HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Καμενιανίτες τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο και έκοψαν την πίτα του συλλόγου

γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος- Καμενιανίτης Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 οι Καμενιανίτες με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβ...



γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος- Καμενιανίτης
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 οι Καμενιανίτες με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια εόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Αθανάσιο. Παράλληλα όμως έγινε και η κοπή της πίτας του Συλλόγου «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» για τους μόνιμους κατοίκους των Καμενιάνων, όπως έχει θεσπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η προσέλευση φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σε αυτό συνέβαλλε κατά κύριο λόγο το ενδιαφέρον των συγχωριανών μας για την λατρεμένη γενέτειρά μας, καθώς και η άρτια οργάνωση των προεστών, αξιοζήλευτα και ισοδύναμα, στο ρόλο που καθένας είχε αναλάβει. Αρκετοί συγχωριανοί μας καθώς και επισκέπτες φίλοι του χωριού μας κατέβηκαν με πούλμαν από την Αθήνα και πολλοί άλλοι με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Ο περίλαμπρος ναός του Αγίου Αθανασίου γεμάτος και στη συνέχεια το Πνευματικό μας Κέντρο- το στολίδι του χωριού- όπου και έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η φιλοξενία ντόπιων και επισκεπτών.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καυγάς, ο εντόπιος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καμενιάνων Σπύρος Λάμπος, καθώς και ο πρόεδρος του γειτονικού μας Λεχουρίου Γεώργιος Βασιλόπουλος, όπως και πολλές άλλες προσωπικότητες του χωριού μας. Πρώην πρόεδροι του Συλλόγου, της κοινότητας πρώην Αντιδήμαρχοι, αξιωματικοί ε. α., άνθρωποι του πνευματικού χώρου κ.λπ.

Μετά την φιλοξενία των επισκεπτών και τις ανταλλαγές των ευχών ο κ. Λαζουράς επιθεώρησε τα έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στους Καμενιάνους και συνεχάρη όλους τους διοργανωτές και του πρωτεργάτες των Καμενιάνων για την ιδιαίτερη φροντίδα και την άρτια εικόνα ομορφιάς και εξωραϊσμού που διαχέεται παντού στο χωριό.

Εμείς εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε κάθε συμμετέχοντα στις εκδηλώσεις, στους διοργανωτές και βοηθούντες τις εκδηλώσεις και ευχόμαστε υγεία μακροημέρευση και καλή χρονιά για το 2014. Ο Άγιος Αθανάσιος να μας προστατεύει.




Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης , λογοτέχνης , συγγραφέας , τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων , γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας .Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας .Πολλά από τα έργα του , έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες . Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Σήμερα εργάζεται στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς(ΗΣΑΠ) και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

2 σχόλια

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS !!!!
    XΡΗΣΤΟΣ Κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.