HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τακτικό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας ανακηρύχθηκε ο κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος

ο ιστορικός ερευνητής κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος. Τακτικό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας (Ε.Μ.Ε.ΙΣ.) ανακηρύχτηκε...

ο ιστορικός ερευνητής
κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος.
Τακτικό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας (Ε.Μ.Ε.ΙΣ.) ανακηρύχτηκε με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ιστορικός ερευνητής της «Επιχείρησης Καλάβρυτα» και συνεργάτης του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος.
Μέλη της Ε.Μ.Ε.ΙΣ. είναι Ακαδημαϊκοί, καθηγητές Ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημοσιογράφοι, ιστοριογράφοι, οι οποίοι ασχολούνται με την μελέτη της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους από συστάσεως του.
Η επιτροπή της Ε.Μ.Ε.ΙΣ. που συζήτησε σχετικό αίτημα του κ. Δημήτρη Κανελλόπουλου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μακροχρόνια την οποία διενήργησε για τις παραμέτρους του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (5-15/12/1943), ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της ιστοριογραφίας γιατί αποτελεί ένα τεκμηριωμένο πόνημα ενός γεγονότος το οποίο σημάδεψε με τα ποιο μελανά χρώματα την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος έχει επαινεθεί από την Ακαδημία Αθηνών (2007) για την συγκρότηση του Ιστορικού Αρχείου Κανελλόπουλου (Ι.Α.Κ.), ντοκουμέντα τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατ αποκλειστικότητα στις σελίδες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και θα δημοσιευθούν προσεχώς, τα οποία αποτελούν σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού την βάση ίδρυσης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καθώς επίσης γιατι ο κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος συνέβαλε αποτελεσματικά στην οργάνωση και λειτουργία του Δ.Μ.Κ.Ο.
Σύμφωνα με απόφαση της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας (Ε.Μ.Ε.ΙΣ.), ο κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος θα παρουσιάσει λίαν προσεχώς, στην Αίθουσα της Αθηναϊκής Λέσχης στοιχεία και συμπεράσματα για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.