Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ζαφειρόπουλου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όχι μόνον δεν είχε τη σ...
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ζαφειρόπουλου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όχι μόνον δεν είχε τη συναίνεση, ή έστω την ανοχή της ηγεσίας του κόμματος, αλλά απεναντίας, σύμφωνα με πληροφορίες του postin.gr, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη Χαριλάου Τρικούπη, εξοργίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Ηλείος πολιτικός -που υπήρξε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις τους δεν ήσαν ιδιαίτερα θερμές- ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρχεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δηλώνοντας μάλιστα ότι ενημέρωσε σχετικά τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και τον Αχαιό Ανδρεά Λοβέρδο, αλλά και την κίνηση των "58".
Η υποψηφιότητα Ζαφειρόπουλου, έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ η οποία ήταν να στηρίξει για Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τον Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα που πολλοί το παρουσιάζουν ως "πισώπλατη μαχαιριά".
Ποιος είναι ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος
Γεννήθηκε το 1947 στη Ζαχάρω Ηλείας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και μετά την επιβολή της δικτατορίας δημιούργησε με άλλους νέους την Σοσιαλιστική Ένωση Νέων Ελλήνων (ΣΕΝΕ). Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, όπου απέκτησε δύο μεταπτυχιακά, το ένα στη Δημοσιογραφία από το London School of Journalism και το άλλο στις Εργασιακές Σχέσεις από το Polytechnic of North London. Παράλληλα, εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ) και αναδείχτηκε γραμματέας της Πολιτικής Εκπροσώπησής του στη Μεγάλη Βρετανία και μέλος του Κέντρου Μελετών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ. Την ίδια περίοδο διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ελληνικής Αντιδικτατορικής Επιτροπής Λονδίνου (Greek Solidarity Committee).
Με τη ιδιότητα του μέλους του Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης (ΚΕΜΕΔΙΑ) του ΠΑΚ, συμμετείχε στην Επιτροπή Σύνταξης της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, καθώς και στην υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου ολιγομελή επιτροπή που διαμόρφωσε το τελικό κείμενό της. Υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Το 1975 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της Επιτροπής Τύπου και ΜΜΕ και μέλος των Επιτροπών ΚΕΜΕΔΙΑ και Οργανωτικού του Κινήματος.
Στις εκλογές του 1977 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών και ήταν ο νεότερος βουλευτής του Κινήματος. Δεν συμμετείχε στις νικηφόρες εκλογές του 1981 λόγω πολιτικών διαφωνιών με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Στις εκλογές του 1993 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, και επανεξελέγη το 1996 και το 2000. Στη Βουλή διετέλεσε πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος των Επιτροπών Αναθεώρησης του Συντάγματος, Αποδήμου Ελληνισμού, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και της ομάδας εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Παρευξείνιας Συνεργασίας (PABSEC).
Τον Ιούνιο του 1999 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη βιομηχανική πολιτική, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Απρίλιο του 2000, οπότε και ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, υπεύθυνος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και το εξωτερικό εμπόριο, μέχρι τον Οκτώβριο του 2001.
Τον Οκτώβριο του 2001 διορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, θέση από την οποία παραιτήθηκε μετά από μόλις τρεις μήνες, τον Ιανουάριο του 2002, λόγω βασικών διαφωνιών με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου για την χάραξη της διεθνούς στρατηγικής της χώρας.
Σήμερα εξακολουθεί να είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
από: postin.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.