HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Αθέριστος Ιούνης» ένα βιβλίο για την Σφαγή του Διστόμου

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου της Διστομί...

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου της Διστομίτισσας συγγραφέως, Καίτης Μανωλοπούλου, με τίτλο, ''Αθέριστος Ιούνης''.
Την παρουσίαση θα κάνουν, ο Διστομίτης δημοσιογράφος, Λουκάς Δημάκας, και ο Μίμης Ανδρουλάκης.
distomo.blogspot.gr

Παρουσίαση

«Η Καίτη Μανωλοπούλου άφησε να περάσει μισός αιώνας για να φιλτράρει ο χρόνος τον καημό για το χαμό των συγγενών της. Οι αναμνήσεις και οι μαρτυρίες έχουν τώρα τον κατασταλαγμένο τόνο του γνήσιου λογοτεχνήματος. Δεν είναι έκρηξη συναισθήματος. Τα γεγονότα δίνονται απλά, κρατώντας μέσα τους την ανθρώπινη θέρμη. Αυτό κάνει τη θυσία να φαίνεται πιο τραγική», γράφει ο Σαράντος Καργάκος στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο". Η Καίτη Μανωλοπούλου, η οποία, όχι μόνο έχασε τους δικούς της, αλλά έζησε το δράμα αυτής της σφαγής, μέσα από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που επέζησαν, εξηγεί και τους λόγους που την έσπρωξαν να το γράψει. Ακόμη, μας ταξιδεύει στα ειρηνικά χρόνια της προπολεμικής ζωής του χωριού με τα παραδοσιακά του σπίτια, τους φούρνους και τα διασίδια στους δρόμους του. Τέλος, η συγγραφέας με αυτό της το βιβλίο φροντίζει να μην αφήσει τη μνήμη μας να θαμπώσει, γιατί όπως λέει ο Σεφέρης «σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν σβήνει κανείς κι ένα αντίστοιχο απ' το μέλλον».
Μαριάννα Κορομηλά

Το βιβλίο "Αθέριστος Ιούνης - Δίστομο 1944" πρέπει να το διαβάσουν όλα τα νέα παιδιά. Βασίζεται μεν σ' ένα ιστορικό γεγονός γύρω απ' το οποίο πλέκεται ο καμβάς και κινούνται τα πρόσωπα, αλλά το ιστορικό γεγονός περνάει μέσα από την καρδιά της συγγραφέως και μεταδίδει τη συγκίνηση που προέρχεται απ' τη δική της νοσταλγία, τους δικούς της στοχασμούς, το δικό της λυρικό ρεμβασμό, την ποίησή της, τις περιγραφές της. Κι αυτό μόνον οι τεχνίτες του λόγου μπορούν να το πετύχουν και όχι εκείνοι που ξέρουν καλά την ιστορία.
Αγγελική Βαρελά

Στο βιβλίο αυτό, εκτός από τις αναμνήσεις και τις μαρτυρίες για τη σφαγή του Διστόμου, που λογοτεχνικά αποδίδει η συγγραφέας, περιλαμβάνονται επίσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που προέκυψαν μετά από πρόσφατη έρευνά της. (Ο εκδότης, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.