HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σημαντική η συμμετοχή των Καλαβρυτινών Σκακιστών στο Σχολικό Πρωτάθλημα

Πολύ σημαντική, μαζική και λίαν επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή Καλαβρυτινών σκακιστών στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι, που πρ...



Πολύ σημαντική, μαζική και λίαν επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή Καλαβρυτινών σκακιστών στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι, που πραγματοποιήθηκε στους Συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Rio στην Πάτρα, Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.

Συγκεκριμένα, στην μεγάλη αυτή γιορτή του ζατρικίου, συμμετείχαν για 1η φορά, δεκατρείς (13) συνολικά αθλητές από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Καλαβρύτων (σε αλφαβητική σειρά):
  • Ζέζος Σταύρος του Χαράλαμπου, 2α Γυμνασίου
  • Κοντής Χαράλαμπος του Αποστόλη, 2α Γυμνασίου
  • Λανάί Τέκι (Τίκο) του Μπάρδι, 2α Γυμνασίου
  • Λίτσι Ρέντιαν του Ντασαμίρ, 5η Δημοτικού
  • Λούπος Άλεξ του Σπύρο, 6η Δημοτικού
  • Λούπος Αιμιλιάνο του Σπύρο, 2η Δημοτικού
  • Μαρώσης Παναγιώτης του Γεωργίου, 2α Δημοτικού
  • Ντόϊ Αργκίνο του Αντόν, 5η Δημοτικού
  • Ντόϊ Μαρσέλο του Αντόν, 3η Δημοτικού
  • Τζουμάκας Ιωάννης του Χαραλάμπους, 2α Γυμνασίου
  • Χαλμούκης Άγγελος-Βασίλειος του Θεόδωρου, 5η Δημοτικού
  • Χαλμούκης Κωνσταντίνοςτου Θεόδωρου, 6η Δημοτικού
  • Qefa Rexhino του Kristo, 4η Δημοτικού

Οι μικροί (σε ηλικία) σκακιστές, πέραν του ωραιοτάτου Διπλώματος Συμμετοχής που πήραν, έζησαν και μοναδικές εμπειρίες στην σπουδαία αυτή διοργάνωση, που συγκέντρωσε πάνω από 1500 άτομα: περί τους 500 σκακιστές όλων των τάξεων Νηπαγωγείων-Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων από Αχαϊα-Ηλεία-Αιτωλοακαρνανία-Κεφαλληνία, γονείς-συγγενείς-λοιπούς συνοδούς-διαιτητές-γραμματεία-δημοσιογράφους και φίλους-θαυμαστές του ζατρικίου. Στον αγωνιστικό κομμάτι, σχεδόν το σύνολο των Καλαβρυτινών παικτών, σημείωσε πάρα πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις, σημειώνοντας βαθμολογίες γύρω και πάνω από τον μέσο όρο (3,5 πόντους στους 7), του Πρωταθλήματος που σε μεγάλους αγώνες θεωρείται θετικότατο όριο, αφού σπανιότατα υπάρχει το βαθμολογικό απόλυτο (στο συγκεκριμμένο Πρωτάθλημα μόνο 2 σκακιστές πέτυχαν 7 στους 7). Τους περισσότερους πόντους (4,5/7) σημείωσαν οι Χαλμούκης Άγγελος-Βασίλης και Qefa Rexhino, στις επιμέρους κατατάξεις καλύτερη θέση (10η) κατέλαβε ο Λανάϊ Τίκο, ενώ ο Τζουμάκας Ιωάννης μόλις στην ισοβαθμία έχασε το Μετάλλιο για σκακιστή χωρίς Αθλητικό Δελτίο (όλοι οι υπόλοιποι είναι αθλητές του ΣΕΠΟΚΕ). Όλες αυτές οι επιτυχίες, αποτελούν φυσικό επακόλουθο της προσεγμένης και συστηματικής δουλειάς (δωρεάν μαθήματα σκάκι, επιτυχείς διοργανώσεις, εκδηλώσεις κλπ), που όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούνται στα Καλάβρυτα από τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ).

Να σημειωθεί, ότι η όλη οργάνωση-συμπεριφορά και παρουσία των Καλαβρύτων, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και σχολιάσθηκε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ από τους Διοργανωτές (ΕΣΣΠ).



Κλείνοντας, αξίζει αναφοράς, ότι ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής, επιτέλεσε χρέη τόσο Γιατρού Αγώνων (δωρεάν) όσο και Διαιτητού, ενώ κλήθηκε (τιμητικά) και πραγματοποίησε και απονομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.