HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βιβλίο:Ξεφυλλίζοντας το «Σώστε τη γη!» και «Το ατύχημα του Άι Βασίλη»

Βιβλιοκριτική: Φωτεινή Βασιλείου kosvoice.gr «ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ!» Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου Εικονογράφος: Έφη Λαδά Εκδόσεις: Δίπτ...

Βιβλιοκριτική: Φωτεινή Βασιλείου
kosvoice.gr

«ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ!»
Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου
Εικονογράφος: Έφη Λαδά
Εκδόσεις: Δίπτυχο
Από τη σειρά Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά 4-8+
Στο μικρό χωριό του Άγιου Βασίλη όλοι κοιμούνται εκτός από εκείνον. Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και κάτι μοιάζει να τον έχει αναστατώσει και προβληματίσει. Μήπως έχει μείνει πίσω στα δώρα των παιδιών; Όχι, αυτό σίγουρα όχι! Είναι όλα έτοιμα εδώ και μέρες. Γιατί τότε αυτή η αλλόκοτη συμπεριφορά; Και γιατί τα παιδιά σε όλο τον πλανήτη αντί για δώρα έλαβαν ένα γράμμα από τον Άγιο Βασίλη; Τι ρόλο παίζει σε όλο αυτό ο Δήμαρχος του χωριού και η συνάντησή του με τον Άγιο Βασίλη λίγες μέρες πριν;
Όλα τα παιδιά μέσα σε μια νύχτα θα βρεθούν στο πλευρό του Άγιου Βασίλη και μαζί του θα βάλουν μπροστά στην εφαρμογή του σχεδίου του «ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ». Θα πετύχει άραγε το σχέδιό του; Θα καταφέρει να σώσει τη Γη για χάρη των παιδιών;

Μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία που αμέσως μας μεταφέρει σε κλίμα γιορτινό και στο πανέμορφο, παραμυθένιο χωριό του Άγιου Βασίλη. Υπάρχει ωραιότερο μέρος να βρίσκεται κανείς τις γιορτές; Οι εικόνες είναι υπέροχες. Τρυφερές. Ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι. Με μήνυμα οικολογικό αγγίζει τις καρδιές μας και μας συγκινεί βαθιά. Κι ενώ μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα φέρνει ταυτόχρονα το φώς της ελπίδας που δεν είναι άλλο από τα παιδιά!

Συγγραφέας: Η Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κάρπαθο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και πήρε δίπλωμα στη ειδίκευση «Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία» και διδακτορική διατριβή στην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει εκδώσει 22 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, νέους και ενηλίκους και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που έγραψε (2006) τα νέα Ανθολόγια Λογοτεχνίας της Α’ και Β’ Γυμνασίου. Το βιβλίο της «Και οι κακοί έχουν ψυχή» (Ψυχογιός) κυκλοφορεί και σε γερμανική μετάφραση. Βιβλία της υπήρξαν αρκετές φορές στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων και έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Είναι υπερήφανη μαμά της Είρηνας, του Γιάννη και της Μαρίνας.

Εικονογράφος: Η Έφη Λαδά γεννήθηκε στην Κλειτορία Αχαΐας, στην Πελοπόννησο. Σπούδασε το σχέδιο και το χρώμα στο Εργαστήρι του Ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το παιδικό βιβλίο όμως ήταν αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο και από το 1991 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Έκανε την εικονογράφηση σε πάνω από 40 βιβλία. Το 2005 έκανε τη σκηνογραφία για τη μουσική παράσταση «Ο κούκος των Χριστουγέννων». Το βιβλίο της «Τα γενέθλια της Ινφάντας» (Πατάκη) μεταφράστηκε στα ιταλικά και στα κορεάτικα. Το 2006 το βιβλίο της «Τις Κυριακές στο πάρκο…», προτείνεται για το κρατικό βραβείο εικονογράφησης.


