HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ» (Μυθιστόρημα) Ν.Παπακων/ντόπουλου

Κριτική Παρουσίαση: Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο – Καμενιανίτη, Λογοτέχνη –Συγγραφέα τ. Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. ...


Κριτική Παρουσίαση: Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο – Καμενιανίτη, Λογοτέχνη –Συγγραφέα τ. Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Όταν η νύχτα κουρνιάζει πάνω από κάποιες πολιτείες και χωριά, λες πως οι ίσκιοι από το παρελθόν αφήνουν τον κόσμο τους, ξεχύνονται και πλανιούνται ανάμεσα στους ζωντανούς. Μέσα στο ονειροπόλημα αυτού του μεγαλειώδους παρελθόντος, πολλές φορές έμεινα με την εντύπωση πως βαδίζουμε σ ένα κόσμο καλύτερο, πως οι αρχές και οι αξίες που μεγαλώσαμε δεν χάθηκαν, δεν ευτελίστηκαν από την κοινωνία μας, η πραγματικότητα όμως με προσγειώνει!
Σχετικά όμως με τις επισημάνσεις αυτές και τις αναφορές μας στο σήμερα, διαπιστώνουμε πως πάντα ελλοχεύουν οι κίνδυνοι της Παγκοσμιοποίησης και της Κλωνοποίησης της ζωής ιδιαίτερα. Η γέννηση των μαζανθρώπων έχει προσδιορισμό και αποστολή την άκριτη υπακοή στο σύστημα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.
Μέσα στον ορυμαγδό αυτών των εξελίξεων, έρχεται το καινούριο βιβλίο - μυθιστόρημα του φίλου και συμμαθητή Νίκου Παπακωνσταντόπουλου με τον τίτλο: «Αθόρυβοι εργάτες», να μας επιβεβαιώσει πως τίποτα δεν χάνεται. Υπάρχουν πάντα και θα υπάρχουν οι «Αθόρυβοι εργάτες» πρότυπα, που με την στάση ζωής τους, με την κόντρα στο μαζικοποιημένο ρεύμα πορείας τους, μας δίνουν την ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει ακόμα χαθεί!
Γνώριμος συνταξιδευτής στα δυσκολοδιάβατα μονοπάτια των πνευματικών αναρριχήσεων – που οδηγούν στις προσήλιες βουνοκορφές των στοχαστικών αναζητήσεών του – ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, ανεβαίνει ακροπατώντας για να στήσει εκεί το «θρόνο» των ιδανικών του.
Γνώριμος κι απ τα μαθητικά μας χρόνια στην Αροανία Καλαβρύτων, εκείνα τα χρόνια της ανεπιτήδευτης αθωότητας, χώρισαν για λίγο οι δρόμοι μας στο πάλεμα για μια καλύτερη ζωή, μα ξανάσμιξαν λίγο αργότερα στο χώρο του πνεύματος τούτη τη φορά, ως ώριμοι συνταξιδευτές και πρεσβευτές καλής θέλησης για τον τόπο μας.
Το συγγραφικό του ταλέντο διαφάνηκε από το πρώτο κιόλας βιβλίο του με τον τίτλο: «ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» έκδοση 2002. Ακολούθησαν και άλλα βιβλία του στη συνέχεια, καθώς και άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά, πράγματι ξεχωριστά.

Σήμερα το ίδιο δημιουργικός μα περισσότερο έμπειρος κάνει μια καινούργια διείσδυση, γράφοντας ένα περισπούδαστο μυθιστόρημα με τίτλο: «Αθόρυβοι εργάτες».
Η πλοκή του μυθιστορήματος αναπαριστά δράσεις από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων του μόχθου, ανθρώπων που σημαδεύουν με το πέρασμά τους και το παράδειγμά τους. Ανθρώπων που αντιδρούν στα εσφαλμένα πρότυπα που λανσάρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατευθυνόμενα από το Σύστημα, με σκοπό την κοινωνική και πολιτική χειραγώγηση.
Τονίζεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, με την πλοκή και την γλαφυρότητά του, πως ελπίδα του ανθρώπου στη σημερινή εποχή είναι η αφύπνιση, η ενημέρωση και η συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Η συμμετοχή μας στα κοινά με όποιο τρόπο, είναι το μέσο αντίδρασης αλλά και παγίωσης μιας πλουραλιστικής κοινωνίας, όπου ο πολίτης θα είναι παρών και θα αποφασίζει εκείνος για το μέλλον του. Τούτο επιβάλλεται ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους με ξεχωριστό ήθος αλλά και αξιακές καταβολές.
Συγχαίρω ειλικρινά τον συγγραφέα και φίλο Νίκο Παπακωνσταντόπουλο για το καινούριο του αυτό βιβλίο, για τα μηνύματα που μας στέλνει για τον κόσμο εκείνο που ονειρευόμαστε, για τον κόσμο της αγάπης, του αγώνα, της αρετής και της σοφίας, για την Ελλάδα του μέλλοντος.
Του εύχομαι να συνεχίσει το ίδιο δημιουργικός και πετυχημένος στον πνευματικό και άλλο χώρο, που έχει ανάγκη από αληθινούς δημιουργούς-γνήσιους ανθρώπους.

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος -Καμενιανίτης

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, λογοτέχνης, συγγραφέας, τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων, γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α., ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας. Πολλά από τα έργα του, έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες. Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.