HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μάνεσι - Τα κιγκλιδώματα της υπομονής

γράφει ο  Τρύφωνας Μαντάς Μετά από περίπου δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση των πλευρικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε μι...

γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς
Μετά από περίπου δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση των πλευρικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε μικρή γέφυρα βασικής οδικής οδούς στο Μάνεσι, στο σημείο που διέρχεται το λαγκάδι που τέμνει καθέτως σε όλο το εύρος του το πανέμορφο χωριό. Το χειμώνα του 2011 απρόσεκτος διερχόμενος νεαρός κάτοικος προσέκρουσε με ταχύτητα στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της μικρής γέφυρας, τα οποία και του έσωσαν τη ζωή, καθώς συγκράτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε και ολίσθησε στον επικίνδυνο παγωμένο δρόμο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο δρόμος, με τα πλευρικά κιγκλιδώματα, πλέον, κατεστραμμένα, να καταστεί επικίνδυνος τόσο για τους διαβάτες όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς ενώ και η όλη, άσχημη αισθητικά, εικόνα στο σημείο θύμιζε Ουγκάντα.
Από εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μανεσίου κος Γιώργος Πασάς κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για την αποκατάσταση των κιγκλιδωμάτων, απευθυνόμενος πολλάκις στη αρμόδια Δημοτική Αρχή. Η τελευταία όμως προφασιζόμενη την υπαιτιότητα του οδηγού που πρόσκρουσε στα κιγκλιδώματα και τη γενικότερη οικονομική στενότητα κωλυσιεργούσε επί δύο ολόκληρα χρόνια για την αποκατάσταση τους, παρά το γεγονός πως το κόστος ήταν ευτελές. Εν τέλει, μόλις πριν από μερικές μέρες προσήλθε στο σημείο ιδιώτης σιδεράς και αποκατέστησε τη βλάβη, κατόπιν εντολής της Δημοτικής Αρχής, δικαιώνοντας τη φιλότιμη επιμονή και τις προσπάθειες του τοπικού προέδρου.
Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο η κακοτεχνία του εργολάβου, που επί δημαρχίας Θανάση Παπαδόπουλου κλήθηκε να αποκαταστήσει και να «εκσυγχρονίσει» με άφθονο μπετόν το λαγκάδι που διέρχεται από το χωριό (το πλέον σημαντικό έργο που έλαβε χώρα στο Μάνεσι), προκαλεί την τελμάτωση των λυμάτων (νεροχύτες, πλυντήρια, βόθροι) που καταλήγουν εκεί από παρακείμενα σπίτια, αποτελώντας τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος, του τοπικού προέδρου, του τοπικού Δ.Σ. και των κατοίκων του χωριού, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς εξακολουθεί να κωφεύει και να αδιαφορεί, ενώ στο σημείο βρέθηκε πριν μερικές μέρες ο αντιδήμαρχος κος Μαγκαφάς ο οποίος και υποσχέθηκε, σύντομα, επίλυση του προβλήματος, ενώπιον μάλιστα του τοπικού προέδρου που του ανέλυσε τη σοβαρότητα του προβλήματος, έκτοτε όμως σφυρίζει παντελώς αδιάφορα. Μάλιστα, αυτοί οι δύο κύριοι σε λίγο καιρό θα ζητήσουν εκ νέου τις ψήφους μας και την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό τους. Φευ!!!

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.