HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Ακούστε την αγωνία τής ψυχής μου!»

Αυτή τη φορά γράφω το σημείωμα αυτό από την Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Aπευθύνομαι παρακλητικά πρός κάθε Έλληνα, κάτοικο του Εξωτερικού, οπ...


Αυτή τη φορά γράφω το σημείωμα αυτό από την Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Aπευθύνομαι παρακλητικά πρός κάθε Έλληνα, κάτοικο του Εξωτερικού, οπουδήποτε και αν ευρίσκεται. Ήλθα εδώ, προσκεκλημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού "ORAMA FOUNDATION Inc" A non -for- Profit Corporation (address: P.O.Box 36-20152, NEW YORK, N.Y. 10129, USA), για να έχω μια προσωπική επικοινωνία με τους ομογενείς αδελφούς μας της Αμερικής, τους προερχομένους από τις Επαρχίες των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, προκειμένου να τους αναπτύξω τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα για την συντήρηση των Ευαγών Ιδρυμάτων μας και να τους μεταδώσω την αγωνία της ψυχής μου για την συνέχιση της αποστολής των! Με την Χάρη του Κυρίου μας ιδρύσαμε και λειτουργούμε επί είκοσι τόσα χρόνια τα Γηροκομεία μας "ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ" στα Καλάβρυτα καί "ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ" στο Αίγιο. Αμφότερα τα Ιδρύματα αυτά συμπληρώνουν την προσφορά τους στο Κοινωνικό Σύνολο με την λειτουργία δύο Μονάδων παροχής προστασίας σε μη ικανά να αυτοεξυπηρετηθούν ηλικιωμένα πρόσωπα (κατακοίτους κλπ), προστατεύουν δε εκατόν είκοσι και πλέον ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, αδελφούς μας.
Η οικονομική κρίση, από την οποία μαστίζεται πλέον η Χώρα μας, έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία μας να συνεχίσουμε την ευεργετική φιλανθρωπική μας προσπάθεια. Θα είναι έγκλημα αν τα Ιδρύματα αυτά σταματήσουν να λειτουργούν. Από την άλλη πλευρά όμως δεν έχουμε πλέον πόρους για να συνεχίσουμε τη λειτουργία τους! Το Ελληνικό Δημόσιο μας οφείλει νοσήλια για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και ΙΚΑ! Αλλά και οι δωρεές έχουν εξαφανισθεί τώρα πια! Το κεντρικό Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως κι αυτό έχει στεγνώσει! Οι χριστιανοί μας στο παγκάρι της Ενορίας ρίχνουν χάλκινα πλέον νομίσματα δηλ. τις γνωστές από τα παλιά χρόνια "πενταροδε-κάρες" !
Η κατάσταση, λοιπόν, είναι τραγική! Χρειαζόμεθα χρήματα, για να συνεχίσουμε την αγαθοεργό δράση μας. Το προσωπικό των Γηροκομείων μας αποδέχθηκε μια μείωση των αποδοχών του. Αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε! Να λοιπόν γιατί ήλθαμε εδώ στη μακρινή αυτή Χώρα! Να γιατί ήλθαμε στην Νέα Υόρκη! Αφήσαμε κατά μέρος κάθε άλλη ποιμαντική υποχρέωσή μας, παραμερίσαμε ακόμη και την επέτειο των ονομαστηρίων μας και ήλθαμε εδώ για πέντε μόλις ημέρες μόνο καί μόνο για να παρουσιάσουμε στους Καλαβρυτινούς και τούς Αιγιαλείς αδελφούς μας το πρόβλημα και να ζητήσουμε την οικονομική αρωγή τους, τώρα μάλιστα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Απλώνουμε, λοιπόν, το χέρι μας ικετευτικά και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε. Μαζί μας μεταφέραμε πεντακόσιες (500) περίπου επιστολές, τις οποίες και ταχυδρομήσαμε ήδη.
Στην προσπάθειά μας αυτή πολύτιμοι Συνεργάτες μας εδώ στη Νέα Υόρκη αναδείχθησαν οι κ.κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, Σωτήριος Καραμούζης και Λάκης Παπαδόπουλος, δηλ. τα Μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού "ORAMA FOUNDATION, Inc" ΟΡΑΜΑΤΟΣ". Επίσης ο κ. Κωνστ. Βασιλόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ν.Υόρκη Καλαβρυτινών, ο κ. Χρήστος ο Μαστροκυριάκος, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ν. Υόρκη Αιγιαλέων, ο κ. Παναγιώτης Καραμούζης, ο κ. Αλέξιος Τερζής κ.ά. Ειδικότερα στην Αθήνα ο κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, ο οποίο όλως ιδιαιτέρως εμόχθησε για τον σχεδιασμό και την εκτύπωση του σχετικού ενημερωτικού υλικού.
Κάποια αξιοσέβαστα και υπεροχικά της Κοινωνίας πρόσωπα, όπως ο κ. Νικ. Χριστοδουλόπουλος, Δικηγόρος και Συνεργάτης μας, άφησαν κατά μέρος τίτλους και αξιώματα και εργάσθηκαν σε ευτελή για την κοινωνική τους θέση και αξία διακονήματα. Έτσι θα μπορούσε κάποιος να ίδη τον κ. Χριστοδουλόπουλο νσ κολλάει γραμματόσημα στις 500 τόσες επιστολές, ή να μεταφέρει με το ειδικό καροτσάκι της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας τους ταξινομημένους πια φακέλλους μέσα σε ειδικούς σάκκους του Ταχυδρομείου.
Το μεγαλείο της ψυχής προβάλλει ενώπιον μας, όταν άνθρωποι μεγάλης αξίας και μεγάλης κοινωνικής θέσεως, όταν πρόσωπα επιτυχημένα στη ζωή και καταξιωμένα, είναι έτοιμα να καταπιαστούν με οτιδήποτε μικρό και ευτελές έργο για να υπηρετήσουν την αυτού μεγαλειότητα τον άνθρωπο και συνάνθρωπο!
Νέα Υόρκη, 7η Δεκεμβρίου 2013, Εορτή του Αγίου Αμβροσίου
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
mkka.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.