HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινή Ένωσης - Ολόκληρο το βίντεο

Αναρωτιέται κανείς αν θα μπορούσε να βρει λέξεις να μιλήσει για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση,...



Αναρωτιέται κανείς αν θα μπορούσε να βρει λέξεις να μιλήσει για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, στις 23 του Μάρτη 2014 στην παλαιά Βουλή! Όταν από την αρχή μέχρι το τέλος της εκδήλωσης σε διαπερνούσαν σύγκορμο ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας, όλες οι στιγμές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν διαφορετικά, παρά μόνο κορυφαίες: Ο χαιρετισμός του προέδρου κ. Δ. Βαρβιτσιώτη, ο πανηγυρικός της ημέρας από τον νομικό κ. Ιωάννη Παπαδημητρόπουλο, η απαγγελία του ποιήματος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη «Ωδή στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄», από την κ. Γιοβάνα Φάσου–Καλπαξή, η πρώτη παρουσίαση του αυθεντικού αντιγράφου της Καλαβρυτινής Παραδοσιακής Ενδυμασίας του 1821, η απονομή τιμητικής διάκρισης στον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Φωτόπουλο, η βράβευση της ζωγραφικής των παιδιών με θέμα την Επανάσταση, η παρουσίαση του αντίγραφου του ταμπουρά του Μακρυγιάννη από τον νομικό και μουσικολόγο κ. Δημήτρη Σταθακόπουλο, τα πατριωτικά τραγούδια από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Μια, επίσης, ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή ήταν και το τραγούδι «των Κολοκοτρωναίων» από τη «Ρωμιοσύνη», μπροστά στο άγαλμα του Γέρου του Μοριά έξω από την παλιά Βουλή, πριν την κατάθεση στεφάνου! 

Ανάλογα τα συναισθήματα και στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αμέσως μετά. Θαύμασαν, υποκλίθηκαν και ρίγησαν μαζί μας τουρίστες και οι περαστικοί, μακριά από κλοιούς προστασίας που κρατάνε περιχαρακωμένους τους επισήμους στις μεγάλες παρελάσεις! 

Πόσο διαφορετικά θα ήταν αν δινόταν μεγαλύτερη σημασία σε τέτοιες εκδηλώσεις και όχι σε ριάλιτι και σε μαγειρέματα!

Πολλά μπράβο στην Παγκαλαβρυτινή Ένωση για την άψογη διοργάνωση και την ψυχική ανάταση που μας προσέφερε! 

















4 σχόλια

  1. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ,
    ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ.
    Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ , ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ
    ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκολλήστε απο τους μύθους σας,μπας και κάποτε γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαικό κράτος!!Μπας λέω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδαμε και το ευρωπαϊκό σας κράτος που πρεσβεύεις ....ένα μπουρδ@@λο και μισό ....διαβασε και λίγο ιστορια καλό θα σου κάνει και δες οτι όλα τα δεινά από τότε ακόμα οι φίλοι σου οι ευρωπαιοι τα έκαναν......γιατι δεν φευγεις λοιπόν να πας με τους φίλους σου ????

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Τάκη. Εγώ λέω να κάνουμε μια αίτηση στον Πούτιν μπας και μας προσαρτήσει στη Ρωσία.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.