HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Οξύμωρα σχήματα» στη ζωή μας!

γράφει ο  Νίκος Παπακωνσταντόπουλος Ήμουν έφηβος ακόμα, όταν ένας παππούς μου είχε πει: «Κάποια πράγματα στη ζωή μάς έρχονται ανάποδα....

γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος
Ήμουν έφηβος ακόμα, όταν ένας παππούς μου είχε πει: «Κάποια πράγματα στη ζωή μάς έρχονται ανάποδα. Τον καιρό που είχα νιάτα, δεν είχα λεφτά. Τώρα που έχω λεφτά, δεν έχω νιάτα για να γλεντήσω τα λεφτά!...».
Πολλές φορές μού έρχονται ολοζώντανα τα λόγια του στο νου, κάνοντας διάφορους συνειρμούς, όταν π.χ. σκέφτομαι πώς έχουν καταντήσει και τα χωριά μας: Κάποιες άλλες εποχές που ήσαν γεμάτα κόσμο, δεν είχαν σπίτια. «Τέσσερις τοίχοι», «η μια πέτρα πάνω στην άλλη», μια σκεπή με πλάκα που έσταζε σε κάθε ψιλόβροχο κι αυτό ήταν όλο! Και πώς έχουν αλλάξει, στ’ αλήθεια, τα πράγματα: Τώρα που στα χωριά τα σπίτια τά έχουμε φτιάξει με γρανίτες και με αρχοντικά τζάκια, μαραζώνουν στη μοναξιά! Βλέπουν κόσμο λίγες μέρες το καλοκαίρι, άντε και «στα πεταχτά» κάτι Σαββατοκύριακα και Χριστούγεννα-Πάσχα!
Ανάλογες είναι οι σκέψεις και σε ότι αφορούν τα ταξίδια του χθες, του σήμερα και του αύριο: Ένα μικρό για τα σημερινά δεδομένα ταξίδι (π.χ. από το χωριό μας στην Αθήνα), είχε διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας! Χώρια το «τελετουργικό» της προετοιμασίας που κράταγε καμιά βδομάδα-δέκα μέρες, χώρια που η εμφάνιση του ταξιδιώτη έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, χώρια με το τι καμάρι πέρναγε στους δρόμους και στα σοκάκια του χωριού και μπαινόβγαινε στα μαγαζιά, χώρια και που όλοι είχαν μάθει για το επικείμενο ταξίδι του ήθελαν να στείλουν κάτι στους δικούς τους! 
Ένα ταξίδι ήταν μια πραγματική καταξίωση! Και τι ενθουσιασμός, και τι ανταμώματα με γνωστούς και τι γνωριμίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς της εποχής! Μια πραγματικά μεγάλη κοινωνική συνεύρεση! Σήμερα μπαίνουμε στο (δικό μας) αυτοκίνητο και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουμε φτάσει στον προορισμό μας! Τόσο απλά, αλλά και τόσο μοναχικά! Και συνεχώς οι δρόμοι βελτιώνονται, και συνεχώς οι αποστάσεις μικραίνουν!
Φοβάμαι όμως πως ένα ακόμα οξύμωρο σχήμα στη ζωή μας «γεννιέται» στις μέρες μας: Όταν οι δρόμοι θα γίνουν ακόμα καλύτεροι, τα ταξίδια θα είναι απαγορευμένα, αφού τα καύσιμα και τα διόδια θα κοστίζουν μια (όχι μικρή) περιουσία!
Νίκος Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Πέραν του λειτουργήματός του (Διπλωματούχος Νοσηλευτής) δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.