HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δ. Κατσικόπουλος: Απαντάμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και αναπτυξιακές προτάσεις

Τα χωριά  Σκοτάνη, Αμυγδαλιά, Πεύκο, Χόβολη, και Νάσια επισκέφθηκε ο υπ. Δήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Κατσικόπουλος την Κυριακή 1...

Τα χωριά  Σκοτάνη, Αμυγδαλιά, Πεύκο, Χόβολη, και Νάσια επισκέφθηκε ο υπ. Δήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Κατσικόπουλος την Κυριακή 11 Μαΐου, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ενω το βράδυ της ίδια μέρας μίλησε σε ανοιχτή και ομολογουμένως πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δάφνης.
Ο κ. Κατσικόπουλος απάντησε με συγκεκριμένες θέσεις, πρόγραμμα και αναπτυξιακές προτάσεις, στις επιθέσεις που εξαπέλυσε από το ίδιο βήμα ο κ. Λαζουράς. Ο κ. Κατσικόπουλος μίλησε για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από ένα τοπικό αναπτυξιακό σύμφωνο που θα περιγράφει τους συνεργαζόμενους φορείς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, επιστήμονες κλπ, τα βήματα που θα ακολουθηθούν, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αξιοποιηθούν (Ευρωπαϊκά , Εθνικά , Δημοτικά Τραπεζικά και ιδιωτικά), τους συγκεκριμένους παραγωγικούς και εμπορικούς στόχους που θα μετρώνται σε κάθε ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια, και τέλος, το σημαντικότερο, τις θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν, κάτι που είναι βασικό ζητούμενο και επιδίωξη τονίζοντας ότι:
Ο Δήμος και ο Δήμαρχος θα είναι στο πλευρό του δημότη με :
• Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν θα είναι πλέον μηχανισμός τυπικής επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων. Θα είναι το ανώτατο βουλευόμενο όργανο του τόπου, με ουσιαστικό και διεκδικητικό ρόλο και ιδιαίτερα σε θέματα σημαντικά όπως οι αποζημιώσεις κ.λπ.
• Στενή και συνεχής συνεργασία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου με τα Τοπικά Συμβούλια τα οποία θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε χωριό και στις αποφάσεις που το αφορούν.
• Συνεχής παρουσία του Δήμου και του Δημάρχου, στο πλευρό του δημότη. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται το Δήμο και τον Δήμαρχο, ως καθημερινό σύμμαχό τους, έχοντας απόλυτη πρόσβαση στις αποφάσεις, στο σχεδιασμό , στην επιλογή και την υλοποίηση των μικρών και μεγάλων έργων .
Ο Δήμος έχει υποχρέωση να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη χωρίς ο πολίτης να έχει καμία υποχρέωση στο Δήμαρχο.
Αυτό σημαίνει αξιοπρέπεια και αυτή είναι η αρχή της πολιτικής μας

Ο Δήμος μας νοικοκυρεμένος και καθαρός
Το πρόγραμμά μας προβλέπει ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης με εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών για την καλύτερη αξιοποίηση του Μηχανολογικού εξοπλισμού και του προσωπικού του Δήμου ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή υπηρεσία στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Όπου χρειαστεί θα γίνει πύκνωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τα σχολεία και εθελοντικές ομάδες.

