HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ονοματοδοσία που άνοιξε συζήτηση - Δηλώσεις Γ.Λαζουρά, Αθ.Χρονόπουλου, Λ. Βασιλόπουλου

Άνοιξε συζήτηση η εξαγγελία του Δημάρχου κ. Λαζουρά να θέσει ( όπως και έκανε ) στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα της μετονομασίας τους δρό...

Άνοιξε συζήτηση η εξαγγελία του Δημάρχου κ. Λαζουρά να θέσει (όπως και έκανε) στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα της μετονομασίας τους δρόμου Κων/νου Φάσσου σε Π.Π.Γερμανού. Να σημειώσουμε οτι ο εν λόγω δρόμος ονομαζόταν πάρα πολλά χρόνια, Π.Π.Γερμανού και με απόφαση παλαιότερης δημοτικής αρχής μετονομάστηκε σε Κωνσταντίνου Φάσσου, προς τιμή του μεγάλου ζωγράφου από το Σοπωτό  και της δωρεάς της οικογενείας του (συζύγου και κόρης Γιοβάνας 30-9-1984 με την υπ’ αριθμό 217/1984 απόφαση) με 49 ζωγραφικούς πίνακες.

Σε επικοινωνία που είχε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά μας δήλωσε οτι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αφού στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο και στο προς συζήτηση θέμα της μετονομασίας του δρόμου, θα θέσει ταυτόχρονα και την μετονομασία άλλης κεντρικής οδού στο όνομα του Κω/νου Φάσσου. "Η πρότασή μου να θέσω την επαναφορά του δρόμου ως είχε  στο δημοτικό συμβούλιο -δηλαδή σε Π.Π.Γερμανού- αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των καλαβρυτινών και χαιρετίστηκε απ όλους. Τιμώντας όμως και τον μεγάλο μας ζωγράφο, ταυτόχρονα θα τεθεί και η ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου σε Κωνσταντίνου Φάσσου"

Ο πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος δήλωσε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, οτι τόσο ο ίδιος όσο και ο σύλλογος, τιμά τον σπουδαίο ζωγράφο Κ.Φάσσο και τους απογόνους του, τονίζοντας οτι όλη η από ετών προσπάθεια του συλλόγου όπως και πολλών άλλων καλαβρυτινών συλλόγων Ελλάδος και εξωτερικού, εστιάζει στην αποκατάσταση της ατυχής απόφασης παλαιοτέρας δημοτικής αρχής να εξαλείψει το όνομα του απελευθερωτή του έθνους που τιμάτε σε ολόκληρη την χώρα. Δεν ειναι δυνατό να μην αποκατασταθεί και αποτελούσε ντροπή για τα Καλάβρυτα. Μην ξεχνάμε οτι η 21η Μαρτίου εορτάζουμε την πρώτη απελευθερωθείσα πόλη τα Καλάβρυτα και μας κάνει υπερήφανους γι αυτό σε όλους τους πανέλληνες. Τα Καλάβρυτα ελευθερώθηκαν την μέρα εκείνη από τον εθνάρχη Π.Π.Γερμανό.  Το ορθόν είναι να επανέλθει η οδός όπως ηταν εδώ και 160 χρόνια και που το αναμένουν οι πάντες τόσο οι Καλαβρυτινοί όσο και όλοι οι Έλληνες και προς τιμήν του μεγάλου ζωγράφου Κ.Φάσσου να ονομαστεί μια άλλη οδός των Καλαβρύτων. Το θέμα είναι ιστορικό και είναι προς τιμήν του Δημοτικού συμβουλίου να πάρει μια τέτοια απόφαση. Η αποκατάσταση της τιμής στον εθνάρχη Π.Π.Γερμανό χαιρετίστηκε απ όλους τους καλαβρυτινούς, την Εκκλησία των Καλαβρύτων, απ όλους τους συλλόγους και απο την αδελφότητα των μοναχών της Αγίας Λαύρας. Τονίζουμε τέλος οτι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση σημείο αντιδικίας η προστριβής αλλά για αποκατάσταση της τάξης και της ιστορικής μας συνέχειας.

Ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος, τ. Δήμαρχος Αροανίας σχολίασε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος κ Λαζουράς δεσμεύτηκε ότι θα μετονομάσει την οδό Κ. Φάσσου σε Π.Π.Γερμανού (θα επαναφέρει την αρχική ονομασία )
Ελαφρά τη καρδία ο Δήμαρχος ανακοινώνει, δεσμεύεται και προκαταλαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο για την μετατροπή ονοματοδοσίας οδού. Συγχρόνως καθορίζει ότι στην Πόλη των Καλαβρύτων οδός πρέπει να φέρει το όνομα Π.Π. Γερμανού.
Και  αυτό θα αποτελέσει τη μέγιστη Τιμή; Μήπως δεν πρέπει να βιαζόμαστε;
Η Ιστορική Μνήμη στον Π.Π. Γερμανό (εντός της Πόλης των Καλαβρύτων) δεν  πρέπει να αναχθεί και να εξαντληθεί στην ονοματοδοσία ενός δρόμου.
Σκέφτηκε ο Δήμαρχος π.χ.  ότι ο Π.Π. Γερμανός και η επανάσταση του 1821 θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα "αρχιτεκτονικής διερεύνησης" για το πως μπορεί να αποτυπωθεί και να ενταχθεί στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων. Και αυτή είναι μόνο μια πρόταση από τις πολλές που μπορεί να γίνουν. Αν αποτελέσει θέμα διαλόγου. Που είναι αυτονόητο να αποτελέσει.  
Και επί τη ευκαιρία: παρά τη δέσμευσή σας κ. Δήμαρχε ότι η ανάπλαση της πλατείας θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. δεν συμπεριελήφθη στα θέματα της Η.Δ. Δεσμεύσεις ... Δεσμεύσεις ... Δεσμεύσεις... Προτείνω να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση αυτής της λέξεις από όλους τους υποψηφίους καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.Και μιλάω σοβαρά.

1 σχόλιο

  1. Δρόμοι αλλάζουν ονόματα , Πλατείες αλλάζουν σχήματα και τσιμεντοποιούνται ,νέα νεκροταφεία και γήπεδα εξαγγέλλονται,ξενώνες έτοιμοι να καταρρεύσουν ενοικιάζονται οργασμός έργου στα Καλάβρυτα και που να δεις ένα μήνα πρίν τίς εκλογές τι έχει να γίνει !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.