HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα - Η απόφαση της Γερμανικής Διοίκησης να μην Βομβαρδίσουν τα Καλάβρυτα

25 Οκτωβρίου 1943 Αθήνα . Σύσκεψη Επιτελείου της Ανωτάτης Στρατιωτικής Γερμανικής Διοίκησης Ελλάδος (Βίλλα Καζούλη) με τη συμμετοχή του ...

25 Οκτωβρίου 1943 Αθήνα. Σύσκεψη Επιτελείου της Ανωτάτης Στρατιωτικής Γερμανικής Διοίκησης Ελλάδος (Βίλλα Καζούλη) με τη συμμετοχή του Πτεράρχου Σπάιντελ, Πτεράρχου Φέλμη, Υποστρατήγου Λε Σουίρ, Συνταγματάρχου Βόλφινκερ και Αντιστρατήγου Ντανάουερ με αντικείμενο την εκτέλεση της διαταγής της Ο.Κ.W Βερολίνου(22.10.43) για την ισοπέδωση των Καλαβρύτων με χρήση εμπρηστικών βομβών. Ύστερα από έντονες και πειστικές αντιρρήσεις του Πτεράρχου Φέλμυ, διοικητού του 68 Σώματος Στρατού, αποφασίστηκε να προταθεί στην Ο.Κ.W. Βερολίνου, ματαίωση της ανωτέρω διαταγής λόγω των επιχειρημάτων που προσέκρουαν σε σχετική σύμβαση της Χάγης. Προτάθηκε και έγινε δεκτό με την αιτιολογία της έλλειψης διαθέσιμων βομβαρδιστικών αεροπλάνων της Λουτβάβε και αδυναμία συγκρότησης δυο συνταγμάτων της Βέρμαχτ στήριξης της επιχείρησης από το έδαφος και την ματαίωση της επιχείρησης.
Αποφασίστηκε: Να συγκροτηθούν εθελοντικές ομάδες Ελλήνων (Τάγματα ασφαλείας) για την στήριξη της επιχείρησης. Να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την επιμέλεια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Θεόκλητου με το αρχηγείο ΕΛΑΣ Β.Δ. Πελοποννήσου για την απελευθέρωση των Γερμανών αιχμαλώτων μάχης Ρογών – Κερπινής (16-17.10.43)



Δημήτρης Κανελλόπουλος 
Ιστορικός Ερευνητής "Επιχείρησης Καλάβρυτα"




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.