HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

19 Οκτωβρίου 1943 - Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις για την δολοφονία των Γερμανών Αιχμαλώτων

Τα πτώματα των δολοφονηθέντων τριών Γερμανών αιχμαλώτων 19 Οκτωβρίου 1943 19 Οκτωβρίου 1943. Πέρασαν 70 χρόνια που σαν σήμερα διεπράχθ...

Τα πτώματα των δολοφονηθέντων τριών Γερμανών αιχμαλώτων 19 Οκτωβρίου 1943
19 Οκτωβρίου 1943. Πέρασαν 70 χρόνια που σαν σήμερα διεπράχθη στα Καλάβρυτα ένα απαίσιο έγκλημα το οποίο απετέλεσε το κύριο άλλοθι της Ναζιστικής Wehrmacht να εκτελέσει την προσχεδιασμένη «Επιχείρηση Καλάβρυτα». Πρόκειται για την δολοφονία των τριών Γερμανών αιχμαλώτων της μάχης Ρογών – Κερπινής (16-17 Οκτ. 1943) στη θέση «Ξυδιάς» Καλαβρύτων κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες και αδιευκρίνιστες σκοπιμότητες.
Το έγκλημα αυτό, από ξένη και ντόπια προπαγάνδα και κυρίως από την «Αντικομουνιστική Σταυροφορία» που δρούσε από τον Ιούνιο του ΄43 σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων το «φόρτωσαν» στον τότε Αρχίατρο του ΕΛΑΣ της Γ΄ Μεραρχίας Πελοποννήσου, γιατρό Ανδρέα Παυλόπουλο από τους Άνω Λουσούς Καλαβρύτων.
Το έγκλημα των τραυματιών αιχμαλώτων το συσχέτισαν και το απέδωσαν στον Ανδρέα Παυλόπουλο με την αιτιολογία ότι αυτός συνετέλεσε με κάθε τρόπο στην δολοφονία των τραυματιών αιχμαλώτων προκειμένου να εκδικηθεί τον απαγχονισμό, του σε β΄ βαθμό συγγενή του Κωνσταντίνου Παυλόπουλου που έγινε στην πλατεία Χελμού στα Καλάβρυτα την 1η Σεπτεμβρίου 1943.
Ο Αρχίατρος του ΕΛΑΣ Ανδρέας Παυλόπουλος
Η μέχρι σήμερα εκδοχή και σχετική βιβλιογραφία η οποία δεν στηρίζετε σε έρευνα, ντοκουμέντα και αποδεικτικά στοιχεία, έχει επικρατήσει στην κοινή γνώμη η οποία θεωρεί ως κύριο υπαίτιο της δολοφονίας τον γιατρό, Ανδρέα Παυλόπουλο.
Ο γιατρός Παυλόπουλος μετά το 1944 αναγκάστηκε κάτω από το βάρος της κατακραυγής αυτής να εγκαταλείψει τα Καλάβρυτα και να εγκατασταθεί στο Πέραμα Αττικής.
Η Ιστορική έρευνα, αναζήτησε και συζήτησε με τον Ανδρέα Παυλόπουλο (25.11.1975), ο οποίος μας έδωσε αποκλειστική συνέντευξη αντικρούοντας τις κατηγορίες περί ευθύνης του για το έγκλημα και κάθε ανάμιξή του. (διαβάστε εδώ: www.kalavrytanews.com/2013/03/2_12.html
Η έρευνα και η ανακίνηση του θέματος από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, απετέλεσε αντικείμενο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για την διαλεύκανση του απαίσιου αυτού εγκλήματος. Βρισκόμαστε στην υπεύθυνη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι τα στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, καταρρίπτουν την μέχρι σήμερα μυθοπλασία για τον γιατρό Ανδρέα Παυλόπουλο. Πλήρης έκθεση και ανάλυση του γεγονότος αυτού θα επακολουθήσει συντόμως με την δημοσίευση όλων των αποδεικτικών στοιχείων κ.λ.π. από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στη νέα σειρά των αποκαλύψεων για Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα με τίτλο: «Τα πρόσωπα στα γεγονότα που σημάδεψαν το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα».