Ο Δήμος μας θα πάψει να ζει στο σκοτάδι
Με μεθοδικότητα και σχεδιασμό, εντός του πρώτου έτους της νέας θητείας θα συντηρήσουμε όλο το πλέγμα ηλεκτροφωτισμού που υπάρχει και θα εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την επέκταση ιεραρχικά τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Η ηλεκτροδότηση θα αποτελέσει το δεύτερο πυλώνα και θα σχεδιαστεί σαφές πλάνο επεκτάσεων ιδιαίτερα όταν αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε είδους (κτηνοτροφία, γεωργία, βιοτεχνίες και βιομηχανίες κ.λπ., επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής κ.λπ.).
Άφθονο και καθαρό νερό για όλουςΗ εξασφάλιση της καθολικής πρόσβασης των δημοτών και των επισκεπτών σε άφθονο και καθαρό νερό είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αρμοδιότητα του Δήμου και προηγείται οποιασδήποτε άλλης δράσης και προγραμματισμού.
Οι υπάρχουσες υποδομές θα βελτιωθούν, θα εκσυγχρονιστούν και θα λειτουργούν σχεδιάζοντας τις απαραίτητες επεκτάσεις με σοβαρότητα. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στην ποιότητα του πόσιμου νερού, την οποία θα εξασφαλίσουμε με συχνή και οργανωμένη παρακολούθηση από ειδικά εργαστήρια.
Παράλληλα, θα αναζητήσουμε νέες πηγές ύδρευσης, ώστε να διασφαλιστούν τα επιθυμητά ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων για να μπορεί να καλλιεργηθεί κάθε εδαφική έκταση εντός και εκτός οικισμού σε όλα τα Χωριά μας
Στον τομέα των αρδευτικών έργων έχουμε μια σοβαρή εμπειρία από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και σχεδιάζουμε την άρδευση με κλειστό κύκλωμα όλων των εκτάσεων που μπορούν να καλλιεργηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα (το κόστος είναι εντός των πλαισίων που μπορεί να εξασφαλίσει ο Δήμος).
Εύκολη μετακίνηση για όλους τους δημότες
• Η αναβάθμιση όλων των βασικών συγκοινωνιακών προσβάσεων προς το Δήμο μας μέσω Πούντας –Καλαβρύτων, Πατρών –Καλαβρύτων, «111» από Τρίπολη και από Πάτρα.
• Τακτική συντήρηση όλων των αγροτικών δρόμων, με προτεραιότητα στους δρόμους που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
• Ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων που οδηγούν σε οικισμούς και απομακρυσμένες κατοικίες.
• Αναβάθμιση των συγκοινωνιών για να μπορούν οι δημότες μας να έχουν την καλύτερη συγκοινωνιακή πρόσβαση εντός του Δήμου μας, από και προς αυτόν .
• Άνετη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών.
• Οργάνωση της πολιτικής προστασίας για τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων μετά από έντονες χιονοπτώσεις αλλά και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση πλέγματος έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.
• Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην αναβάθμιση του Οδοντωτού, τόσο για την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση των Καλαβρύτων με το Διακοπτό, όσο και για την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.
Κάθε χωριό, τη δική του όμορφη πλατεία
Κάθε χωριό θέλουμε να έχει τη δική του όμορφη πλατεία, τη δική του ξεχωριστή εκκλησία. Κάθε οικισμός που ζουν μικρά παιδιά, θέλουμε να έχει τη δική του ασφαλή παιδική χαρά. Η πλατεία και η εκκλησία είναι το σήμα κατατεθέν κάθε χωριού, δεν είναι πολυτέλεια. Σεβόμενοι την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κάθε χωριού και αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του, σκοπός μας είναι ένα ευρύ πρόγραμμα αναπλάσεων που στην ολοκλήρωσή του κάθε χωριό θα έχει τη δική του όμορφη πλατεία, τη δική του ξεχωριστή εκκλησία, την δική του ασφαλή παιδική χαρά για να παίζουν τα παιδιά μας.

Αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας της δημοτικής περιουσίας και των κληροδοτημάτων
Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:
• Ολοκλήρωση των εκκρεμών κτισμάτων Δημόσιας ή Δημοτικής ιδιοκτησίας, που είναι διάσπαρτα σε όλη την έκταση του Δήμου Καλαβρύτων και λειτουργική αξιοποίησή τους για πολιτιστικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες.
• Αξιοποίηση των Κληροδοτημάτων για κοινωφελείς δράσεις και σκοπούς.
• Δημιουργία ενός μηχανισμού χορήγησης υποτροφιών για σπουδές σε Καλαβρυτινόπουλα.
Θέλουμε έναν Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο ευαισθησία και αλληλεγγύηΒασικές μας προτεραιότητες είναι:• Βελτίωση της πρόσβασης των δημοτών μας στις υποδομές υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.
• Δημιουργία ΤΑΜΕΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας.
• Εύκολη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους για τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ).
• Οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον οικογενειακό προγραμματισμό, την τρίτη ηλικία, την προληπτική ιατρική, τα ναρκωτικά και άλλα σοβαρά κοινωνικά θέματα.

Η νεολαία στο επίκεντρο της πολιτικής μας
Βασικό μέλημα του Δήμου οφείλει να είναι η καλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να λειτουργούν με σύγχρονα πρότυπα, διαθέτοντας όλες τις τεχνικές δυνατότητες και καλύπτοντας όλες τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες.
Στις κύριες επιδιώξεις μας είναι η βελτίωση της πρόσβασης των δημοτών μας στις υποδομές παιδείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.
Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων υπέρ των κατοίκων του Δήμου και των Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής.
Ο Δήμος οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων ανθρώπων, στηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που αφορούν τόσο την μόρφωσή τους, όσο και τη δημιουργία ευκαιριών ψυχαγωγίας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του τόπου μας.
Από τις πρώτες ενέργειές μας θα είναι η προσφορά δωρεάν Wi- Fi μέσω της εγκατάστασης ενός πλέγματος κεραιών (και μέσω των αναλόγων συμβάσεων με τους κατάλληλους παρόχους ) σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου.

Αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο
Επιλογή μας είναι η στενή συνεργασία και στήριξη των τοπικών Συλλόγων και των Συλλόγων Απόδημων ή Ετεροδημοτών Καλαβρυτινών που έχουν να επιδείξουν πλούσια δραστηριότητα για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπροσθέτως και πέραν της διατήρησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται και σήμερα, σχεδιάζουμε:
• Οργάνωση Πολιτιστικών δρώμενων σε διαρκή βάση. Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα αυτών των δρώμενων είναι :
-Κάθε Τρίτη: Κινηματογραφική Λέσχη.
-Κάθε Τετάρτη Φιλολογική Βραδυά ή Διαλέξεις για Θέματα Επιστήμης .
-Κάθε Παρασκευή Μουσικό Γεγονός .
• Εβδομάδα Ελληνικών χωρών, μέσα στον Ιούλιο, στην Δημοτική ενότητα Παϊων.
• Εβδομάδα Ευρωπαϊκού χορού, μέσα στον Αύγουστο, στην Δημοτική Ενότητα Αροανίας.

Κλείνοντας την ομιλία του τονίζοντας οτι:
Τα Καλάβρυτα για εμάς είναι ένας ενιαίος γεωγραφικός και κοινωνικός χώρος και μπορούν να εξελιχθούν σε πρότυπο ανάπτυξης , έμπνευσης , συλλογικής λειτουργίας και αλληλεγγύης .
Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει Με σχέδιο Με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά Με ειλικρίνεια Και πάνω από όλα με αξιοπρέπεια
Την Κυριακή 18 Μαίου ο Δήμος Καλαβρύτων αλλάζει σελίδα
Το χρειάζεται ο τόπος μας
Το θέλουν ο Καλαβρυτινοί
Ολοι μαζί για την μεγάλη νίκη

Την Δευτέρα 12 Μαΐου στην Αθήνα 
Την Δευτέρα 12/5/2014 και ωρα 7:00μμ στο ξενοδοχείο STANLEY (πλατεία Καραΐσκάκη) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Δημοκρατικής Ενότητας Καλαβρύτων (Δ.Ε.ΚΑ) οπού θα μιλήσει για τις προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής παράταξης ο υποψήφιος Δήμαρχος  Δημήτρης Κατσικόπουλος.

3 σχόλια

  1. Ναι ναι... Ο κ.Κατσικοπουλος, θα ειναι στο πλευρο του Δημοτη, για 6 ημερες ακομα...μετα... μην τον ειδατε!
    Θα ειναι διπλα μας οπως ηταν σαν Βουλευτης κ Νομαρχης...τα πιασαμε τα λεφτα μας δηλαδη! Τι κριμα ομως που δεν θα εχει τη "χαρα" να ειναι διπλα μας!!! ( οσο κ αν οι παρατρεχαμενοι παρακαλανε για τη ψηφο μας, ειτε ειναι υποψηφιοι ειτε οχι...μαυρα τα πραγματα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι επι της ουσίας κυρία ange !!! ενα γλυψιματάκι στον κ Γιώργο τίποτα ;;;;
    τζάμπα πληρώνει ο άνθρωπος τις poster wman !!!! Να δω τώρα που άρχισε το tsek στο snow senter θα γελάσουμε πολύ ,!! Ρώτησε τον Γιώργο να σου εξηγήσει αν δεν καταλαβαίνεις αυτός ξέρει πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιοι ανθρωποι εκτος απο ψευτες ειναι κ καχυποπτοι...να το προσεξετε κ. "Υδατανθρακα", γιατι απο "Πρωτεϊνη" μηδεν!!! Συγγνωμη κι ολας που τολμησα να σχολιασω...μαλλον για εσας το να λεμε τη γνωμη μας ειναι σφαλμα! Ευτυχως που μας το "ειπατε", να το εχουμε υπ' όψη μας! Οσο για το αν πληρωνει, ταζει κτλ κτλ καποιος...ευτυχως μας πληροφορουν καλα καποιοι παρατρεχαμενοι μεσα στην απογνωση τους! Οσο για τον κ.Γιωργο; Δυστυχως δεν εχω τη χαρα να τον γνωριζω, γιατι μετα το σχολιο σας καταλαβαινω οτι χαρα και τιμη μου θα ηταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.