HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τε...

Καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (World Multiple Sclerosis Day) είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για την χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS) ή Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που καταστρέφει τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ικανότητα επικοινωνίας τμημάτων του νευρικού συστήματος και να δημιουργούνται σωματικά, πνευματικά, ακόμη και ψυχιατρικά προβλήματα στον πάσχοντα.

Η έγκαιρη διάγνωση έχει μεγάλη σημασία, γι' αυτό, αν κάποιος έχει θόλωση στην όραση, διπλωπία, μούδιασμα στο χέρι ή το πόδι, που διαρκεί πάνω από 48 ώρες θα πρέπει να επισκεφτεί τον νευρολόγο για να επιβεβαιωθεί με εξετάσεις αν πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας ή από κάτι άλλο. Η ασθένεια δεν είναι ιάσιμη αλλά οι θεραπείες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια επιβραδύνουν την εξέλιξη της.

Σήμερα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από Σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων ανέρχεται στις 12.000. Πριν από 30 χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ήταν 30/100.000 ενώ σήμερα είναι 130/100.000. Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς , αφενός στην αύξηση της τοξικότητας του περιβάλλοντος και αφετέρου στην ευκολία διάγνωσης της με την χρήση τομογράφου.
ΠΗΓΗ: www.sansimera.gr


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ 

Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας

Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 –Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, θα λειτουργούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στον Πύργο και θα διαμοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες.

• Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα από τις 10.00π.μ έως τις 8.00μ.μ..
• Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο από τις 10.00 π.μ έως τις 2.00 μ.μ.
• Ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική Πλατεία στον Πύργο, από τις 10.00 π. μ έως τις 2.00 μ. μ.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα των Δήμων : Πατρών, Αγρινίου και Πύργου και στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και η στήριξη των Κοινωνικών Φαρμακείων των ανάλογων πόλεων, με τη συλλογή φαρμάκων για την κάλυψη των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας στην περιοχή.
Σύνθημά μας : ¨ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ¨ , Ίσες ευκαιρίες στα ΑμΣΚΠ
Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά περισσότερο την ελληνική ώστε να αναλάβει δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.