HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της πόλης Απόστολο Ανδρέα

Σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου κορυφώνονται τα φετινά Πρωτοκλήτεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, με τ...

Σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου κορυφώνονται τα φετινά Πρωτοκλήτεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, με τον λαμπρό, όπως κάθε χρόνο, πάνδημο εορτασμό και πανήγυρη για τον Πολιούχο και Προστάτη της πόλεως των Πατρών, Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα.

Στις εκδηλώσεις θα χοροστατήσουν με τον Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την Πάτρα και τον Πολιούχο μας Άγιο Ανδρέα, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος.

Το λατρευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει όπως πάντα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 29/11/2013 με τον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό ενώ θα ακολουθήσει η νυχτερινή Θεία λειτουργία στις 10 το βράδυ, πάντοτε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Το Σάββατο 30/11/2013 το πρωί, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει η Θεία Δοξολογία και η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα στους δρόμους της Πάτρας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είχε απευθύνει πρόσκληση και στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο να έρθει στην Πάτρα για τον εορτασμό, ωστόσο ο κ.κ. Ιερώνυμος δεν θα μπορέσει.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα, θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μανόλης Αγγελάκας
από: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.