HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση τίμησε την Μνήμη του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με μια εξαιρετική εκδήλωση

Με μια εξαιρετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση υπό την αι...


Με μια εξαιρετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τίμησε τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Στην πρωτόγνωρη αυτή εκδήλωση, όπως κατά γενική ομολογία χαρακτηρίστηκε, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτειακής, Πολιτικής, Στρατιωτικής και Διοικητικής ιεραρχίας, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, ο Πρόξενος της Αυστρίας , εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πολλοί συμπατριώτες από τα Καλάβρυτα και της Επαρχία Καλαβρύτων.
Τις ευχές τους ή επιστολές για την εκδήλωση απέστειλαν η Προεδρία της Δημοκρατίας, το γραφείο Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ Χαντζηδάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ο τ. Υπουργός κ Ανδρέας Ζαΐμης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, ο πρέσβης της Βρετανίας, ο Πρέσβης της Πολωνίας, ο Εργασίας, ο Δήμαρχος Μόρφου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ.α. οι οποίοι λόγω άλλων προγενέστερων υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να παραστούν.
Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Βαρβιτσιώτης τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων του 1943 έχει πανΚαλαβρυτινή διάσταση γιατί αφορά τα Καλάβρυτα, 24 κοινότητες και οικισμούς και τρία μοναστήρια με συνολικά 800 περίπου θύματα της ναζιστικής αυτής θηριωδίας κατά την διάρκεια της Επιχείρησης Καλάβρυτα (5-15.12.43) και επιπλέον 100 περίπου θύματα σε άλλες εκτελέσεις.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ Γεώργιος Αγγελόπουλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ Νικόλαος Μαγκαφάς ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαβρύτων, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Επίσκοπος Ταμακού Ιάκωβος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ Ηρακλής Ρούπας, ο τ. Υπουργός κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο τ. Υφυπουργός κ Γεώργιος Θωμάς, ο π. Δήμαρχος Κανδάνου κ. Κονταδάς , ο π. Δήμαρχος Διστόμου κ Πανουργιάς, ο π. Δήμαρχος Καλαβρύτων κ Τάκης Νικολάου, ο τ.Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος
Στο σημείο αυτό τοποθετήθηκαν και αναφέρθηκαν με συγκίνηση στα τραγικά γεγονότα, ως προσωπικότητες από τις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, οι οποίοι αποτελούσαν και το τιμητικό Προεδρείο του πρώτου μέρους της Εκδήλωσης, από τα Καλάβρυτα ο κ Πάνος Κουμάντος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, από τα Μαζέικα ο κ Παναγιώτης Παπαδέλλος, το Πλανητέρου ο κ Άγγελος Βαγενάς, το Παγκράτι ο κ Ηλίας Μούσης, τα Φίλια ο κ Γεώργιος Μητρόπουλος, το Σκεπαστό (Βυσωκά) ο Πτέραρχος ε.α. κ Τάκης Γιαννακάριος ο οποίος έζησε τον βομβαρδισμό του Σκεπαστού, τους Ρογούς ο κ. Μιχαλακόπουλος Σωτήρης, την Κερπινή, την Λυκούρια ο κ Γεώργιος Κοσμάς. Ανέπτυξαν την βιωματική τους εμπειρία όσοι ζούσαν το 1943 και πληροφόρησαν τους παρευρισκόμενους για τα γεγονότα στην περιοχή τους.
Μέσα από τις κύριε εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στην συνέχεια, το υλικό που παρουσιάστηκε και την πλοκή της εκδήλωσης, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση ανέδειξε τρεις κορυφαίες διαστάσεις του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
• Το πέρασμα της σκυτάλης της ιστορικής μνήμης στη νέα γενιά,
• την καταστροφή που υπέστησαν τα άλλα χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων αφού βίωσαν το καθένα το δικό τους ολοκαύτωμα και
• τη σημασία της κοινωνικής και εκπαιδευτικής διάστασης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στη σημερινή εποχή.
