HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 75 κιλά εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμ...

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά.
Άγνωστος τηλεφώνησε στις 05:10 στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, και είπε: "Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά".
Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ.
Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.
Πράγματι στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο άφησε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας που άφησε το ΙΧ διέφυγε με μοτοσικλέτα συνεργού του από το σημείο.
Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.
Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που εξερράγη, αυτό είχε κλαπεί στις 5 Απριλίου από την περιοχή της Καισαριανής.
Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στα κτίρια της περιοχής.
Στους γύρω δρόμους υπάρχουν κομμάτια από το πεζοδρόμιο και πολλά γυαλιά, ενώ θραύσματα έχουν φτάσει μέχρι και την Παλαιά Βουλή και την οδό Βαλαωρίτου.
από: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.