HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

600 Τόνοι Φέτας Καλαβρύτων στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων του Υπ. Αγρ.Ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε περίπου 800.000 δικαιούχους για το 2013, συνολικού προϋπολογισ...


Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε περίπου 800.000 δικαιούχους για το 2013, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ με την ΕΑΣ Καλαβρύτων να κερδίζει στο διαγωνισμό διανομής Φέτας.  
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια καθώς, για πρώτη φορά, συμμετείχαν 25 συμπράξεις εταιρειών, μικρού και μεγάλου οικονομικού μεγέθους, αλλά και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ).
Η υλοποίηση του προγράμματος διανομής τροφίμων κατακυρώθηκε σε 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων,  είναι η ΕΑΣ Καλαβρύτων για διανομή φέτας και Ρεθύμνου για διανομή γραβιέρα Κρήτης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων υλοποιείται από το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και περιλαμβάνει για το 2013 τη διανομή επτά προϊόντων (ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο, φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα).

Συγκεκριμένα, ως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να διανεμηθούν 194.700 κιλά κασέρι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), 589.615 κιλά φέτα ΠΟΠ, 182.850 κιλά γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, 3.892 τόνοι ζυμαρικά, 1.602.981 λίτρα ελαιόλαδο, 256.546 κιλά κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ και 5.672 τόνοι ρύζι parboiled. 
Στην διανομή εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (κοινωνικοί εταίροι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης), όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων

Η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα - εκτός από το όφελος των τελικών δικαιούχων - υποστηρίζει και διάφορους φορείς όπως παραγωγικές μονάδες, επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης των γεωργικών προϊόντων που διανέμονται, μεταφορικές και άλλες εταιρείες.

ΕΑΣ Καλαβρύτων




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.