Η ιστορική έρευνα του Παναγιώτη Στούρα, πρόσφερε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των ολοκαυτωμάτων όλης της επαρχίας, με αποκορύφωμα βέβαια το ολοκαύτωμα της πόλης των Καλαβρύτων. Με την οξυδέρκεια και την διεισδυτική κρίση του ιστορικού ερευνητή, εξέτασε σε βάθος χωρίς προκαταλήψεις το πλέγμα των γεγονότων που προηγήθηκαν, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της γενικότερης τακτικής των Συμμάχων και του Άξονα κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η εργασία που παρουσίασε δεν είναι απλώς μία διδακτορική διατριβή, αλλά μία ολοκληρωμένη ιστορική καταγραφή των γεγονότων στην πορεία του αναζήτησης του ζητούμενου των ιστορικών ερευνητών που είναι τα αίτια και οι αφορμές των ιστορικών γεγονότων. Η βράβευσή του από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, αποτελεί δικαίωση της δουλειάς του και την καταξίωσή του ως ενός νέου ιστορικού που το συγκεκριμένο έργο του θα αποτελέσει αναφορά των ιστορικών του μέλλοντος και των επόμενων γενεών.
Η Μαρία Φιλοσόφου με την βαθιά κοινωνική της έρευνα, έδωσε την πλήρη διάσταση των αποτελεσμάτων που κληροδότησε στους επιζήσαντες και στις επόμενες γενιές, η λαίλαπα της καταστροφής. Αποτύπωσε ανεξίτηλα το μήνυμα ότι για καμία γενιά, ο ολοκληρωτισμός, η βία, η λεηλασία, η καταβαράθρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν μπορούν να δομήσουν κοινωνίες που μέσα τους θα φωλιάσει η ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου. Αντίθετα, θα μετρούν πάντα λεηλατημένες ανθρώπινες ζωές και μακρούς καταλόγους απ’ το χαμένο βιός τους, αδιάψευστους μάρτυρες της ματαιότητας της βαρβαρότητας που εκφράζει ο φασισμός.
Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη και επιστημονικά άρτια εισήγηση της Μαρίας Βαΐνά για την εκπαιδευτική διάσταση του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ανέδειξε την ανάγκη να εισαχθεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα η διδασκαλία των γεγονότων του ολοκαυτώματος και τα μηνύματά του, ώστε να καταγραφεί στη μνήμη των ελληνόπουλων από τη μαθητική ηλικία η ιστορία του τόπου, η σημασία της και τα πανανθρώπινα μηνύματά της. Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα η νεολαία μας τελειώνοντας το Λύκειο να μην γνωρίζει το κομμάτι αυτό της ιστορίας της πατρίδας μας. Η εργασία της κυρίας Βαΐνά, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ένα εργαλείο στα χέρια της Παγαλαβρυτινής Ένωσης αλλά και όλων των Καλαβρυτινών για την ένταξη του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων στα σχολικά βιβλία της ιστορίας.
Η μικρού μήκους ταινία του Αλέξη Αλεξίου Παπαλεξόπουλου, Καλαβρυτινού δεύτερης γενιάς που γεννήθηκε και ζει στην Αμερική, που γυρίστηκε πρόσφατα στο Λος Άντζελες και που προβλήθηκε για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα την ημέρα της εκδήλωσης, μας πλημμύρισε με συγκίνηση και ελπίδα. Τα Καλαβρυτινόπουλα όπου επί γης κι αν βρίσκονται, οι νέοι μας, δεν ξεχνούν, γιατί δεν θέλουν να ξεχάσουν και δεν θα επιτρέψουν ποτέ να ξεθεμελιωθεί η ιστορική μνήμη. Στέλνουν την υπόσχεση ότι θα γίνουν κοινωνοί του νοήματος, κοινωνοί των ιδεών, κοινωνοί της μνήμης. Σε συνδυασμό με το ντοκυμαντέρ «Τα τελευταία γενέθλια» του Πάνου Τσαπάρα, που επίσης προβλήθηκε στην εκδήλωση, έφερε μαζί την αφήγηση των γεγονότων από τους επιζώντες και τη στάση της νέας γενιάς απέναντι στην ιστορία. Η σκυτάλη της ιστορίας πέρασε από τη γενιά που βίωσε το χαλασμό και τώρα πια φεύγει, στη γενιά που καταστροφή δεν είδε, μα που αφουγκράζεται τα μηνύματα από τη σφαγή. Αυτή είν’ η γενιά που έχει πάρει την ιστορία στα χέρια της και θέλει να τη γράψει χωρίς πειραματισμούς με τη βαρβαρότητα, χωρίς βία, χωρίς πολέμους, χωρίς φασισμό.
