HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αχαΐα: «Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη σωτηρία της Μεσογείου»

Στo πλαίσιo της εκπαιδευτικής δράσης «Βουτιά στη Μεσόγειο» στην έκθεση «Μικροαπορρίμματα στη Μεσόγειο και το Πορτραίτο του θαλάσσιου ...

Στo πλαίσιo της εκπαιδευτικής δράσης «Βουτιά στη Μεσόγειο» στην έκθεση «Μικροαπορρίμματα στη Μεσόγειο και το Πορτραίτο του θαλάσσιου πλαγκτόν» η οποία συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας -Παράρτημα Πάτρας, πάνω από 1500 μαθητές από διάφορα Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας και ιδιαίτερα της Αχαΐας, επισκέφτηκαν το Μουσείο, περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, παρακολούθησαν τις σχετικές παρουσιάσεις και προβληματίστηκαν από κοινού με τους εμψυχωτές πάνω στο πάντοτε επίκαιρο και φλέγον ζήτημα της ρύπανσης της Μεσογείου.
Η Μεσόγειος αρχή και κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού έχοντας συσσωρεύσει αιώνες εκτεταμένης ανθρώπινης δραστηριότητας, σήμερα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ λόγω της εκτεταμένης ρύπανσης των ακτών και του υδροφόρου ορίζοντά της. Απότοκο αυτής της αλόγιστης παρέμβασης των σύγχρονων αστικών κοινωνιών είναι η απειλή της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής και ο επακόλουθος κίνδυνος εξαφάνισης σπάνιων ειδών που κατοικούν στη λεκάνη της Μεσογείου.
Οι μαθητές συνειδητοποιώντας το πρόβλημα αποτύπωσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους σε συνθήματα και διαμαρτυρήθηκαν μέσω του πιο πηγαίου και παραστατικού τρόπου έκφρασης- τη ζωγραφική. Σημεία που στάθηκαν επίκεντρο της σκέψης τους αποτέλεσαν η λανθασμένη διαχείριση των απορριμμάτων και η ανάγκη οργάνωσης προγραμμάτων ανακύκλωσης και καθαρισμού των ακτών. Παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα πάνω στον κίνδυνο που αποτελούν για την θαλάσσια πανίδα τα απορρίμματα και η εξάπλωση του λεγόμενου ψευτο-πλαγκτόν στις θάλασσες. Τέλος έμφαση δόθηκε στην αναζήτηση τρόπων προστασίας του περιβάλλοντος καταλήγοντας στην καθολικά αποδεκτή διαπίστωση ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.