HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάτρα - Εκδήλωση μνήμης για τον Γρηγόρη Σολωμό

Οι «Φίλοι του Γρηγόρη Σολωμού» διοργανώνουν εκδήλωση, στην μνήμη του, με θέμα: «Γρηγόρης Σολωμός ένας χρόνος μετά» , για το σημαντικό κ...

Οι «Φίλοι του Γρηγόρη Σολωμού» διοργανώνουν εκδήλωση, στην μνήμη του, με θέμα: «Γρηγόρης Σολωμός ένας χρόνος μετά», για το σημαντικό κοινωνικό, πολιτικό και ιατρικό έργο του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24, 3ος όροφος).
Ομιλητές θα είναι οι:
Παρασκευάς Αυγερινός, πρώην Υπουργός Υγείας
Παναγιώτης Γκούμας, Καθηγητής, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Παν/µίου Πατρών
Γιάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
Χαράλαμπος Χριστόπουλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικευμένων Ιατρών (U.E.M.S)
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Ο Γρηγόρης Σολωμός
Γεννήθηκε στο Κούμαρι Αιγίου με καταγωγή από τους Λαπαναγούς Καλαβρύτων και σπούδασε ιατρική στην Αθήνα. Ιδιώτευσε ως γιατρός στην Πάτρα και ήταν μέλος της ΕΠΟΝ κατά τα νεανικά του χρόνια και αργότερα εντάχθηκε στους δημοκρατικούς συνδέσμους τηςΈνωσης Κέντρου.
Είχε αναγορευτεί διδάκτωρ του πανεπιστημίου των Αθηνών. Το 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας. Το 1982 έθεσε υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο της Πάτρας αλλά έχασε από τον Θεόδωρο Άννινο εκλέγοντας έτσι 10 δημοτικούς συμβούλους. Στη συνέχεια, στις εκλογές του 1985, επανεκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας. Στην νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τις 31 Οκτωβρίου 1986 ως τις 23 Σεπτεμβρίου 1987 και από τις 27 Νοεμβρίου 1987 ως τις 22 Ιουνίου 1988[2]. Τελευταία φορά εκλέχτηκε βουλευτής στις απανωτές εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989[3]. Τον Νοέμβριο του 1993 διορίστηκε διοικητής του ΙΚΑ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999.
Παντρεμένος από το 1962 με τη Μόνικα Βαμβακά, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία του. Πέθανε στις 10 Ιουλίου του 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.