HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Γκάουκ - Λαζουρά. Η συγνώμη και η καταβολή των αποζημιώσεων, τα αιτήματα των μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940 - 1945 ...

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940 - 1945 “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ” κ. Γιώργος Λαζουράς, προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και παρέστη, στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε, χθες το βράδυ, Πέμπτη 6-3-2014, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ.
Στο τέλος του δείπνου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, συναντήθηκε και συζήτησε με τον Γερμανό Πρόεδρο κ. Γκάουκ, από τον οποίο ζήτησε, κατά την επίσκεψή του στους μαρτυρικούς Λυγκιάδες Ιωαννίνων, να εκφράσει και να ζητήσει ειλικρινή και ανυπόκριτη συγγνώμη, για τις καταστροφές, τα ολοκαυτώματα και τις θηριωδίες, που προξένησαν οι ναζιστές Γερμανοί, πρόγονοί του, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στο Χορτιάτη, στο Κομμένο, στη Βιάννο, στην Κάντανο και στις άλλες 90 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Χώρας μας.

Επίσης, ο κ. Λαζουράς, ανέφερε, στον κ. Γκάουκ, ότι, όλες οι μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδος, οργανωμένα στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων, συνεχίζουν να διεκδικούν δυναμικά και να αγωνίζονται, σταθερά και ανυποχώρητα, για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, στους απογόνους των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων. Η συνεχιζόμενη άρνηση της Γερμανικής κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα, είναι αντίθετη με τις πανανθρώπινες και παγκόσμιες αρχές και αξίες της ηθικής και της δικαιοσύνης και γι’ αυτό όλο και περισσότεροι Έλληνες και Γερμανοί, πολίτες και φορείς, και στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία μετέχουμε, αλλά και πολίτες και φορείς από άλλες χώρες, αναγνωρίζουν, υποστηρίζουν, ενισχύουν και προωθούν το δίκαιο των αιτημάτων μας.

3 σχόλια

  1. Πόσο ευχάριστα νιώθει ο ένας δίπλα στόν άλλον !!!!
    Μία φωτογραφία = χίλιες λέξεις !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαμογελάει κιόλας ο δήμαρχος... γιατι δεν μας το ανακοινωσε να στειλουμε και την μπαντα μαζι του??????? μπορει να ειμαι απο την Δάφνη αλλά αισθάνομαι πραγματική ντροπή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι εσυ αισθάνεσαι ντροπη γιατι εισαι πατριωτησ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ πατριωτησ ,πωσ λεμε αγνωστοσ στρατιωτησ, δεν εισαι σαν τον λαζουρα και αν πηγαινε στο γερμανο προεδρο κανα παληκαρι ξερω γω σαν το τραγκα [2 εκ. εβγαλε στο εξωτερικο] η ξερω γω κανασ λαζοπουλοσ[δεν πυγε φανταροσ λογω παληκαρισ[ θα σε γεμιζε υπερηφανια που θα πλακωνανε το γερμανο στις μπουνιεσ. και βλεπεισ τον παπουλια και τον λαζουρα να του χαμογελάνε. είναι μετα να μη ντρεπεσαι , τι να σου πω ρε φιλε χαρα στο κουραγιο σου.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.