HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. Αχαίας για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τ.Ε. Εδαφικού και Εργατικού του ΚΚΕ Αχαΐας για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Εργαζό...

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τ.Ε. Εδαφικού και Εργατικού του ΚΚΕ Αχαΐας για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι,νέες, η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αμβλύνει και ταυτόχρονα να παραπλανήσει για τους στόχους και τις ανατροπές που επιχειρεί, συγχωνεύοντας ή αλλάζοντας χαρακτήρα σε νοσηλευτικά ιδρύματα ,όπως το Νοσοκομείο των Καλαβρύτων.
Λένε ψέματα, ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, δεν θ' απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην υγεία.. Η κινητικότητα είναι ένα τμήμα των ενοποιήσεων που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση, όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) και στα Κέντρα Υγείας, όπως έχει ομολογήσει και ο υπουργός Υγείας.
Σχεδιάζουν το χτίσιμο μιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ακόμη χειρότερης από τη σημερινή. Με έναν ΕΟΠΥΥ που θα αποτελεί το «μακρύ χέρι» στις περικοπές παροχών και υπηρεσιών και θα συμβάλλει ως αγοραστής και πωλητής τους στην ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση σε ό,τι απέμεινε ως δημόσιο σύστημα υγείας.
Το σχέδιο είναι συνολικό. Και εκτός από «μέλλον» έχει και παρελθόν, που το εφάρμοσαν με εναλλασσόμενους ρόλους τα κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κατάργηση της Πρόνοιας στο τέλος της δεκαετίας του 1990; Από τα 77 Ιατρεία του ΠΙΚΠΑ, που εμβολίαζαν τα παιδιά των φτωχών, των μεταναστών και των απόρων, δεν λειτουργούν σήμερα ούτε τα μισά που συγχωνεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία. Και τι κάνουν όσοι εξανίστανται,όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη «ανθρωπιστική κρίση»; Στήνουν ένα «δεξιό» ή «αριστερό» κοινωνικό ιατρείο και ζητιανεύουν εμβόλια από τους ίδιους τους αρρώστους ή από φαρμακευτικές εταιρείες για να καλύψουν τις δραματικές ανάγκες.
Αφού, τα κόμματα του δικομματισμού, υποβάθμισαν και άφησαν χωρίς προσωπικό νοσοκομεία που προσφέρουν υπηρεσίες στη περιοχή όπως το Νοσοκομείο των Καλαβρύτων τώρα ρίχνουν τη χαριστική βολή
Οι συγκυβερνητικοί σχεδιασμοί στην Υγεία δεν αλλάζουν ούτε πολιτική ούτε χαρακτήρα. Αφορούν το ίδιο τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας και τα λαϊκά στρώματα, που είναι οι χρήστες των υπηρεσιών τους. Γι' αυτό και η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να είναι ενιαία και καθολική:
Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί καμία δημόσια υποδομή υγείας, ούτε το νοσοκομείο των Καλαβρύτων, που χρειάζεται συνολική αναβάθμιση, με αντίστοιχες πιστώσεις από το κρατικό προϋπολογισμό ,για να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της περιοχής.
Όλοι μαζί για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με στόχο ένα δημόσιο, σύγχρονο, καθολικό και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.