HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδρίασε το Συμβουλίο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων - Εξελέγη πρόεδρος ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου,...

Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1941 - 1944 “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Πατσαντάρα, Νικολάου Σκουφά – Κομμένου Στάθη Γιαννούλη και εκπροσώπων - Αντιδημάρχων των μαρτυρικών Δήμων Καντάνου – Σελίνου, Πυλαίας – Χορτιάτη, Βόλου, Λαμίας, Εορδαίας, Αμφίπολης, Σερρών κ.α..
Στην ανοικτή συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου και ο πρώην βουλευτής και Δήμαρχος και Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων Θανάσης Παπαδόπουλος.
Στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών επισημαίνει: 
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, αποφάσισε να συνεχίσει, τον αγώνα του για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και προς τούτο αποφασίστηκε να ζητηθεί και να πραγματοποιηθεί συνάντησή του, με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και με την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών, της Βουλής των Ελλήνων, ώστε να καταστεί δυνατό να τεθεί το θέμα στην αντζέντα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας.
Επίσης, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση, του Δ.Σ., με τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα καθιέρωσης ιστορικού μαθήματος για τα Ολοκαυτώματα στα σχολεία της χώρας μας, ώστε να διδάσκονται οι νέοι μας τα δεινά και τις καταστροφές που προκάλεσε ο ναζισμός, να προβληματίζονται και να καταδικάζουν ναζιστικές συμπεριφορές, ιδεολογίες και μορφώματα.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και εξέλεξε, ομόφωνα, ως Πρόεδρό του, για την επόμενη περίοδο, το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά.
Στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος συμμετέχουν 93 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδος, που είναι ενταγμένα σε 43 Καλλικρατικούς μαρτυρικούς Δήμους."

Σημείωση ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS : Στις 11 Ιουλίου 2013 δημοσιεύσαμε για το απαράδεκτο site του  Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων με προσβλητικές διαφημίσεις και κείμενα με πηγές από άγνωστα και ανεπίσημα blogs (διαβάστε ΕΔΩ). Δυστυχώς όχι μόνον δεν λάβαμε καμία απάντηση αλλά το μόνο που άλλαξε από τότε είναι οι ....διαφημίσεις. Τότε είχε την ....alepouditsa.gr και τώρα όπως θα δείτε έχει αεροπορικά εισιτήρια και γραφεία μεταφορών........Στο εν λόγω site στην αρχική σελίδα δε, φιγουράρει φωτογραφία για το εβραϊκό ολοκαύτωμα και λείπουν παντελώς τα ιστορικά στοιχεία των υπολοίπων ελληνικών ολοκαυτωμάτων 
Τώρα ποιόν αγώνα για αποζημιώσεις θα κάνει το δίκτυο, όταν επί σειρά ετών δεν κάνει απολύτως τίποτα, αυτό θα το δούμε.
το site του δικτύου είναι : http://www.greekholocausts.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.