HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μάγεψε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος σην Πάτρα

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς Χθες βράδυ (2 Ιουνίου 2014) στο ''Θεατράκι'' της Πάτρας, ο ''ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛ...



γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς
Χθες βράδυ (2 Ιουνίου 2014) στο ''Θεατράκι'' της Πάτρας, ο ''ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ'', σε μια πολύ πετυχημένη και πρωτοφανή εκδήλωση, έκανε κυριολεκτικά στροφή στην παράδοση! Εκτός από πλούσιο και ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε στους εκατοντάδες πατρινούς που έσπευσαν, για να παρακολουθήσουν αυτή τη θαυμάσια εκδήλωση - τελετή λήξης της εκπαιδευτικής περιόδου των χορευτικών του τμημάτων, επεφύλαξε και πολλές άλλες εκπλήξεις!! 
Κυριάρχησαν το ξεπροβόδι του ξενιτεμού και η επιστροφή του ξενιτεμένου, με ζωντανή αναπαράσταση και χαρακτηριστικά τραγούδια της ξενιτιάς, το νυχτερινό γλέντι στο σοφρά, οι χοροί από ξένα μέρη και ιδιαίτερα το πραγματικό ζύμωμα στην ''ξύλινη σκαφίδα''!!! 
Η λαμπρή εκδήλωση είχε ως τίτλο: ''της ξενιτιάς το φάρμακο με το χορό γεννιέται'' και πέτυχε απόλυτα ο δραστήριος Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, που με το σημαντικό πολιτιστικό έργο, το οποίο επιτελεί τα τελευταία χρόνια μεταφέρει τις Καλαβρυτινές παραδόσεις και τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου!!! 
Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών π. Χρύσανθος, πολύ εύστοχα παρότρυνε τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου λέγοντας: ''Στήκετε και κρατείτε τις παραδόσεις''! Ενώ ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος, αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι, η Πάτρα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής της κουλτούρας!! Ο πρόεδρος Αθανάσιος Φρανζτής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι πολλοί αφανείς συντελεστές των εκδηλώσεων του Συλλόγου αξίζουν κάθε δημόσιο έπαινο και τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας, ιδιαίτερα των Καλαβρυτινών, που μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστή περηφάνια, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας!!!


Γεώργιος Β. Γκλαβάς
Καστριά Καλαβρύτων
Ασφαλιστικό Γραφείο
Όθωνος Αμαλίας 65 Πάτρα
Τηλ. 2610 272583 
κιν. 6945 956 129



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.