HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση τίμησε τον ιστορικό ερευνητή Δημήτρη Κανελλόπουλο

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, βράβευσε το ιστο...


Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, βράβευσε το ιστορικό ερευνητή της "Επιχείρησης Καλάβρυτα" Δημήτρη Κανελλόπουλο για την αναζήτηση στα εθνικά και διεθνή αρχεία, συλλογή, ταξινόμηση και ανάλυση των ντοκουμέντων που στοιχειωθετούν το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, την δωρεά υπό μορφή συγκροτημένου ιστορικού αρχείου στην πολιτεία (υπουργείο πολιτισμού) -το οποίο και απετέλεσε την βάση σχεδιασμού του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος-, την παραχώρηση στο Δ.Μ.Κ.Ο. το Ι.Α.Κ. και για την συμβολή του στην ίδρυση και οργάνωση του Μουσείου. 
Ως γνωστόν ντοκουμέντα όλων των φάσεων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος συνοπτικά έχουν παρουσιαστεί στις σελίδες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS πρωτοβουλία η οποία συνέλαβε αποτελεσματικά στην ανάδειξη και ιστορική τεκμηρίωση του Ολοκαυτώματος στην Ελλλάδα και το εξωτερικό.
Την τιμητική πλακέτα παρέδωσαν οι τ. Δήμαρχοι Διστόμου κ. Πανουργιάς και Καντάνου κ. Κονταδάς
Μετά την βράβευσή του ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Κανελλόπουλος, εμφανώς συγκινημένος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η τιμητική αυτή διάκριση κατατίθεται εις μνήμην των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας (5-15.12.43) όπως αυτή εκδηλώθηκε με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Την τιμητική αυτή διάκριση αφιερώνω στην οικογένειά μου για την πολύτιμη συμπαράσταση και βοήθεια στην προσπάθεια αυτή. Στον τ. Γενικό γραμματέα του υπ. πολιτισμού και τ. υφυπουργό Γεώργιο Θωμά, και στον τ. Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Τάκη Νικολάου για την άριστη συνεργασία την καθοριστική συμβολή τους στην τελική διαμόρφωση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στην συνάδελφό και συνεργάτιδά μου κ. Μαρία Δίου για την πολύτιμη συμπαράσταση της και βοήθεια στο έργο μου, στον εκλεκτό φίλο Νίκο Κυριαζή ο οποίος μέσα από τις σελίδες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS συνέβαλε αποτελεσματικά στην εθνική και διεθνή ανάδειξη του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στην κ. Αλεξάνδρα Κριμιζά για τις πολύτιμες νομικές συμβουλές και συμπαράσταση κατα την παράδοση του Ι.Α.Κ. στο Δ.Μ.Κ.Ο. και την Ρούλα Ερμείδη για την ηθική της συμπαράσταση και συμβολή στην διάδοση του έργου. 
Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, θα συνεχιστεί πολύ σύντομα με νέο κεφάλαιο από τα ντοκουμέντα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με τίτλο "Πρόσωπα στα Γεγονότα" με άγνωστες έως σήμερα αποκαλύψεις που θα ρίξουν άπλετο και τεκμηριωμένο φως στις παραμέτρους του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ώστε η νεολαία μας να διαπαιδαγωγηθεί υπεύθυνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα  τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου 1943 στην Επαρχία Καλαβρύτων και να πάψουν οι μυθοπλασίες, η προπαγάνδα και η παραχάραξη της ιστορίας."







Η Συντακτική ομάδα του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε θερμά τον αγαπητό Δημήτρη Κανελλόπουλο, ευχόμενοι υγεία, δημιουργία και συνέχιση της τεράστιας προσφοράς του στον Τόπο και την Ιστορία. Θεωρώ ύψιστη τιμή την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Κανελλόπουλος στο πρόσωπό μου με την παραχώρηση προς δημοσίευση αυτών των κειμηλίων της Ιστορίας.
Αγαπητέ Δημήτρη (όπως μου επιτρέπεις να σε λέω) συνεχίζουμε με περισσότερες δυνάμεις.
Σ ευχαριστω από καρδιάς.
Νίκος Κυριαζής



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.