«Το ατύχημα του Αϊ Βασίλη»
Συγγραφέας: Αναστασία Ευσταθίου
Εικονογράφος: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εκδόσεις: Λιβάνη
Από τη σειρά Παιδική Βιβλιοθήκη

Παραμονή Πρωτοχρονιάς! Ααααα τι ωραία που είναι όλα στολισμένα στο σπίτι του Χρίστου. Το δέντρο, τα λαμπάκια, τα όμορφα στολίδια, τα γλυκά στις πιατέλες και τι είναι αυτή η μυρωδιά; Σίγουρα δεν είναι η βασιλόπιτα που ετοιμάζει η μαμά του. Γιατί μυρίζει κάπως άσχημα… Είναι η κάλτσα του Χρίστου κρεμασμένη να περιμένει τα δώρα από τον Άγιο Βασίλη. Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι πρόκειται να συμβεί μέσα σε μία άτυχη στιγμή. Κι ενώ η μία καταστροφή διαδέχεται την άλλη, ένας μικρός, μαύρος, μαλλιαρός καλικάντζαρος, ο Κάλι Καλ παρακολουθεί σαστισμένος. Σίγουρα θα βιαστήκατε να βγάλετε λάθος συμπεράσματα. Δεν είναι εκείνος που ευθύνεται για όλη αυτή τη παλιοκατάσταση. Αντιθέτως, ο καλόκαρδος καλικάντζαρος θα κάνει τα πάντα για να τη διορθώσει και τελικά θα καταλήξει να κάνει πολλά περισσότερα!!!

Ένα υπέροχο, μαγευτικό παραμύθι. Σε αυτό το παραμύθι έχει χωρέσει όλη η μαγική αστερόσκονη από την εποχή της Σταχτοπούτας μέχρι σήμερα. Δεν εξηγείται αλλιώς πως ένας κουραμπιές, ένα μελομακάρονο και δύο σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού γίνονται όχημα όπως πριν πολλά πολλά χρόνια είχε συμβεί με την κολοκύθα που έγινε άμαξα. Τα στολίδια ζωντανεύουν, το δέντρο, τα αστέρια, τα κουδουνάκια, οι λιχουδιές, το αγγελάκι στο δέντρο. Γεμάτο όμορφες εικόνες ζωντανές όσο και οι περιγραφές, το παραμύθι αυτό σε ταξιδεύει. Πάνω σε ένα αστέρι ή σε ένα αφράτο μπαλόνι σε όλο τον κόσμο, σκορπάει γέλιο, χαρά, ελπίδα και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα «Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη τη χαρά!».

Συγγραφέας: Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αχαΐα. Οι μοίρες τής είπαν ότι για να αντιμετωπίσει τη ζωή πρέπει να χαμογελά. Από τότε, ψάχνει το αντιβιοτικό ενάντια στην άχαρη πραγματικότητα γράφοντας για τα παιδιά, στήνοντας διαδικτυακούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκπαιδευτικές δράσεις, υπηρετώντας το δημόσιο σχολείο. Ξύνει ανελέητα τα μολύβια της μήπως με τη σουβλερή τους μύτη κατορθώσουν να αποτυπώσουν το χαμόγελό της στο λευκό χαρτί.
Ξεπροβόδισε τα γραπτά της σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον Τύπο, σε συνέδρια, πολιτιστικές δράσεις και διαδικτυακούς τόπους. Πολλά από αυτά έγιναν βιβλία για παιδιά. Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν:Μια κάλτσα που τη Λέγαν Ευρυδίκη,Η Κόρη των Αιγών, Το Ατύχημα του Αϊ-Βασίλη,Χριστούγεννα στη Γελανδία.
Έχει χαμογελαστά όνειρα τα οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες της. Επεισόδια από αυτά τα όνειρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην προσωπική της ισοσελίδα: www.anastasiaefstathiou.gr.

Εικονογράφος: Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε γραφίστας στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών (Κ.Τ.Ε.) από όπου αποφοίτησε το 1976. Από το 1993 ασχολείται με το παιδικό βιβλίο. Πήρε μέρος σε εκθέσεις εικονογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1993 πήρε το 1ο βραβείο αφίσας για τα 25 χρόνια του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 1998 αναγράφεται στον τιμητικό πίνακα της ΙΒΒΥ (Διεθνής οργάνωση βιβλίων για τη νεότητα) για το βιβλίο του «Ο αρκούδος Αρθούρος». Το 1999 πήρε το κρατικό βραβείο εικονογράφησης, το 1ο βραβείο εικονογράφησης από το κύκλο και το 3ο βραβείο εικονογράφησης στην Τεχεράνη. Το 2002 ήταν υποψήφιος της Ελλάδας για το βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.