HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Αγαπητά μου παιδιά, Η αυγή της νέας σχολικής χρονιάς μας βρίσκει όλους μέσα σε μία ολοένα αυξανόμενη οικονομική και πνευματική κρίση, ...

Αγαπητά μου παιδιά,
Η αυγή της νέας σχολικής χρονιάς μας βρίσκει όλους μέσα σε μία ολοένα αυξανόμενη οικονομική και πνευματική κρίση, που όλους μας προβληματίζει και κυρίως εσάς που καθώς πλέον γίνεσθε περισσότερο υπεύθυνοι θα κληθείτε σε λίγο χρονικό διάστημα να αποφασίσετε για την μελλοντική σας σταδιοδρομία, ενώ καθημερινά βλέπετε να γίνεται πιο αβέβαιο το μέλλον σας.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο κόσμος αυτός δεν μπορεί να αλλάξει. Η εκκλησία μας όμως διδάσκει ότι έχοντας ο άνθρωπος στην καρδιά του τον Χριστό μπορεί να μεταμορφωθεί και να βοηθήσει στην μεταμόρφωση όλων όσων βρίσκονται γύρω του. Τι σημαίνει μεταμόρφωση; Σημαίνει ότι αποφασίζω σήμερα να βελτιώσω τη ζωή μου, να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Εσείς οι νέοι έχετε τη δυνατότητα με την αγνότητά σας να βοηθήσετε τον κόσμο να αλλάξει. Εάν νιώσετε ως ευθύνη σας αυτή την αλλαγή, η πίστη σας αυτή αποτελεί τον κύριο μοχλό αυτής της προσπάθειας.
Ο χρόνος των σπουδών σας δεν είναι μια παρένθεση στη ζωή σας, αλλά μια αφορμή δημιουργίας. Η μάθηση δεν είναι στείρα απομνημόνευση γνώσεων αλλά καλλιέργεια της ψυχής η οποία μας βοηθά να βλέπουμε πίσω από τα φαινόμενα. Γι' αυτό η κρίση του κόσμου μπορεί να αντιμετωπιστεί με το φως της γνώσης.
Ο Χριστός είπε: “Μακάριοι είναι εκείνοι που πεινούν και διψούν διότι αυτοί θα χορτάσουν”. Η πείνα και η δίψα για την οποία μιλά ο Χριστός είναι η πνευματική. Η πείνα και δίψα για γνώση είναι τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να σκύψετε στο βάθος της ψυχής σας, να διαλεχθείτε με αυτή, να αναζητήσετε την αλήθεια της ζωής. Και αυτή η αλήθεια είναι ο Χριστός.
Το σχολείο και οι καθηγητές σας με την εμπειρία και την αγάπη που διαθέτουν θα είναι πάντα κοντά σας για να σας δείχνουν τον δρόμο προς την παιδεία που συνδυάζει γνώσεις και πνευματική καλλιέργεια της ψυχής.
Ως Επίσκοπος και Πνευματικός σας Πατέρας πάντοτε θα προσεύχομαι για εσάς και μαζί με τους συνεργάτες μου θα είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε στους προβληματισμούς, την αγωνία προ πάντων για να σας δείχνουμε την οδό της συνάντησής σας με τον Χριστό. Ως όαση πνευματικής ανάπαυσης και ξεκούρασης σας περιμένουν οι νεανικές συντροφιές στις ενορίες μας.
Εύχομαι πατρικά η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη γνώσεις, προσδοκίες, σπουδή, όμορφες εκπλήξεις, με υγεία και χαρά που απλόχερα μοιράζει σε όλους ο Χριστός.
Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!
Μετ' ευχών πατρικών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.