυρωθεί. Όμως όλα αυτά μη σας πτοούν. Μείνατε σταθεροί σε όσα διδαχτήκατε παιδιόθεν. Ο χρόνος δεν παλαιώνει τις αξίες. Ο χρόνος να βλέπει το χρόνο και να υποχωρεί, τρεπόμενος σε άτακτη φυγή. Να μείνετε πάντα νέοι και νέες. Όλες τις πράξεις σας να συνοδεύουν η αγάπη και η καλή προαίρεση στην εκτέλεση οιουδήποτε έργου που να ωφελήσει το «εμείς» στο μέτρο του σκοπού και της πραγμάτωσής του. Το καλό, το αγαθό της πράξης να πρυτανεύει πάντα στον άνθρωπο. Να σκέπτεται πάντα ο άνθρωπος το αρχαίο ρητό «έρδ’ αγαθόν» (=κάνε το καλό) ίσως και καλυτερεύσει ο κόσμος. Οι διαχρονικές παραδοσιακές μας αξίες, η πίστη στο θεό και η Αγάπη στον άνθρωπο δε θα σας διαψεύσουν ποτέ. Σας εύχομαι υγεία προσωπική και οικογενειακή με θεμελίωση σκοπών προς στόχους. Αυτοί δίνουν ζωή και μακροημέρευση σε οποιαδήποτε δημιουργία μας, που για την πραγμάτωσή τους πάντα υπάρχει χρόνος
Ευτυχισμένοι και χαρούμενοι όλες και όλοι χαίρετε!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ. ΜΑΣΟΥΡΗΣ
Φιλόλογος
Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος.


Παρόντες στο αντάμωμα. Από αριστερά όπως βλέπουμε την φωτογραφία είναι οι: Γεωργακόπουλος Χαράλαμπος από το Δάρα, Οικονόμου Γιάννης από το Παγκράτι, Μπερτσουκλής Παναγιώτης από τα Μαζέικα, Γκίκας Γιάννης από τον Άγιο Νικόλαο, Πανουτσόπουλος Κωστής από τα Κρινόφυτα, Λουκόπουλος Νίκος από τα Μαζέικα, Παπαγεωργοπούλου Μαρία από Μαζέικα και πίσω της η Ηλιοπούλου Παρασκευή από τα Λυκούρια, Διαμαντοπούλου Γιώτα από του Φίλια Πανουτσακόπουλος Παναγιώτης από το Βεσίνι. Θα πρέπει να θεωρηθούν παρόντες και αυτοί που ευαισθητοποιήθηκαν την ημέρα του ανταμώματος που πήραν τηλέφωνο και έδωσαν ευχές, είναι δε η Βάσω Γκλαβά από την Γερμανία και ο Δημήτρης Χρηστάκος (Μακαρίτης) από Καλαμάτα

Μαθητές Σχολικού έτους ’59 -‘60

Πηγές Αροάνειου ποταμού

Η Ταβέρνα «Ο Πλανήτερος» Καλαβρύτων όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση


ΜΕΤA ΤΟ AΝΤΑΜΩΜA 24-8-2013

Έγινε το αντάμωμα ώρα 11άτη πρωινή,
ήρθε η Μαρία, η Γιώτα και η Παρασκευή.
Όλες πανέμορφες, χαρούμενες και ομιλητικές,
είπαμε όλες μας τις αταξίες τις μαθητικές

Με ποσοστό 48% έγινε το αντάμωμα το μαθητικό,
στο Πλανήτερο ανταμώσαμε, τοπίο όμορφο κι εξωτικό.
Πήρε τηλέφωνο η Βάσω από τη Γερμανία,
να ευχηθεί καλή αντάμωση και ευδαιμονία.

Ο Μακαρίτης έστειλε φιλιά και ευχές απ την Καλαμάτα,
κι ο Πάνος όλους ενημέρωσε για όλα τα μαντάτα.
Τάκης, Κωστής, Γκίκας, Οικονόμου και λοιποί,
κι ο Μπάμπης απ’ του Δάρα προσέφερε άφθονο κρασί.

Μια φωτογραφία σχολική παλιά μαθητική.
μας έδειξε σε όλους η Ηλιοπούλου η Παρασκευή.
Είδαμε τις φατσούλες μας τις άδολες και παιδικές
Για μια στιγμή πιστέψαμε πως γίναμε πάλι μαθητές
Πάνος Πανουτσακόπουλος






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.