HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα σήμανση για τα αγροτικά προϊόντων - «παραδοσιακά», «ορεινά» και «νησιωτικά»

Πλεονέκτημα για χώρες σαν την Ελλάδα αποτελεί η καθιέρωση από του χρόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τριών νέων σημάτων για την ποιότητα των αγ...

Πλεονέκτημα για χώρες σαν την Ελλάδα αποτελεί η καθιέρωση από του χρόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τριών νέων σημάτων για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, τα «παραδοσιακά», «ορεινά» και «νησιωτικά», αφού θα αυξηθεί σημαντικά η υπεραξία τους στις ξένες αγορές. 
Η κατάταξη ενός προϊόντος σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες θα γίνεται με ιστορικά, λαογραφικά και άλλα κριτήρια, τα οποία πρόκειται να καθοριστούν μέσα στους επόμενους μήνες, προκειμένου το μέτρο να τεθεί σε ισχύ από το 2015 με την έναρξη εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. 
Όσο πιο πολλά σήματα ποιότητας καταφέρει να κατοχυρώσει μια χώρα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προϊοντική της ποικιλομορφία, η ανάδειξη της οποίας ήταν και το κεντρικό θέμα της ατζέντας του Άτυπου Συμβουλίου των 28 υπουργών Γεωργίας, που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα. Το θέμα απασχόλησε την ειδική Επιτροπή Γεωργίας, που συνεδρίασε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, και όπου έγινε σαφές ότι τα νέα αυτά σήματα ποιότητας θα είναι συμπληρωματικά. 
Ήδη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει να μαζεύει στοιχεία για τα ελληνικά προϊόντα που θα μπορούσαν να υπαχθούν στις παραπάνω κατηγορίες, ενώ ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, κάτω από το σήμα του «παραδοσιακού» θα μπορούσαν να υπαχθούν μέχρι και 1.000 προϊόντα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Αθ. Τσαυτάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.