Η προβολή του εξαιρετικού Ντοκιμαντέρ «Τα Τελευταία Γενέθλια» του οποίου το σενάριο και τη μουσική έγραψε ο Πάνος Τσαπάρας ενώ ο ίδιος έκανε και τη σκηνοθεσία ολοκλήρωσε της εκδήλωση μετά τις βραβευσεις. Η παραχώρηση της δυνατότητας προβολής έγινε από τον ίδιο και το ΔΜΚΟ στο οποίο ανήκει πλέον. Η συγκίνηση από τις μαρτυρίες των παιδιών που επέζησαν της Εκτελέσεως των Καλαβρυτινών την 13 Δεκέμβρη 1943 ήταν εμφανής ενώ παρά το μέγεθος από πλευράς χρόνου της εκδήλωσης ουδείς απεχώρησε. Η ευαισθησία και οι μνήμες που ανέσυρε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ στους παρευρισκόμενους αποτέλεσαν το καλύτερο μνημόσυνο για την επέτειο των 70 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Η βράβευση του σκηνοθέτη και παραγωγού της ταινίας «Αθανάσιος» κ. Αλέξη Αλεξίου Παπαλεξόπουλου, ήταν η ελάχιστη συμβολή της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης στην στήριξη και ενθάρρυνση αυτών των ενεργειών, καθώς και η αναγνώριση της αναγκαιότητας του συνδέσμου των επερχόμενων γενεών με την ιστορία τους. Ο βραβείο στον νέο σκηνοθέτη παρέδωσε ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ. Νικόλαος Μαγκαφάς.
Επίσης βραβεύτηκε ο Αθανάσιος Μασκαλέρης, καθηγητής της έδρας Ελληνικών Σπουδών «Νίκος Καζαντζάκης» στο πανεπιστήμιο του San Francisco State, για τη συμμετοχή του σε αυτή την ταινία μικρού μήκους, στο ρόλο του επιζήσαντα παππού. Παρότι λόγοι ανωτέρας βίας δεν του επέτρεψαν να έρθει από την Αμερική για να παραλάβει το βραβείο του, φρόντισε να αποστείλει έναν μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό που προβλήθηκε στην εκδήλωση. Το βραβείο του επέδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ Ρούπας και το παρέλαβε ο πατέρας του σκηνοθέτη και πατριώτης μας Αλέξης Παπαλεξόπουλος, για να το μεταφέρει στην Αμερική και να το παραδώσει στον κ. Μασκαλέρη.
Το θέμα της εισήγησης του καθηγητή κ. Μασκαλέρη, ανέλαβε να αναπτύξει ο γνωστός συμπατριώτης μας Δημήτρης Σταθακόπουλος Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και εγκρίτου νομικού. Ανέδειξε, με την κορυφαία τέχνη του λόγου που τον διακρίνει, τις γνώσεις του και την ευρύτητα της επιστημονικής του κατάρτισης, την πραγματική διάσταση και ουσία του θέματος της εισήγησης για «το μεγάλο μήνυμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο σήμερα, το αναπάντητο γιατί και την αναμενόμενη δικαίωση». Έφερε όλους τους επίσημους φορείς και τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδας και των Καλαβρύτων, μπροστά στην ευθύνη της προώθησης της επίσημης αναγνώρισης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από την πολιτεία και την καταγραφή του ως Ολοκαύτωμα στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία.
