HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Η Κυριακή της Πεντηκοστής είναι η ημέρα που προηγείται της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος. Ακριβώς 50 ημέρες μετά το Πάσχα, "λαμβάνουμ...



Η Κυριακή της Πεντηκοστής είναι η ημέρα που προηγείται της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος. Ακριβώς 50 ημέρες μετά το Πάσχα, "λαμβάνουμε" το Άγιο Πνεύμα. Σύμφωνα με την Εκκλησία μας, αυτό μας καθοδηγεί, μας νουθετεί, μας οδηγεί σε κάθε αλήθεια, αυτό μας διδάσκει και μας δίνει εντολή να κάνουμε όλα όσα αρέσουν στο Θεό.
Στο χωριό μας η Θεία Λειτουργία, όπως έχει καθιερωθεί, τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Η φύση, φορώντας το πολύχρωμο φόρεμά της, με τις άπειρες ευωδίες των λουλουδιών και τον τέλειο καιρό μας έδινε μια εικόνα μαγευτική. Οι πιστοί που προσήλθαν από το Μάνεσι και τα γύρω χωριά δεν ήταν πολλοί αλλά κάτω από τις χαρισματικές φωνές του παπά- Γιώργη, του πατέρα Γερμανού και των ψαλτών, Κων/νου Π.Τζούδα, άξιου απόγονου και συνεχιστή στο ψαλτήρι του πατέρα του ιεροψάλτη Π. Τζούδα και του νέου Χαράλαμπου Μαντά, απόλαυσαν τη Θεία Λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία και η μοναχή Χαριτίνη, η οποία για πολλά χρόνια πριν τον Πατέρα Γερμανό μόναζε στη Μονή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε αρτοκλασία και προσφέρθηκε καφές, κουλουράκια και ποτά. Ακόμη είδαμε και την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στολισμένη με λουλούδια από την ομώνυμη γιορτή, η οποία βρισκόταν μέσα στην Ιερά Μονή. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η εικόνα έχει πετάξει ολόγυρα βλαστάρια χωρίς να έχει δοθεί ποτέ μια ερμηνεία. Ο Άγιος Γεώργιος έκανε πάλι το θαύμα του.
Και του Χρόνου με Υγεία!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΕΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.