HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, οι Καστριώτες τίμησαν την Ανάληψη του Σωτήρος

"Καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε…"!!! ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαΐου 2014 :  Στον σπηλαιώδη ναό της Αναλήψεως Καστριών Καλαβ...


"Καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε…"!!! ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαΐου 2014Στον σπηλαιώδη ναό της Αναλήψεως Καστριών Καλαβρύτων!

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς
Σε κατανυκτική και συγκινησιακή ατμόσφαιρα, οι Καστριώτες και πλήθος πιστών και φυσιολατρών, από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και από αλλού, τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους, την Σωτήριον Ανάληψιν του Κυρίου μας, στον σπηλαιώδη ναό της Αναλήψεως Καστριών Καλαβρύτων! (Το ιστορικό του ναού κοινοποιήσαμε χθες). Την παραμονή έγινε ο καθιερωμένος εσπερινός, όπου προέστη ο πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Μαλαμής , συμπατριώτης μας από το Σικάγο, ο οποίος έκανε και παράκληση, μαζί με τον εφημέριο Καστριών π. Γεώργιο Κοτσιά. Στη σημερινή λειτουργία παρέστησαν και οι ιερείς Κωνσταντίνος Γαζετάς από το Πλανηντέρο, Δημήτριος Σταθακόπουλος από το Λευκάσιο και Ασημάκης Κατσιαμέτης από τα Κρινόφυτα. Τον Δήμαρχο Καλαβρύτων εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Χαρά Γεωργακοπούλου. Η όλη γιορτή αναβίωσε παλιές αξέχαστες εποχές, όταν τα ‘’καραβάνια’’ των πιστών κατέφταναν στον ιστορικό και παραδοσιακό αυτό ναό, με σελωμένα άλογα και συμπαθητικά γαϊδουράκια, στα οποία επέβαιναν ακόμη και φουστανελοφόροι, από την ευρύτερη περιοχή!!! Και του χρόνου!


Γεώργιος Β. Γκλαβάς
Καστριά Καλαβρύτων










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.