HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μας ενημερώνει ο Σύλλογος Άνω Κλειτορίας

από την Λειτουργία ατον Αη Γιώργη  Απόψε κοιμηθήκαμε στην αγκαλιά της άνοιξης ακουμπώντας το κεφάλι στην καρδιά της. Ακούγαμε στον ύπν...

από την Λειτουργία ατον Αη Γιώργη 
Απόψε κοιμηθήκαμε στην αγκαλιά της άνοιξης ακουμπώντας το κεφάλι στην καρδιά της. Ακούγαμε στον ύπνο μας τις ανάσες των πουλιών και την καρδιά μας Άνοιξη -Γιάννης Ρίτσος.
Το φετινό Πάσχα στο Καρνέσι συγκέντρωσε λιγότερο κόσμο από την περσινή χρονιά κι ήταν ίσως ο άστατος καιρός εκείνος που εμπόδισε πολλούς συμπατριώτες μας να γιορτάσουν το Πάσχα στο χωριό μας. Φυσικά, ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο, αποδείξαμε πως όσο λίγοι ή πολλοί είμαστε, αρκεί να είμαστε ενεργοί κάτοικοι του χωριού μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως 16 άτομα ηλικίας από 13 ετών όπως ο Τάσος Γεωργακόπουλος μέχρι και 40 ετών, όπως ο Ηλίας Διαμαντόπουλος και ο Μανώλης Δεμενεόπουλος, συμμετείχαν στον καθιερωμένο πια πασχαλινό αγώνα ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, το γήπεδο του χωριού μας δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων. Ελπίζουμε πως μέχρι το καλοκαίρι, θα έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του δήμου, για να μην χρειάζεται να μεταναστεύουμε για να παίξουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Άλλωστε ο αθλητισμός αποτελεί μία από τις απαραίτητες εκφάνσεις του πολιτισμού μας και είναι κρίμα να μην μπορούμε να τον υποστηρίξουμε όπως πρέπει.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οι πιστοί άκουσαν με ευλάβεια την αναστάσιμη λειτουργία ενώ την Κυριακή ο οβελίας ψήθηκε παραδοσιακά σε κάθε σπίτι του χωριού μας.
από την αποκομιδή σκουπιδιών 
Τη Δευτέρα του Πάσχα, τα παιδιά του Καρνεσίου όπως πάντα εντυπωσίασαν με τις ενέργειές τους και υπό την επίβλεψη πάντα του συλλόγου μας.Με την βοήθεια των Θοδωρή και Τάσο Γεωργακόπουλου και Ευγενίας Αθανασόπουλου καθώς και μέλη του Δ.Σ του Συλλογου, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του προαύλιου χώρου στο παλαιό σχολείο ενώ έγινε και συγκομιδή των σκουπιδιών σε όλους τους δρόμους του χωριού. Αποτέλεσμα; Η πιο όμορφη εικόνα του χωριού μας, μας γέμισε χαρά και περηφάνια για τα νιάτα.
Την Τετάρτη του Πάσχα λειτούργησε όπως και πέρσι, ο ιερός ναός του Άη Γιώργη και αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν.
Την δε Πέμπτη, ένα μεγάλο έργο έλαβε χώρα στο χωριό μας. Πρόκειται για την επίστρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στα Αλώνια με ειδικό χώμα, το οποίο έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ολοκλήρωση του χώρου και φυσικά ευχαριστούμε το Δήμο και την κυρία αντιδήμαρχο Χαρά Γεωργακοπούλου για την ενέργειά τους τούτη.Επίσης ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τους Βασίλη Κωστόπουλο και Θανάση Πίττα για την επίβλεψη τους ώστε να γίνει ορθά η ρίψη ειδικού χώματος στα αλώνια. Αξίζει να ευχαριστήσουμε κυρίως τον Κύριο Λαζουρα που όσα μας υποσχέθηκε στο συναπάντημα της Αθήνας, πήραν τόσο γρήγορα σάρκα και οστά. Δεν μπορούμε παρά να τιμούμε τον Δήμαρχο που έσκυψε πάνω από το μικρό χωριό μας και έδωσε λύσεις σε προβλήματα και ανάγκες που ταλαιπωρούσαν το χωριό μας. Τέλος, αξίζει να τονίσουμε πως ο εκπολιτιστικός μας σύλλογος έχει πλέον στην κατοχή του το παλιό σχολείο στο κέντρο του χωριού, το οποίο παραχωρήθηκε από το Δημο μετά από αίτημα του Συλλόγου μας ο οποίος θα φροντίσει ώστε να αλλάξει ριζικά η παρατημένη και ερημωμένη σήμερα όψη του.Φυσικά όπως πάντα με την βοήθεια όλων των Καρνεσιώτων.
Τέλος ο Σύλλογος μας κατάφερε να μπει και φέτος το Πάσχα στα σπίτια όλων των συγχωριανών μας με τις πασχαλινές του κάρτες και την επιστολή,οφείλουμε ένα ευχαριστώ στην Αιμιλία Οικονόμου για την πολύτιμη βοήθεια της γραφής του επιστολόχαρτου,στο οποίο αναφέραμε μερικά μόνο από τα έργα και τα οράματά μας για το μέλλον που μόνο με όλων μας την βοήθεια μπορούν να πραγματοποιήθουν.
Με εκτίμηση το Δ.Σ
του Συλλόγου Άνω Κλειτορίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.