HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ημερίδα «Κοινωφελείς Συνέργιες Επιχειρήσεων» από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Κοινωφελής Σύμπραξη Δυτικής Ελλάδας Α.ΚΟΙ.Σ.Δ.Α» , πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για την ενημ...

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Κοινωφελής Σύμπραξη Δυτικής Ελλάδας Α.ΚΟΙ.Σ.Δ.Α», πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο της πράξης: «Κοινωφελείς Συνέργιες Επιχειρήσεων» που υλοποιεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση μέλος της Αναπτυξιακής Κοινωφελούς Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδας Α.ΚΟΙ.Σ.Δ.Α, και πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 από ώρα 11:00 έως 15:00, στο Kalavrita Canyon Hotel, στα Καλάβρυτα. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκτός από εκπροσώπους των εταίρων της ΑΚΟΙΣΔΑ και πολλοί ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στα ευεργετικά και εκπαιδευτικά μέτρα του προγράμματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε εμφανές το ενδιαφέρον και οι δυνατότητες που μπορεί να αναπτυχθούν για την άρση των δυσμενών επιπτώσεων της ανεργίας από την ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και την δραστηριοποίηση των Κοινωφελών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Η πράξη του προγράμματος «Κοινωφελείς Συνέργιες Επιχειρήσεων» έχει ως κύριο στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους και αγρότες, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές των Νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης και στοχεύει στην προετοιμασία των ανέργων με τα κατάλληλα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Για την υλοποίηση της εν λόγω Πράξης, συστάθηκε τον Μάιο του 2012 η αστική μη κερδοσκοπική Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ) «Αναπτυξιακή Κοινωφελής Σύμπραξη Δυτικής Ελλάδας Α.ΚΟΙ.Σ.Δ.Α», στην οποία συμμετέχουν με ανεξάρτητες δράσεις ενταγμένες σε ένα ενιαίο πλαίσιο οι παρακάτω φορείς:

1. Παγκαλαβρυτινή Ένωση
2. ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας
3. ΔΗΩ
4. Ερύμανθος
5. Δήμος Ολυμπίας
6. ΛΥΔΙΑ - Κοινότητα Οικολογικής Μέριμνας για Υγιεινή Ζωή
7. «Μέριμνα-Στήριξη» Αγρινίου
8. «Έδρα»
9. Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας ΕΠΕΚ
10. ΚΕΚ Ζ ΙΝΒΕΣΤ

Η Πράξη έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας ‘07: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με συνολικό προϋπολογισμό 330.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.