Στο πρώτο συνοπτικό συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι όλη η σκευωρία κατά του γιατρού Ανδρέα Παυλόπουλου, είχε σαν βασικό κίνητρο την επαγγελματική του εξόντωση σαν γιατρού που ασκούσε το λειτούργημα του στα Καλάβρυτα από το 1940 με συνέπεια και πίστη στον όρκο του. Οπωσδήποτε υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος τα ονόματα τον οποίων είναι πλέον γνωστά και θα ανακοινωθούν από την ιστορική έρευνα.
Θέλουμε εξ αρχής να διευκρινίσουμε προς άρση κάθε παρεξηγήσεως και παρερμηνείας απ όλους τους καλοθελητές που φρόντισαν να βγάλουν ρηχά συμπεράσματα για την εγκυρότητα της ιστορικής έρευνας, ότι οι ευθύνες της δολοφονίας των Γερμανών αιχμαλώτων του Φρουραρχείου ΕΛΑΣ Καλαβρύτων και της ΟΠΛΑ, είναι αυτονόητες. Πίσω όμως απ όλα αυτά έδρασε σατανικά και η «Αντικομουνιστική Σταυροφορία» η οποία επεδίωξε να εκτελεστεί αυτό το έγκλημα.
Πέραν των ανωτέρω στην διάθεση της ιστορικής έρευνας βρίσκονται όλα εκείνα τα Ντοκουμέντα και τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία και θα αποκαλύψουμε στην κοινή γνώμη την ιστορική αλήθεια στα κάτωθι ερωτήματα:
1. Που πήγαν και ποιοι «έφαγαν» το ποσό των 15.000 λιρών που εδόθησαν από τους Άγγλους για τις ανάγκες των θυμάτων του Ολοκαυτώματος; (Ονομαστικός κατάλογος από το Υπ. Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου - Foreign Office )
2. Ποιοι ευθύνονται για τα εγκλήματα της ΟΠΛΑ στην Επαρχία Καλαβρύτων (Στρατόπεδο Σιγουνίου κλπ); Τα ονόματα των πρωταγωνιστών και των συνεργατών με τις δυνάμεις κατοχής (αντικομουνιστική σταυροφορία περιοχής Καλαβρύτων - ομάδα 1333 Φλούδα, αρχεία Κ.Κ.Ε κ.λ.π. καθώς και το ονόματα στελεχών της ΟΠΛΑ στην Επαρχία Καλαβρύτων) από τα αρχεία ΟΠΛΑ Καλαβρύτων –Μαζεϊκων που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν και βρίσκονται στην διάθεσή μας (Φάκελος ΟΠΛΑ από στέλεχος της που ζει στο Παρίσι)
3. Γιατί και ποιοί "φόρτωσαν" την δολοφονία των τριών Γερμανών αιχμαλώτων της μάχης Ρογών - Κερπινής στο γιατρό Ανδρέα Παυλόπουλο.




Δημήτρης Κανελλόπουλος
Ιστορικός Ερευνητής "Επιχείρησης Καλάβρυτα"

Καλάβρυτα θέση "Ξυδιάς" Το πηγάδι όπου έριξαν τους τρεις Γερμανούς αιχμαλώτους στις 19.10.1943 

Καλάβρυτα θέση "Ξυδιάς" 
Καλαβρυτινοί αντάρτες στην Κούτελη Καλαβρύτων (καλοκαίρι 1943)
(Ανδρέας Παυλόπουλος, Ανδρέας Παπανδρέου, Τάκης Κατσικόπουλος, Γκολφίνος Γκολφινόπουλος και ο "Ψηλορείτης")



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.