Τόσο οι αγρότες όσο και η πολιτική ηγεσία έχουν πλέον κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την ελληνική γεωργία, πέρα από την ενίσχ...
Τόσο οι αγρότες όσο και η πολιτική ηγεσία έχουν πλέον κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την ελληνική γεωργία, πέρα από την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί ένα ελκυστικό και πολλά υποσχόμενο πεδίο επιχειρηματικής δράσης και ανάπτυξης, τόνισε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Γιώργος Διδασκάλου, σε ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Πάτρα, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Αγροτικών Υποθέσεων Δυτικής Ελλάδας και το τμήμα Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΔΕ, με θέμα: ‘Το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών και τη γεωργική επιχειρηματικότητα’.
Ο Γενικός στην ομιλία του επεσήμανε, ακόμη, ότι νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες δραστηριότητες, καθημερινά, έρχονται στο προσκήνιο, ικανά να προσφέρουν μία καλή πηγή εισοδήματος και οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία μεγάλη στροφή προς την αγροτική επιχειρηματικότητα, η οποία τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου.
Αυτή η προσπάθεια, συνέχισε ο κ. Διδασκάλου, έρχεται να στηρίξει το κράτος με δράσεις και προγράμματα, όπως το συγκεκριμένο, στο οποίο προβλέπεται να συμμετάσχουν 1000, περίπου, νέοι αγρότες και θα διατεθεί, για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χρηματικού ποσού 15.500.000 ευρώ.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει τις δυνατότητες, εξαιτίας των ευνοϊκών εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών, να παράγει πολλά διατροφικά προϊόντα με συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών και ότι η Πολιτεία έχει χρέος και καθήκον να στηρίζει απλόχερα την αγροτιά και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες και να τους δώσει κίνητρα για να ασχοληθούν με τη γεωργία κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, σε χαιρετισμό που απεύθυνε στους συμμετέχοντες, ανέφερε τη σημασία του προγράμματος αυτού για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και σημείωσε ότι η ανάπτυξη στην περιοχή μας θα προκύψει από την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, με αντίληψη της αγοράς και της διάθεσης των προϊόντων.
Κατόπιν, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρης Σκούρας ανέλυσε την έννοια της γεωργικής επιχειρηματικότητας και τις σύγχρονες μεθόδους αγροτικής οικονομίας για την περιοχή μας, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλυσαν τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων νέων αγροτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.