HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χρήσιμες Συμβουλές από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ Α΄ ΣΦΕΤΣΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚ...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ Α΄ ΣΦΕΤΣΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

« Ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύουμε και συνιστούμε στους πολίτες, οι οποίοι τις ήμερες των εορτών θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, είτε για επισκέψεις σε συγγενικά – φιλικά πρόσωπα είτε για ρεβεγιόν σε καταστήματα, να είναι προσεκτικοί λαμβάνοντας πολύ απλά μέτρα προστασίας, τα οποία όμως θα δυσχεράνουν ή ακόμα και θα αποτρέψουν τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε βάρος τους.

Πιο συγκεκριμένα:

• Πριν φύγετε βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα. Σίγουρα ως συμβουλή ακούγεται πολύ κοινότυπη, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα ότι παρά πολλές διαρρήξεις οικιών πραγματοποιούνται από ανασφάλιστες εισόδους.
• Να μην αφήνετε κλειδιά περιμετρικά του σπιτιού (σε γλάστρες, κάτω από το πατάκι της εισόδου κ.τ.λ.).
• Να μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι.
• Το σπίτι ή το διαμέρισμα σας να μην δείχνει ΄΄ εντελώς κλειστό ΄΄, υποδηλώνοντας την απουσία σας (π.χ. ας αφήνετε κάποιο φως αναμμένο).
• Μην αφήνετε τα γραμματοκιβώτια ή το κεφαλόσκαλο του σπιτιού γεμάτο από έντυπα και περιοδικά καθότι είναι ‘’κράχτες’’ που βεβαιώνουν ότι λείπετε.
• Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στο κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχηση του.
• Να θυμάστε πάντα ότι τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι επίσης στόχοι διάρρηξης.
• Να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού εφόσον υπάρχει.
• Επίσης κατά τις εξόδους σε καταστήματα, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα πάνω σε τραπέζια καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.
• Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το 100 ή το Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής σας.

Κλείνοντας και εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους αστυνομικούς, οι οποίοι αυτές τις ήμερες θα εργάζονται, μακριά από τις οικογένειες τους για τη ασφάλεια των πολιτών, εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας να περάσουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα και το 2014 να είναι μια ελπιδοφόρα χρονιά για όλους ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.