HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα το Μνημόσυνο για τον ιεράρχη της Ελευθερίας

Για 8η συνεχόμενη φορά τελέστηκε μεσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα το μνημόσυνο του Ιεράρχη της Ελευθερίας Π.Π.Γερμανού στην Αγία Λαύρ...



Για 8η συνεχόμενη φορά τελέστηκε μεσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα το μνημόσυνο του Ιεράρχη της Ελευθερίας Π.Π.Γερμανού στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων από το σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιά η "Αγία Λαύρα".
Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά, Αθανάσιος Χρονόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Σπηλιόπουλος, τα μέλη Αθανάσιος Χάμουζας, Φωκίωνας και Κώστας Χρονόπουλος, ο κ. Συριόπουλος   ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεωργιος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος  Νικόλαος Μαγκαφάς, ο πρόεδρος  του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας Αθανάσιος Φραντζής, ο Γ. Παπαδημητρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτωματος Χαρίλαος Ερμείδης, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ» και πρόεδρος της Ένωσης Κρινοφύτων «Οι Άγιοι Θεόδωροι» Κωνσταντίνος Κατσιάρης, ο πρόεδρος των Μανιατών Πειραιά Αλέξανδρος Μαργιόλης, ο Γεώργιος Γκλαβάς από τα Κατσριά, ο διευθ. των Ελλ. Αμυντικών συστημάτων Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος, οι δημοσιογράφοι της εφ. "Κοινωνική Πειραιά" Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης και Ευγενία Μητρέλια, δύο δημοτικά σχολεία και πολλοί άλλοι Καλαβρυτινοί.
Μηνύματα απέστειλαν οι τέως υπουργοί Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αναστάσιος Νεράτζης, όπως και ο επίτιμος πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Γεώργιος Κοσμάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτήριος Τσενές.
Στον κατάμεστο ιστορικό Ναό που τελέσθηκε η Ορκωμοσία και η έναρξη του Απελευθερωτικού αγώνα και μέσα σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο  Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων π. Ευσέβιος μίλησε για το έργο και την προσφορά του εθνεγέρτη στον αγώνα για την ελευθερία και για τις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών μας. 
Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, τονίζοντας οτι οι εκδηλώσεις αυτές είναι εκπλήρωση Θρησκευτικών, Πατριωτικών, Καλαβρυτινων τιμών στον Ιεράρχη και όχι μια απλή εκδήλωση συλλόγου. Αναφέρθηκε στον πρωτεύοντα ρόλο του εθνάρχη τονίζοντας οτι "Αν η θέση του Εθνεγέρτη ήταν διαφορετική η επανάσταση δεν θα ξεκινούσε διότι αυτός περίτεχνα και μεσα στην ομίχλη και τον φόβο της  τουρκιάς, οργάνωσε το σχέδιο της επανάστασης συνεργαζόμενος με το θείο του, τότε Πατριάρχη και νυν Άγιο, Γρηγόριο Ε΄, τον αγρίως δολοφονηθέντα υπό των Τούρκων για την επανάσταση. " Ο κ. Χρονόπουλος δεν παρέλειψε να συγχαρεί την απόφαση του Δημάρχου κ. Λαζουρά και του Δημοτικού συμβουλίου για την αποκατάσταση της ονομασίας του δρόμου Π.Π.Γερμανού. Να σημειώσουμε οτι κατα την συζήτηση του θέματος (7/2) στο Δημοτικό συμβούλιο ηταν και ο ίδιος ο κ. Χρονόπουλος παρών και μίλησε για το ζήτημα.  Τόνισε επίσης και στην παρουσία του συλλόγου στις εκδηλώσεις στο Πειραιά για την 25η Μαρτίου όπου παρέλασε πρώτος ο σύλλογος Κλαβρυτινών Πειραιά με σημαιοφόρο τον αιθάλη Κωνσταντίνο Κατσιάρη και στην μεταφορά των οστών του Αγίου Παρθενίου από την μονή Άκοβα Γορτυνιας στον Ι.Ν . Αγίου Κωνασταντίνου Πειραιά με παραστάτες τον ίδιον τους συμπατριώτες μας αρχ. Νεκτάριο Πέτα, τον Κώστα Κατσιάρης και τον πρόεδρο του συλλόγου Μανιατων Πειραιά Αλ. Μαργιόλη  
Ο Δήμαρχος κ. Λαζουράς στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Ιερά Μονή και τον σύλλογο Πειραιά για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που εξυψώνουν το πατριωτικό μας αίσθημα. Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας του δρόμου δήλωσε οτι το θέμα πέρασε και από την Περιφέρεια και σύντομα θα τοποθετηθούν και οι σχετικές ταμπέλες στον δρόμο. 
Αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία για πρώτη φορά, του προέδρου των Μανιατών Πειραιά, Αλέξανδρο Μαργιόλη που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην συμπόρευση Μανιατών και Καλαβρυτινών.
Με την ολοκλήρωση του μνημοσύνου ο Ηγούμενος και η αδελφότητα της της Ιεράς Μονής φιλοξένησαν και προσέφεραν καφέδες ενώ μοιράστηκαν και τα κόλλυβα στην μνήμη του Ιεράρχη. 
Να συγχαρούμε με την σειρά μας την Ιερά Μονή αλλά και τον πρόεδρο του συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Αθανάσιο Χρονόπουλο για την θεσμοθέτηση πλέον της επιμνημόσυνης αυτής εκδήλωσης που συμπλήρωσε φέτος οκτώ συνεχόμενα έτη, αλλά και την εν γένει προσφορά του στον τόπο ευχαριστώντας τον και για την αναφορά και τα τα καλά του λόγια στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.