Ακολούθησε σημαντική παρέμβαση – ομιλία του Επίτιμου Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής και εγκρίτου νομικού κ. Γεωργίου Κοσμά με θέμα «Το ιστορικό των γερμανικών επανορθώσεων, διεκδικήσεων και αποζημιώσεων» ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αλλά και όποιον ήθελε ενημερωθεί από την διαδικτυακή προβολή των εισηγήσεων, για το ιστορικό, την νομική διάσταση και τις εξελίξεις τόσο στο θέμα των διεκδικήσεων έναντι της Γερμανίας όσο και στο πως θα πρέπει να εξελιχθεί η διεκδίκηση αυτή.
Επίσης ακολούθησαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από παρευρισκόμενους, οι οποίες καταγράφηκαν και θα περιληφθούν στα πρακτικά της εκδήλωσης. Ήδη έχουν αναρτηθεί στο Internet και στην σελίδα intv.gr όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να λάβει γνώση.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο ιστορικός ερευνητής Δημήτριος Κανελλόπουλος, για την ιστορική έρευνά του στο θέμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και την δωρεά του αρχείου του στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος διά του Υπουργείου Πολιτισμού. Την τιμητική διάκριση του ενεχείρησαν, με σαφή συμβολισμό της ενότητας των Ολοκαυτωμάτων της Ελλάδας, από κοινού οι τ. Δήμαρχοι Διστόμου κ. Πανουργιάς και Καντάνου κ. Κονταδάς, σε ατμόσφαιρα μεγάλης συγκίνησης, που εκφράστηκε και από τον βραβευθέντα στον ευχαριστήριο χαιρετισμό του. Η βράβευσή του από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση επιβεβαιώνει την προσήλωση των επόμενων γενεών στην ανάγκη καταγραφής και καταχώρισης της ιστορικής μνήμης των γεγονότων που σημάδεψαν για πάντα την σύγχρονη ιστορία των Καλαβρύτων και της ευρύτερης επαρχίας. Το αρχείο Κανελλόπουλου έχει παραλάβει από το Υπουργείο Πολιτισμού για το Δημοτικό Μουσείο ο πρώην Πρόεδρος του ΔΜΚΟ και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος και έκτοτε αποτελεί υλικό που συμβάλλει στην πληρότητα και αρτιότητα του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Ειδική ευχαριστήρια αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής στον κ Ρουσσέτο Παναγιωτάκη ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει το χαρακτικό με το περιστέρι και το Ναζιστικό σκελετό που για αρκετά χρόνια αποτελούσε το βασικός στοιχείο στις εκδηλώσεις μνήμης αφήνοντας εποχή από το δυναμισμό του συμβολισμού του. Το έργο του ο κ Παναγιωτάκης Ρουσσέτος ευγενώς παρεχώρησε στην Παγκαλαβρυτινή για να κοσμήσει και να δώσει τον συμβολισμό στην επέτειο των 70 χρόνων.
