HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αθανάσιος Τζώρτζης - Ένας ακούραστος πνευματικός εργάτης

Αθανάσιος Τζώρτζης, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής. Από τον Προφήτη Ηλία (Γκέρμπεσι) Καλαβρύτων. Παρουσίαση: Από τον Κωνσταντ...


Αθανάσιος Τζώρτζης, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής.
Από τον Προφήτη Ηλία (Γκέρμπεσι) Καλαβρύτων.
Παρουσίαση: Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη, Λογοτέχνη συγγραφέα, τ. Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Μέσα στον αδιάγραφο ορίζοντα που χάνεται στα βάθη των αιώνων, μια προβολή από φως, μια ηλιαχτίδα μεγαλείου, ιστορικής και πολιτισμικής συνέχειας προβάλλει στον καταγάλανο Ελληνικό-Καλαβρυτινό ουρανό, που τον κάνει διαυγέστερο και λαμπερότερο στο διηνεκές.
Είναι η έρευνα, η ανάσυρση από το χρονοντούλαπο της λησμοσύνης, η ανάδειξη και καταγραφή όλων των Καλαβρυτινών αγωνιστών που συνετέλεσαν στο μεγάλο εικοσιένα, που άναψαν πρώτοι τη φλόγα της λευτεριάς στην Άγια Λαύρα και στα Καλαβρυτοχώρια, συντελώντας στο θαύμα της απελευθέρωσης του γένους μας μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς.
Πέρα από τους έγκριτους κατά καιρούς ερευνητές-ιστοριοδίφες, στις μέρες μας ένας χαλκέντερος ερευνητής, ο συμπατριώτης μας Αθανάσιος Τζώρτζης από τον Προφήτη Ηλία (Γκέρμπεσι) Καλαβρύτων, ως μια ακούραστη μέλισσα – εδώ και αρκετά χρόνια - συλλέγει το ευωδέστερο μέλι από τους ανθούς της ιστορίας και της δόξας των ηρωικών προγόνων μας.
Σκυμμένος μέρες και ώρες ατελείωτες στα «αρχεία αγωνιστών» της Εθνικής Βιβλιοθήκης και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, ανασύρει και καταγράφει πολύτιμα ιστορικά στοιχεία και έγγραφα, που έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα οι θρύλοι και η παράδοση μας έχουν διασώσει μέχρι σήμερα, καθώς και ξεχασμένους ήρωες αγωνιστές που παίρνουν τώρα τη θέση που τους πρέπει στην ιστορία, αλλά και στο πάνθεο των ηρώων του τόπου μας. 
Η αβίαστη και εν τω βάθει ενημέρωση για τα σημαντικά γεγονότα της σημαντικότερης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τον ίδιο.
Η ιστορία δεν αποτελεί αφήγηση τετελεσμένων γεγονότων, αλλά προσπάθεια αναδόμησης και ερμηνείας του παρελθόντος με στόχο συνήθως την ερμηνεία του παρόντος και την πρόβλεψη του μέλλοντος. Ειδικότερα δε στις μέρες μας αποτελεί μέγιστη υποχρέωση μας, η αναδρομή στο ιστορικό μας παρελθόν προκειμένου να προδιαγράψουμε το μέλλον μας το οποίο δεν διαφαίνεται και τόσο ευοίωνο. Και τούτο γιατί η γενιά μας δεν είχε την προνοητικότητα να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία μας οδήγησαν σε μια βαθιά κρίση αξιών και μια ανυπέρβλητη οικονομική κρίση, που πέραν των άλλων καταστρέφει τα οράματα και το αύριο των παιδιών μας.
Ο Αθανάσιος Τζώρτζης έγκριτος συγγραφέας και ιστοριοδίφης, είναι ένας ακούραστος πνευματικός εργάτης και μια άγρυπνη συνείδηση του καιρού μας.
   Θα αναμένουμε εναγωνίως την ολοκλήρωση της ενδελεχούς έρευνάς του, προκειμένου να τρυγήσουμε τους χυμώδεις καρπούς της πνευματικής του έρευνας και καλλιέργειας. Μέχρι τότε δεν έχουμε παρά να στηρίζουμε με κάθε τρόπο την άοκνη έρευνά του και να συμβάλλουμε στην τελική της έκδοση και την παραχώρηση στην χρήση των φιλιστόρων ή και άλλων συμπατριωτών μας.  
Γνωρίζοντας καλά τον εκλεκτό συμπατριώτη μας και συγγραφέα Αθανάσιο Τζώρτζη μέσα από το περισπούδαστο βιβλίο του «Γκέρμπεσι – Προφήτης Ηλίας, διαδρομή στους αιώνες» ,καθώς και μέσα από τις ιστοριοδιφικές του αναζητήσεις, οι οποίες μάλιστα έφεραν στο φως συνταρακτικά στοιχεία και έγγραφα για τον πρόγονό μου- θρυλικό Οπλαρχηγό του 1821 - Ξενοχρήστο Καμενιανίτη, αναγνωρισμένο αξιωματικό του μεγάλου αγώνα και επικεφαλής εκατόν πενήντα στρατιωτών, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω θερμά και εκ βάθους ψυχής και από αυτό εδώ το βήμα.

Αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη Αθανάσιε Τζώρτζη, καλότυχος ο τόπος που σε γέννησε, να έχεις υγεία και δύναμη απ το Θεό για να συνεχίσεις την περισπούδαστη έρευνά σου. Σε συγχαίρω για το συγγραφικό σου έργο και για όλη την εν γένει πνευματική σου πορεία και έρευνα.

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης 


Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης , λογοτέχνης , συγγραφέας , τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων , γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας .Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας .Πολλά από τα έργα του , έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες . Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Σήμερα εργάζεται στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς(ΗΣΑΠ) και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.