Ευχαριστίες θα πρέπει να εκφραστούν εκτός από τον κ Πάνο Τσαπάρα για την ευγενή παραχώρηση του έργου του «Τα Τελευταία Γενέθλια» και τον κ Ρουσσέτο Παναγιωτάκη για την ευγενή παραχώρηση του έργου του για την αφίσα της εκδήλωσης και στους χορηγούς της εκδήλωσης όπως τον κ Άγγελο Βαγενά που χρηματοδότησε την ενοικίαση της εξαιρετικής αίθουσας της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, τον ΑΝΤ1 και την δημοσιογράφο κ Παπαδημητροπούλου Χριστίνα για την κάλυψη σε εκτενές ρεπορτάζ της Εκδήλωσης, τον κ Μποκα και την ΑΧΕΛΩΟΣ TV που είχε πλήρη κάλυψη της εκδήλωσης και διαδικτυακή προβολή σε εθνικό τηλεοπτικό αλλά και σε internetικό παγκόσμιο επίπεδο με επιμέλεια του κ Κώστα Ζαφείρη, την διαδικτυακή πύλη intv.gr η οποία επίσης κάλυψε το σύνολο της εκδήλωσης ενώ την έχει διαδικτυακά αναρτήσει σε server και υπάρχει η δυνατότητα σε όλους να την παρακολουθήσουν στην σχετική πύλη και τους χορηγούς επικοινωνίας, ΦΩΝΗ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και Kleitorianews, τον υπεύθυνο για τα ηχητικά και τη μουσική υποστήριξη κ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, την κ. Αθανασία Βαρβιτσιώτη για την μεταφραστική κάλυψη της εκδήλωσης, την κοσμήτορα κ Μαριάνθη Χρονοπούλου, τον Αργύριο Λάγιο Ε. Γραμματέα της ΠΕ και την Αντιπρόεδρο της ΠΕ κ Μπαλασοπούλου για την υποστήριξη της οργάνωσης της εκδήλωσης, καθώς επίσης και την Γενική Γραμματέα της ΠΕ κ Δήμητρα Κωνσταντινίδη για τον γενικό συντονισμό και προετοιμασία της εκδήλωσης. Τέλος ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΕ για την συμβολή του καθενός σε ενέργειες που απαιτούνται για τον συντονισμό και υλοποίηση μιας τέτοιου μεγέθους και ανάγκης προετοιμασίας εκδήλωσης.













Παραβρέθηκαν: 
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΒΑΓΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΛΑΝΗΤΕΡΙΩΤΩΝ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΚΛΗΣ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΧΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΛΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΩΤΩΝ ΓΥΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΑΛΙΑΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΪΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΔΟΥΓΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ 
ΖΩΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ» 
ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – π.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ και ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
ΚΑΤΣΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔ. ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΙΝΟΦΥΤΩΝ 
ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- π. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, π. ΝΟΜΑΡΧΗΣ 
ΚΑΥΓΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΦΝΑΙΩΝ 
ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 
ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ– ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΙΡΩΝ 
ΛΑΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΜΑΓΚΑΦΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΜΑΡΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΜΑΡΩΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΓΙΟΣ – ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡ.ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΩΤΩΝ ΜΟΥΓΓΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – π. ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ 
ΜΟΥΣΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΕΚΠΡΟΣ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΩΤΩΝ 
ΜΟΥΣΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΥΚΟΥΡΙΩΤΩΝ 
ΜΠΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ- ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ ΤΑΚΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΡΥΜΟΤΩΝ ¨ΟΙ ΑΓ. ΤΕΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ¨ 
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΚΗΣ- π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ - π.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΥΛΩΝ και ΥΔΡΟΤΙΒΩΝ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ & ΜΕΛΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ 
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ- π. ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΛΕΙΤΩΡΙΝΩΝ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ–ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΒΙΤΩΝ 
ΠΕΛΕΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 
ΡΑΒΑΖΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΑΜΠΕΛΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 
ΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΟΚΕ 
ΡΟΥΠΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΔΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ 
ΣΚΑΡΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΣΙΟΥ 
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΠΟΤΙΝΩΝ 
ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 
ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ ΒΛΑΣΣΗΣ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΩΝ 
ΤΟΛΙΟΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Δ.Σ. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΤΣΙΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΤΣΙΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ 
ΦΡΑΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΙΒΑΡΤΖΙΝΩΝ 
ΧΑΜΑΚΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – π.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΚΑΜΠΕΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΟΓΟΥ ΚΛΕΙΤΟΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ¨Ο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ¨ 
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΚΙΩΝΑΣ- ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΓΓ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ 
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΕΚΡΠΟΣΩΠΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΠΗΣ και ΚΩΝΣΤ. ΚΟΝΤΟΥ CHRISTIAN VLANZNY – THIRD SECRETARY (ADMINISTRATIVE AFFAIRS) AND VICE CONSUL AUSTRIAN EMBASSY (ATHENS)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.